Probek się "uzbroił" i nie pali

Awatar użytkownika
Yaneeck
Samochód: brak

Probek się "uzbroił" i nie pali

Post autor: Yaneeck »

Panowie - oddałem autko na wymiane oponek - stało kilka dni bo nie miałem czasu odebrać i wyładował sie aku (wcisneli mi jakis uszkodzony i nie trzyma - jak kilka dni stoi to trzeba ładowac - ale to inna historia)...

Panowie w warsztacie na moja prosbe odpieli aku i po naładowaniu wsadzili z powortem do autka i coz sie stało:

Centralny działa normalnie, auto sie otwiera, zamyka - alarm wyje - wsio okey. Póki nie zapalam autka: rozrusznik kreci, jest jakby pierwszy zapłon i na tym koniec - zupełnie tak jakby immo lub alarm odcinał zapłon. Mimo wszelkich prob - odpinania, zapinanai aku, właczania i wyłaczania alarmu probek nie pali :(

Nie pomogł tez reset kompa...

Macie jakieś pomysły jak uruchomić auto ??
<(k)night rider>

miałem probe :)
mikolaj

Post autor: mikolaj »

nie chciałbym Cie załamywać ale miałem coś podobnego i z tego co pamiętam związane to było z jakimś śmiesznym modułem sterującym - niestety nie wiem dokładnie!
zaholowałem do mechanika i jakoś to śmiesznie tak zrobił że nowego nic nie kupowałem, ale on sam sie przy tym troszku nagrzebał!
91 2.2 GT
męzczyzna zrobi wszystko żeby przespać się z kobietą! kobieta zrobi wszystko żeby dostac nowe buty
Awatar użytkownika
MiH

Post autor: MiH »

oj! Janek Janek... mechaniku Ty jeden... :twisted: :twisted: :twisted:
:wink:
0. zakładam że nie świci Ci się FUEL CUT OUT. :twisted: :twisted: :twisted: bo jak tak ... to użyj opcji szukaj :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
1. pali się check engine? zakładam że tak. Jak nie to przekaźnik główny (nie pamiętam nazwy PCM POWER RELAY???)
2. odkręć 1 swiece, podłacz do kabla WN od niej, połóż na silniku, każ komuś pokręcić rozrusznikiem i patrz czy jest iskra
- jeśli nie ma - aparat zapłonowy, może cewka. Możliwe że tylko odcięcie zapłonu. Miernik i serwisówka - 5 minut pracy i wsio wiadomo. (muszą być masy tam gdzie mają być masy i 12V tam gdzie zasilanie. Jeśli nie ma to wina jakiegoś odcięcia zapłonu) walnięty przekaźnik - może zardzewiał?? szukaj "innego" przekaźnika - dostawionego. Jeśli zasilanie jest a iskty nie ma - aparat najprawdopodobniej cewka - Zbyszek z Lubania.
3. Jeśłi iskra jest to paliwo. kanał - z tyłu auta spod baku wychodzi kabelek - 4 przewody. 1 - poziom wahy 2 - rezerwa 3 i 4 zasilanie pompy - czarny i czarny z białym paskiem - patrząc na kabelek co idzie pod bak - czarny z paskiem podłanczasz 12V a czarny masę. Powinieneś słyszeć szum pompy. Jak tak to próbuj odpalić przy podłączonej pompie na którtko. Jeśli nie ma szumu i nie odpala - pompa - Zbyszek z Lubania.
4 Jeśli odpala to szukaj odcięcia pompy paliwa - "inny" przekaźnik - jak wyżej...

PS. Telefon mój chyba znasz jakby co? 507 387847 :lol:
Mówię bo wiem, a nie wiem bo mówię.....

GG: nie używam
(mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)
ODPOWIEDZ

Wróć do „II gen (1993 - 1997)”