Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous.
OLEJ
- ZENiTH
- Galeria: viewtopic.php?t=6493
- darel
- Samochód: Probe II 2.5V6 1993, AUDI A6 C7 3.0 TDI 2016
- Galeria: viewtopic.php?t=5509
- Kontakt:
Hmm... jak widać nie ma reguły i w zasadzie w każdym przypadku może być inaczej. Voodoo jest zadowolony i nastała cisza w silniku a Witek odwrotnie.Sqad pisze:Witek jak zalała do 3000GT motula to mu zawory zaczęły dzwonić.darel pisze:Voodoo, po tym co napisałeś to mam teraz dylemat Mazda Dexelia czy Motul, którego zalałeś
Chyba zaleję Dexelię zwłaszcza, że potrzebuję trochę ponad 4 litry więc cenowo też odczuję to w kieszeni. Dzięki za Wasze opinie.
Za ok 4k km czeka mnie wymiana oleju to wtedy się pochwalę jaki był efekt.
Probe II GT 2.5 V6
Audi A6 C7 3.0 TDI
Audi A6 C7 3.0 TDI
Chcem wymienic olej i jak czytam wasze posty to z tego co piszecie najlepszy bylby Mobil 10W40...skoczylem przed chwila do sklepu i 90 zeta za 4l...czy to wystarczy bo nie wiem ile za bardzo wchodzi oleju
i teraz jak zlać stary
bo nie wiem za bardzo;/(ja to jestem taki laik w tych sprawach wogole
)
oj zapomnialem jeszcze o filtrze trza by bylo od razu wymienic...

i teraz jak zlać stary

oj zapomnialem jeszcze o filtrze trza by bylo od razu wymienic...
PROBE 2.2 TURBO GT (91) USA

- skorik
- Galeria: viewtopic.php?t=9986
- Sqad
- Samochód: Mazda RX8 Renesis '06
- Galeria: viewtopic.php?t=6231
- Kontakt:
- Sqad
- Kontakt:
- skorik
- Galeria: viewtopic.php?t=9986
- Sqad
- Kontakt:
Ja też polecam Quakera ale o gustach sie nie dyskutuje.
Z doświadczenia wiem że to dobry olej bo stosujemy go z ojcem od 8 lat. Starszy miał przejechane na audi 550kkm. Nie żeby silnik padł, tylko auto sprzedał bo mu się już znudziło
a następny właściciel po tygodniu dzwonił że jest bardzo z niego zadowolony
.
U mnie w Probku jak ściągłem kiedyś pokrywę zaworów to była złociutka.Nie jakieś mazidło czarne - można spytać Grześka (Syrenki).
Co do mobila to kolega mi ostatnio oferował abym sobie kupił oryginalny olej do Forda bo podobno leją do bańki Mobila z tym że jest tańszy dość sporo.
Z doświadczenia wiem że to dobry olej bo stosujemy go z ojcem od 8 lat. Starszy miał przejechane na audi 550kkm. Nie żeby silnik padł, tylko auto sprzedał bo mu się już znudziło

U mnie w Probku jak ściągłem kiedyś pokrywę zaworów to była złociutka.Nie jakieś mazidło czarne - można spytać Grześka (Syrenki).
Co do mobila to kolega mi ostatnio oferował abym sobie kupił oryginalny olej do Forda bo podobno leją do bańki Mobila z tym że jest tańszy dość sporo.
Probe 2.2 GL 89'
Se Enzo Ferrari sarebbe dell'opinione che una macchina è solo una macchina, non costruisca Ferrari. E Ferrari è non una macchina solo. È opera d'arte!
Se Enzo Ferrari sarebbe dell'opinione che una macchina è solo una macchina, non costruisca Ferrari. E Ferrari è non una macchina solo. È opera d'arte!
ten olej jest rozlewany w Holandi.skorik pisze:Valvoline na pewno nie jest rozlewany w polsce, więc nie ma co się bać.
Sqad pisze:A podaj kod kreskowy z bańki

Sqad masz fotke sam poczytaj gdzie go rozlewają

Ja mogę polecić Midland Synquron 10W-50.
http://www.midland.pl/produkty/silnikow ... odukt.html
Przesiadłem sie na ten olej z Valvoline MaxLife 10W40.
O ile na oleju shel helix 10W40 musiałem dolewać do silnika ok 0,5 l na 1 tyś to na MaxLife 10W40 zużycie spadło do ok trzech setek tak teraz na synquronie po pierwszym tysiącu nie zauważyłem by olej znikał.
Na shelu stukały mi popychacze na vavoline tylko jak był silnik zimny i jak poziom spadał poniżej połowy na bagnecie.
A teraz na Midlandzie mam spokój, oby tak dalej

pozdro.
Ostatnio zmieniony 2006-05-14 13:48 przez Gość, łącznie zmieniany 2 razy.
- Sqad
- Kontakt:
Witam
dzwoniłem do serwisu Mazdy a dokładnie do http://www.autoksiezyno.bialystok.pl/
no i wyszło ze Dexelia = ELF EXCELLIUM przynajmniej tak koleś z serwisu mi powiedział a czy to prawda to nie wiem
pozdro.
dzwoniłem do serwisu Mazdy a dokładnie do http://www.autoksiezyno.bialystok.pl/
no i wyszło ze Dexelia = ELF EXCELLIUM przynajmniej tak koleś z serwisu mi powiedział a czy to prawda to nie wiem

pozdro.
Rafał 2.0 16V
- Sqad
- Kontakt:
Midland to jest ten sam olej co Quakerwacek pisze:Ja mogę polecić Midland Synquron 10W-50.

Probe 2.2 GL 89'
Luknolem na allegro to 5 litrow tego Quakera koszuje 117 zeta... jutro ide do sklepu i musze jakis zapodac...moze ten Midland jak mowisz...ciekawe czy beda mieli czy trza zamawiac;/
Olej juz w misce stary...a jak rozpoznac czy to był mineral czy polsyntetyk
i zebatke od Absu wyczyscilem Sebek mi podpowiedzial trochi gdzie
dzieks 
Olej juz w misce stary...a jak rozpoznac czy to był mineral czy polsyntetyk

i zebatke od Absu wyczyscilem Sebek mi podpowiedzial trochi gdzie

Ja bym Midlanda zapodał w końcu Midland = Quaker a tańszy ten pierwszy. A czy da się poznać jaki olej był zalany? Nie sądze. IMO nie ma takiej możliwości. Jak masz turbo, silnik bez remontu to spokojnie zapodaj 10W40.
Probe 2.2 GL 89'
OKA i tak zrobiekollek pisze:Ja bym Midlanda zapodał w końcu Midland = Quaker a tańszy ten pierwszy. A czy da się poznać jaki olej był zalany? Nie sądze. IMO nie ma takiej możliwości. Jak masz turbo, silnik bez remontu to spokojnie zapodaj 10W40.

tzn taki zapodam --> http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=102971903
kurna odwiedzilem juz 3 sklepy moto...i nie maja Midlanda ani Quakera

nawet nie zamawiają...to nie wiem albo kupić ten Mobil 10W40 albo na allegro zamowic Midlanda

co do PTS z tabeli olejowej instrukcji
to jest to angielska pinta, czyli troszke ponad pol litra (0,58), oni wogole tutaj mierza wszystko w pintach, funtach, galonach....nawet swoja wage w stone'ach, czyli kamieniach 
pozdr.
Fun

pozdr.
Fun
Ford Probe 2.5 V6,97- Fly me to the Moon Edition
....niesamowite, ale moje 

- Marcos
- Galeria: viewtopic.php?t=5568