Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Konsola koło lusterka wstecznego
Konsola koło lusterka wstecznego
Na jakiej zasadzie działa ta konsola bo mi świecą wszyskie kontrolki niektóre na czerwono chyba mi to nie działa jak to ma działać może ktoś wie 

Mechanika samochodowa
Pranie czyszczenie tapicerek
no to mi nie działa bo mi sie świeci wszystko i nie gaśnie ale mam gaz a od gazu kompy szaleją . Lampy wszystkie działają. Może ktoś wie gdzie idzie wiązka kabli od tej konsolikollek pisze:Mario dobrze prawi.
Zaświecają się na początku. Po zapaleniu powinny zgasnąć. Jeśli świecą to znaczy że jest coś nie tak.

Mechanika samochodowa
- Gacek Wrocław
- Samochód: brak
- Gacek Wrocław
- Samochód: brak
Jeżeli jeszcze się nie zdecydowałeś,to daj spokój,za dużo roboty,lepiej sprzedaj go miCynki pisze: Ja mam komplet tego badziewka do wsadzenia ale jeszcze się nie zdecydowałem.chyba łatwiej jednak zacząć montaż od trip komputera niż od overhead consloe.
:D:D

2.2 GT I '92 BLACK METALIC
I am a baaad boy!
I am a baaad boy!
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Mi ostatnio wszystkie kontrolki (w konsoli przy lusterku) świeciły cały czas gdy padł alternator i nie było w ogóle ładowania. Po naprawie (alternatora) jest ok.
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

- kosmita
- Galeria: viewtopic.php?t=8651
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Wątek [url=http://www.fordprobe.pl/forum/viewtopic.php?t=2277] Kilka porad dla nowego użytkownika ![/url] pisze:...
2 - Następnie opanuj do perfekcji posługiwanie się funkcjąSzukaj na tym forum oraz serwisami:
http://www.performanceprobe.com
http://www.performanceprobe.pl
http://www.google.com
...

Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

- skorik
- Galeria: viewtopic.php?t=9986
A ja dodam że te konsole pod lusterkiem są w dwóch wersjach. Jedna ma kontrolkę LOW OIL a druga zamiast tej kontrolki ma (bo po co jak jest już na desce rozdzielczej) kontrolkę DECK AJAR - czyli otwarta klapa bagażnika. I są trochę w innej kolejności porozmieszczane. Ja mam tę drugą wersję... Swoją drogą podłączenie i VMM i Tripa nie jest trudne. Waruś chyba podłączył VMM w jeden dzień, a większość pierdółek już była w aucie...
A odpowiadając na świecące się TAIL LAMP, dodam że oryginalne żarówki amerykańskie miały po 27 a nie po 21W. Czyli na czterech żarówkach to różnica wychodzi 24W. Więc trzeba by dołożyć co najmniej jedną żarówkę 21W i może wystarczy.
A odpowiadając na świecące się TAIL LAMP, dodam że oryginalne żarówki amerykańskie miały po 27 a nie po 21W. Czyli na czterech żarówkach to różnica wychodzi 24W. Więc trzeba by dołożyć co najmniej jedną żarówkę 21W i może wystarczy.
ja też mam tą konsolkę i w cale mi lampki nie palą ale ostatnio włożyłem do autka przełącznik świateł od wersji europejskiej bo mi orginalny padł a w końcu jakoś światła musiałem otwierać i myślę że to jest spowodowane właśnie tym . poprostu w starym przełączniku świateł był załącznik halogenów a w tym nie ma i chyba nie jest kompletny układ dlatego nie może działać poprawnie ale czekam teraz na orginał i jeżeli po przekładce dalej nie będą lampki palić na konsoli to dopiero będę się martwił
2,2GT turbo USA 91r.
- skorik
- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
skorki może masz jakieś rady - dlaczego te diody nie zapalają się - może jakiś bezpiecznik - no naprawdę nie wiem co je męczy. Myślałem że to ma coś wspólnego z przełącznikiem ale jak piszesz że nie, to naprawdę zaczynam się martwić , choć całkiem będę zmartwiony jak w końcu założę oryginał i nic nie da.
2,2GT turbo USA 91r.
- skorik
Kurdę. Nie wiem jaki bezpiecznik mógłby za to odpowiadać. Ja też miałem niedziałające to ustrojstwo i po rozkręceniu okazało się że w środku było jakieś zwarcie i ktoś uciął kilka diod i ścieżka była przepalona dlatego żadna dioda nie świeciła. By trzeba bło sprawdzić tam na górze czy dochodzi w ogóle napięcie, a potem szukać dalej.