Z tabliczką już załatwione - wytłumaczyłem gościowi co i jak.
"Coś więcej o białym" - hmm, tak jak już wcześniej wspominałem trochę trzeba będzie nad nim popracować.
Póki co - wydaje mi się, że przywrócę go do 100 % oryginału, nie lubię robić czegoś powierzchownie
Widać jeździł nim jakiś powiedzmy "sportowiec" - wnioskuję to po przeprowadzonych modyfikacjach. Felgi 17 cali, opony o profilu 40, chyba sprężyny obniżające, tłumik sportowy (przez co wycięto dziurę w zderzaku). Zamiast oryginalnego dolotu - stożek, jakiś wskaźnik ciśnienia w układzie dolotowym, rozpórka kielichów. To tak na szybko - to co zostało popsute

Jeszcze Antena nie oryginalna, półeczka tylna z wyciętymi dziurami na duże głośniki, twittery na słupkach, jakiś konkretny alarm był zmontowany kiedyś.
Oprócz wymienionych przeróbek - pod maską wygląda wszystko na oryginalne, nie ma żadnych udziwnień, wygląda jakby nie było zbyt dużo grzebane. Tapicerka w super stanie. Zawieszenie jeszcze nie sprawdzałem, tarcze i klocki prawie nowe, akumulator też wydaje się być nie stary.
Wyposażenie:
skrzynia automatyczna, zegary digital, tempomat, elektrycznie sterowane siedzenie kierowcy, klimatyzacja, TRIP Computer, elektryczne sterowanie nawiewami, daszki przeciwsłoneczne podświetlane, wzmacniacz pod siedzeniem, podświetlane zamki w drzwiach.
Czego nie ma:
skóry, szyberdachu, subwoofera, regulowanego zawieszenia (musze spojrzeć w tabelki czy było w opcji w LX-ie).
Co zamierzam w przyszłości:
Zrobić blacharkę, pomalować całego Probaska, zakonserwować, wymienić zderzak tylny, wymienić tłumik, zdemontować stożek i zamienić go na oryginalny dolot, dokupić felgi od LX-a, zamontować oryginalne radio i CD (które mam), wymienić kilka plastików, wymienić półkę tylną (mam już), oczywiście wcześniej wymienić wszystkie płyny eksploatacyjne, paski, świece, kable itp. Z tego co zauważyłem nie świecą również żaróweczki od podświetlanych daszków przeciwsłonecznych i jedna od górnej lampki - to muszę sprawdzić. Sprawdzic klimatyzację. Jeszcze wymiana kilku plastików i powinno być ok
Trochę się rozpisałem, ale zawsze mogę sobie potem wydrukować tego posta i odznaczać po kolei co zostało zrobione.