Chłopaki mówią że ecu to czujnikskalpel pisze:Witam.
Który czujnik odpowiada za podniesienie obrotów jak jest klima włączona?

Chłopaki mówią że ecu to czujnikskalpel pisze:Witam.
Który czujnik odpowiada za podniesienie obrotów jak jest klima włączona?
skontaktuj się z serwisami, które naprawiają lodówki/chłodziarki, oni mają.pawlacz pisze:Oprócz tego nigdzie nie znalazłem nikogo kto ma czynnik R12
Im nie wolno tego robić .Lepiej przepłukać instalację azotem , sprawdzić szczelność też azotem i jeśli po około 3 godzinach będzie trzymać szczelność nabić 134AKrecioPL pisze:skontaktuj się z serwisami, które naprawiają lodówki/chłodziarki, oni mają.pawlacz pisze:Oprócz tego nigdzie nie znalazłem nikogo kto ma czynnik R12
No dobrze, juz znajomy pytał właśnie w miejscu gdzie maja zamrażarki itp ale oni mi nie nabiją ;/ i co ja mam zrobić jakich kosztów może sięgnąć przerobienie klimy pod nowy czynnik? czy to są same uszczelnienia? i czy to się wgl opłaca? ;[Romas pisze:R134a nie będzie banglać w instalacji R12 jeśli nie była przerobiona. R 12 możesz jeszcze nabić. Podpowiem ci ze warto poszukać na forach gdzie w Twojej okolicy się da u klimiarza, i dodam że ci co napełniają zamrażarki i lodówki mają R12
Dzwoniłem mówił że do ogarnięcia, ale najpierw u siebie sprawdzę szczelność i wtedy ewentualnie udam sie w podróżpawlacz pisze:Mam namiar na R12 w podkarpackim, tam zresztą dobijałem czynnik, poszło PW.
Ogólnie ciężka sytuacja z tą klimą na R12.
Niestety - muszę Cię uświadomić, że nie kupisz w kraju takiej nowej chłodnicyklitorek pisze:Potrzebuję zakupić chłodnicę klimatyzacji ford probe I 2,2GT rok 1992r. W tej chłodnicy którą posiadam jest dziurka i nie ma możliwości jej naprawić. Zdzwoniłam już w kilka miejsc ale, ciężko jest dokupić chłodnicę.