Witam Was Pięknie, FS już poskładany prawie do końca po kapitalce. Moje pytanie jest następujące -czym posmarować ślizgi krańcowe wałków rozrządu? (w mądrej książce napisane jest że, jakaś pasta uszczelniająca...)
kolejne -jakiego silikonu użyć do poskładania dołu silnika jak i reszty elementów, miska, pompa oleju itd..
Pozdrawiam Was i czekam na jakieś info
Steffi
Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Jaka masa uszczelniająca
- MatiLP640
- Klubowicz
- Samochód: Mitsubishi Legnum VR4
- Galeria: viewtopic.php?t=19740
Re: Jaka masa uszczelniająca
co do tego drugiego to ja zawsze używam pasty uszczelniającej Victor Reinz, tak samo wytrzymuje wysokie temperatury ale jest lepszy od silikonu
ma taki grafitowy kolor, składałem na nim zaznaczam używane uszczelki od dekli zaworowych i już pół roku nie leją
ale czy on się też nadaje do wałków to nie mam pojęcia...

Re: Jaka masa uszczelniająca
-- oryginalny post 2013-04-12 14:24 --
Dzięki za info, dzwoniłam do serwisu Mazdy, niestety tajemnica czego używają do wałków
Będę dalej szukać w sieci, choć to trochę irytujące że o oplach jest wszystko a o silnikach mazdy kicha
-- dodano 2013-04-12 15:14 --
Victor Reinz, ślizgi też tą masą. MatiLP640 masz u mnie pifo
Dzięki za info, dzwoniłam do serwisu Mazdy, niestety tajemnica czego używają do wałków

Będę dalej szukać w sieci, choć to trochę irytujące że o oplach jest wszystko a o silnikach mazdy kicha
-- dodano 2013-04-12 15:14 --
Victor Reinz, ślizgi też tą masą. MatiLP640 masz u mnie pifo