Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
PROBE 3,0 I GAZ POMOCY
PROBE 3,0 I GAZ POMOCY
Kupiłem niedawno probe z silnikiem 3,0 i mam problem z gazem.Kiedy go kupowałem poprzedni właściciel powiedział mi że autko pali gazu 14-15 litrów przy normalnej jeżdzie po wymianie parownika (były jakieś problemy) samochód pali 20 litr. byłem już na 6 regulacjach i nic non stop 20 i koniec.Teraz mi wmawiają że to przez komputer.Pomórzcie gdzie w okolicach warszawy jest jakiś dobry gazownik i ile takie autko powinno spalać.skrzynia automat.
Ostatnio zmieniony 2005-09-16 14:49 przez gocek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mr. Cynk
- Samochód: Pontiac TransAM 350'
gocek, a przypadkiem to nie jest wersja 3.0 bordowa z podświetlanymi lusterkami w kabinie? ?(te w daszkach od słońca)
i znaczki prawie jak z porsche tyle że z logo flankera.
Coś mi mówi że chyba kupiłeś od Dominiki probasa flankera.
jeśli tak to nie umiem ci pomóc, flanker założył tam filtr stożkowy.
Jak to te autko to mów śmiało
bo ten prob to historia tego klubu
a swoją drogą w takich przypadkach trzeba podejść zachowawczo.
przełącz na paliwo, sprawdź jak śmiga i ile pali. jak pali w miarę normalnie i śmiga aż miło to wiadomo że gaz.
jesli też chleje jakby tasiemca dokarmiał i z jazdą jakoś średniaffka to może być nie tylko wina lpg.
Jeśli wina lpg to moja rada:
wywal te instalację, kup se na ratersy wtrysk sekwencyjny lpg i zapomnij o kłopotach raz na zawsze.
dopóki tego nie zrobisz tylko będziesz reanimował te stare lpg-kraniki i sparciały parownik tak długo będziesz miał jazdy z tym sprzętem.

Coś mi mówi że chyba kupiłeś od Dominiki probasa flankera.

jeśli tak to nie umiem ci pomóc, flanker założył tam filtr stożkowy.
Jak to te autko to mów śmiało

a swoją drogą w takich przypadkach trzeba podejść zachowawczo.
przełącz na paliwo, sprawdź jak śmiga i ile pali. jak pali w miarę normalnie i śmiga aż miło to wiadomo że gaz.
jesli też chleje jakby tasiemca dokarmiał i z jazdą jakoś średniaffka to może być nie tylko wina lpg.
Jeśli wina lpg to moja rada:
wywal te instalację, kup se na ratersy wtrysk sekwencyjny lpg i zapomnij o kłopotach raz na zawsze.
dopóki tego nie zrobisz tylko będziesz reanimował te stare lpg-kraniki i sparciały parownik tak długo będziesz miał jazdy z tym sprzętem.
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5520
Nie,nie autko kupiłem od gościa z ursusa niebieski z białymi paskami.A co do tego gazu to pewnie macie racie tylko taka instalacja trochę kosztuje,no ale jak nic nie wymyśle to nie będę miał wyjścia.Mam jeszcze pytanie odnośnie skrzyni biegów,czy możecie mi polecić jakiś dobry warsztat.Muszę wymienić olej,zlikwidować wycieki i czasem jak jadę to mi bieg potrafi wyrzucić.I jeszcze pytanko odnośnie części, gdzie są dostępne,chodzi mi tu najbardziej o zawieszenie.
- Maciucha
- Samochód: I GT
- Galeria: viewtopic.php?t=7836
- Kontakt:
Źle dobrany mikser i zła regulacja.
Niestety większość gazoli nie ma większego pojęcia o zasadach działania instalacji które montują. 3,0v6 a automiacie może palić na gazie 12l. Może - nie musi.
Niestety większość gazoli nie ma większego pojęcia o zasadach działania instalacji które montują. 3,0v6 a automiacie może palić na gazie 12l. Może - nie musi.
Mówię bo wiem, a nie wiem bo mówię.....
GG: nie używam
(mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)
GG: nie używam
(mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)
- Pelot
- Samochód: F4
- Galeria: viewtopic.php?t=5515
- Pelot
- Samochód: F4
- Galeria: viewtopic.php?t=5515