Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
a czy te rzeczy dobry mechanior jest w stanie zbadac????? rzeby sie znowu nie okazalo ze: "maglownica, koncowki drazka i wahacze do wymiany". to dopiero by byly koszty !!!
amra pisze:a czy te rzeczy dobry mechanior jest w stanie zbadac????? rzeby sie znowu nie okazalo ze: "maglownica, koncowki drazka i wahacze do wymiany". to dopiero by byly koszty !!!
czarna rozpacz mnie ogarnia! zacząłeś posta 18.09 - ja od tego czasu juz pewnie bym miał części nie mówiąć o zloklizowaniu tego tuk tuk tuk Jedź do mechanika i nich ci powie co jest do wymiany (to nic nie kosztuje!) i niech określi koszt robocizny + części... U mnie stuka rzadko ale jednak łożysko na prawej półosi (podjechałem na warsztat, wjechali na kanał, 5min i wiedziałem co trza wymienić).
amra pisze:a czy te rzeczy dobry mechanior jest w stanie zbadac????? rzeby sie znowu nie okazalo ze: "maglownica, koncowki drazka i wahacze do wymiany". to dopiero by byly koszty !!!
czarna rozpacz mnie ogarnia! zacząłeś posta 18.09 - ja od tego czasu juz pewnie bym miał części nie mówiąć o zloklizowaniu tego tuk tuk tuk Jedź do mechanika i nich ci powie co jest do wymiany (to nic nie kosztuje!) i niech określi koszt robocizny + części... U mnie stuka rzadko ale jednak łożysko na prawej półosi (podjechałem na warsztat, wjechali na kanał, 5min i wiedziałem co trza wymienić).
szanuje cie Bienias ale:
nie kazdy (moze ty nie) ma tyle czasu zeby uganiac sie za mechanikami
jestem pracoholikiem i "zazwyczaj" wychodze przed 6 do pracy a wracam ok. 18. czas mam "zazwyczaj" w weekend a to oznacza ze mechanicy sa otwarci do 12-14 i nie zawsze zdaze (bo mam "zazwyczaj" pare rzeczy do zalatwienia - po to sa weekendy )
jak tylko bede mial czas to zapewniam cie ze to zalatwie
poza tym jezdze 400 km tygodniowo z czego wszystkko w piatek-niedziele
tak sie sprawy maja
... ot to zostalo wymienione (czesci 209 PLN, wymiana ze zbieznoscia 115 PLN)
ale to nie wszystko. przy wymianie okazalo sie ze sa rowniez luzy na maglownicy. jest tam podobno sruba regulacyjna/dociskowa eliminujaca te luzy. czy to prawda.
no i oczywiscie okazalo sie ze dalej stuka. po dokladniejszych ogledzinach okazalo sie ze lozyska McPersona. nie mozna bylo tego od razu stwierdzic ... ??
czyli walka trwa dalej ...
U mnie też coś słychać w czasie skręcania kierownicy, zarówno na postoju jak i w czasie jazdy, nie sa to jednak stuki-tylko takie regularne cyknięcia.Nie jestem wielkim fachowcem ale jestem przekonany że to maglownica, zreszta zanim kupiłem swojego probe to oglądałem dwa inne i też tak cykały w czasie skrętu. Narazie nic z tym nie robie czekam aż sie zacznie coś konkretniejszego dziać bo z takim cykaniem można jeżdzic, i jak ktoś nie jest bardzo upierdliwy to nawet nie usłyszy, tym bardziej że właśnie wymieniłem tłumiik heheheeh
PROBE 2.5 V6 - Jeszcze do Ciebie wrócę. (Jak mówie tak robie, sprawdż:) Już niedługo moje nowe cacuszko na zdieciach:)
gg- 3006867
U mnie też coś słychać w czasie skręcania kierownicy, zarówno na postoju jak i w czasie jazdy, nie sa to jednak stuki-tylko takie regularne cyknięcia.Nie jestem wielkim fachowcem ale jestem przekonany że to maglownica, zreszta zanim kupiłem swojego probe to oglądałem dwa inne i też tak cykały w czasie skrętu. Narazie nic z tym nie robie czekam aż sie zacznie coś konkretniejszego dziać bo z takim cykaniem można jeżdzic, i jak ktoś nie jest bardzo upierdliwy to nawet nie usłyszy, tym bardziej że właśnie wymieniłem tłumiik heheheeh
PROBE 2.5 V6 - Jeszcze do Ciebie wrócę. (Jak mówie tak robie, sprawdż:) Już niedługo moje nowe cacuszko na zdieciach:)
gg- 3006867
U mnie podczas jazy jak i na postoju rowniez slychac regularne tykniecia. Nie zauwazylem aby mialo to jakikolwiek wplyw na jazde. Dodatkowo moge powiedziec ze podczas skrecania na postoju pod maska jak poloze reke na tych zaslepkach nad amortyzatorami to czuje to pukanie. Co to moze byc?
Cisik pisze:U mnie podczas jazy jak i na postoju rowniez slychac regularne tykniecia. Nie zauwazylem aby mialo to jakikolwiek wplyw na jazde. Dodatkowo moge powiedziec ze podczas skrecania na postoju pod maska jak poloze reke na tych zaslepkach nad amortyzatorami to czuje to pukanie. Co to moze byc?
Stuki występują podczas skręcania kołami? Jeśli tak to kulki w łożyskach zrobiły się "kwadratowe".
Czyli do wymiany? Czy sprobowac najpierw naladowac tam towotu i sprawdzic czy cos dalo? I czy jak odkrece nakretke na lozysku to czy nic sie nie rozreguluje i czy bede mogl spokojnie ja z powrotem wkrecic?
Przy okazji mam lamerskie pytanie: jak dobrać się do łożysk McPersonów w przydomowym garażu bez jakiegoś super sprzętu? Pytam bo pewnie będę musiał wymienić a nie mam specjalnie ochoty na wizytę u mechaniora gdybym mół wymienić sam.