Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Był PROBE GT 2.2 Turbo '89 Full Opcja z Qresko Red Inside
Jest PROBE 2.5 V6 '94. Dostał nowe serduszko dzięki 2Ya
Jest SCENIC II ph I 2003 Lux Privilege pierońskie 1.6 115 KM
Fotki są z prac jeszcze przed odpaleniem jutro postaram sie troszkę nowych porobić jak siły pozwolą w co wątpię.
I wstawiam 2 filmiki. Autko brudne bo rok bez mycia robi swoje Pierwszy filmik to pierwsze odpalenie po remoncie A 2 to już pierwsza jazda Sorka za niektóre słowa moich kumpli
Do strojenia jeszcze trochę zejdzie niestety ale na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć tak z zawieszenia jestem najbardziej zadowolony wreszcie wiem co to regulacja twardości zawieszenia potem jest sprzęgło, wydech Ale jest głośno raczej te tłumiki przelotowe nic nie dają hehe silnika nie zdążyłem jeszcze poznać za mało km zrobiłem bo auto jeszcze nie złożone w 100 %. Ale żeby nie było wszystko cacy napisze też o tym co mi nie wyszło i właśnie to mnie najbardziej zdenerwowało to hamulec ręczny trzeba by mieć chyba siłę Pudziana aby go zaciągnąć za duża średnica tłoczka. Plan jest taki przebudowa tego hamulca lub powrót do serii ale raczej ta 2 opcja. Jeszcze zobaczę ale jeśli przejdzie pierwsza opcja będą dodatkowe zaciski na tylnych kołach.
Jak sie wychoruje składam auto do reszty i zobaczę jak będzie dalej sie spisywało
-- dodano 2009-07-12 23:53 --
Zainspirowany galerią Drzymka postanowiłem umyć auto choć jeszcze nie skończone ale przecież nie tylko autem człowiek żyje wstawiam fotki jak teraz autko wygląda mam nadzieję ze mój gust choć w jakimś procencie trafi w wasz Miłego oglądania a ja będę dalej dłubał mechanikę bo trzeba wszystko na perfekt dopracować i skończyć nie ma lipy
1. Probek był malowany? (bo błyszczy się jak wiadomo co)
2. Skąd wziąłeś lotę na tył?
3. Wydechy... Ładne i nowoczesne. Świetnie pasują do linii auta i ładnie wyglądają, ale...
No właśnie, przez wygląd puszek, jakoś tak auto grzecznieje. Do tak tuningowanej maszyny zrobiłbym brutalny układ wydechowy z największym owalnym wydechem (z jednej, lub z dwóch stron) jaki można dostać. Tak żeby już po wydechach było widać że nie ma żartów (inspiracja z mocnych Lancerów). Te jakoś tak ładnie, nowocześnie i zabawkowo wyglądają.
Pewnie od tego cukrowania niedługo pawia puścisz, więc powiem krótko - FURKA SUPER.
1- Probek był malowany
2- lotka pochodzi od unikatowego body kitu widziałem tylko 2 lub 3 probki z takim spojlerem jeden z nich należy teraz do mnie
3- końcówki wydechów co prawda nie nadaja mu agresywności wręcz przeciwnie ale takie mi sie spodobały i je kupiłem choc tanie nie były 650 zł a dopasowywałem do auta najróżniejsze przez kilka dni.
Lapmy z tyłu takie jak są nie zostają będą tam lampy całe czerwone.