Robert pisze:To szukasz wyzwolenia usypiania, czy bezpośrednio zasilania (sterowania przekaźnikiem zasilania)? Jeśli to usypianie, to przecież i tak powinno działać z jakimś opóźnieniem. W dodatku, jeśli ktoś zapali światła bez przekręcania kluczyka, to będą mu świecić zamknięte i przez nieuwagę nieświadomie rozładuje aku?
+12 po stacyjce (accessorry): niebiesko-biały przewód we wtyku C182 (drugi przekaźnik na podszybiu - accy relay).
Zapłon (ignition): czarno-biały przewód we wtyku C144 (na cewce).
Schemat komory silnika z lokalizacją wtyczek - patrz wątek o dziwnych wtyczkach.
Dziękuje Robert - Nie dbam o to czy ktoś przez nie uwagę coś tam zrobi czy nie - jak zapali światła bez zapłonu to już jego problem nie mój - sobie naładuje aku i pojedzie dalej. Poszukiwałem plusa pod maską "zapłon" czyli to co opisałeś się nada chodzi o to aby układ pobierał mniej prądu w staniu czuwania niż normalnie pracuje (znacznie na uśpieniu spada prąd do kilkunastu uA, ale chyba już wspominałem kiedyś o tym). Chociaż w finalnej wersji można coś takiego dodać, że jak nie otworzysz lamp to się światła nie zapalą - ale czy gra jest warta świeczki - nie wiem.
Moduł dziś po długiej przerwie byłem w aucie sprawdzić i o dziwo działa mniej więcej jak bym chciał. Ku mojemu zaskoczeniu znalazłem rozwiązanie na samar, który zatykał moje czujniki - czyściłem jakieś 3 miesiące temu silniki zakładając oringi w pewnych miejscach i dziś wszystko działało bez zastrzeżeń. Będę informował o postępach - chcę to w końcu skończyć bo jeszcze gdzieś mi coś ucieka

Długo to trwa bo mało czasu na to poświęcam - mam nadzieję że zakończę to definitywnie do końca roku - zobaczymy...
-- dodano 2015-06-04 18:30 --
Czy posiadamy jakiś schemat gdzie są przekażniki oraz złącza np C245, S158, C241, C159
Jakiś rysunek poglądowy lokalizacji tych elementów w samochodzie lub wiązce?