Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Ciepły silnik - problem z biegami
Ciepły silnik - problem z biegami
Hallo
Oczywiście szukałem podobnych problemów opcją "szukaj" ale podobnych nie było.
Przy zimnym silniku i wyłączonym, biegi wchodzą ok. Jak się nagrzeje wchodzą b. ciężko szczególnie 1,2 i wsteczny. Sprzęgło jest nowe ( 2 m-ce ), podobnie olej w skrzyni. Układ nie jest zapowietrzony. Przy włączaniu biegów nie słychać stuków, tarcia itp.
Czy może mieć na to wpływ płyn hamulcowy ( DOT 4 ), który po rozgrzaniu traci swoje parametry???
Any ideas...?
FP 2.5
Oczywiście szukałem podobnych problemów opcją "szukaj" ale podobnych nie było.
Przy zimnym silniku i wyłączonym, biegi wchodzą ok. Jak się nagrzeje wchodzą b. ciężko szczególnie 1,2 i wsteczny. Sprzęgło jest nowe ( 2 m-ce ), podobnie olej w skrzyni. Układ nie jest zapowietrzony. Przy włączaniu biegów nie słychać stuków, tarcia itp.
Czy może mieć na to wpływ płyn hamulcowy ( DOT 4 ), który po rozgrzaniu traci swoje parametry???
Any ideas...?
FP 2.5
- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
- el_talerzos
- Samochód: model wiadomy,94r 2.0
- Galeria: viewtopic.php?t=7985
- Sqad
- Samochód: Mazda RX8 Renesis '06
- Galeria: viewtopic.php?t=6231
- Kontakt:
- Ronin
- Galeria: viewtopic.php?t=7575
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Re: Ciepły silnik - problem z biegami
Znaczy kliknąłeś na "Szukaj" i wyszła taka dziwna tabelka bez żadnych wyników, czy co?DEMHELL pisze:Oczywiście szukałem podobnych problemów opcją "szukaj" ...
Bo ja wpisałem pierwsze co mi przyszło na myśl: ciężko wchodzą biegi, zaznaczyłem wyszukiwanie wszystkich słów i wyświetliło mi 7 wyników (wśród nich Twój nowy wątek oraz np. ten:

DEMHELL pisze:... ale podobnych nie było.

Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

- Zolak
- Samochód: FP "97 GT
- Galeria: viewtopic.php?t=8715
Witam,
Temat o skrzyni wiec sie podlacze
Ostatnio mialem nastepujacy problem,
ganiajac sie troche z kolega chcialem ruszyc ze swiatel i ani 1 ani 2 nie chciala wejsc tzn nie moglem nawet przesunac drazka w lewo, ruszylem z 3 i po przejechaniu jakis 5km wszytsko wrocilo do normy... Kolega mowil mi ze jak jechalismy to mi w pewnym momencie wlaczyla sie lampka od wstecznego, nie wiem czy to jest powiazane ale wole napisac
Czy mam sie szykowac na jakis niedalekli probelm czy to jednorazowy wybryk??
poZdro
Temat o skrzyni wiec sie podlacze
Ostatnio mialem nastepujacy problem,
ganiajac sie troche z kolega chcialem ruszyc ze swiatel i ani 1 ani 2 nie chciala wejsc tzn nie moglem nawet przesunac drazka w lewo, ruszylem z 3 i po przejechaniu jakis 5km wszytsko wrocilo do normy... Kolega mowil mi ze jak jechalismy to mi w pewnym momencie wlaczyla sie lampka od wstecznego, nie wiem czy to jest powiazane ale wole napisac
Czy mam sie szykowac na jakis niedalekli probelm czy to jednorazowy wybryk??
poZdro
Były :
2.0 SE "96 JJ FIOLETT
2.5 GT "96 JJ FIOLETT + SS ; PodłokietniK ; Spojler ; Remus ; CAI ; 18" ;]
2.5 GT" 96 EZ RED
2.5 GT "95 HL
2.5 GT "97 JJ FIOLETT MEDICI
2.0 "95 LB
Są :
2.5 GT "97 JJ FIOLETT + CAI ; Przelot + Remus ; Spojler ; Dystans ; SS ; Vogtland -35mm ; 18"
2.5 GT "95 KS
2.5 GT "94 LB
2.5 GT "94 HL
2.0 SE "96 JJ FIOLETT
2.5 GT "96 JJ FIOLETT + SS ; PodłokietniK ; Spojler ; Remus ; CAI ; 18" ;]
2.5 GT" 96 EZ RED
2.5 GT "95 HL
2.5 GT "97 JJ FIOLETT MEDICI
2.0 "95 LB
Są :
2.5 GT "97 JJ FIOLETT + CAI ; Przelot + Remus ; Spojler ; Dystans ; SS ; Vogtland -35mm ; 18"
2.5 GT "95 KS
2.5 GT "94 LB
2.5 GT "94 HL
- RX
- Samochód: '99 Corvette
- Galeria: viewtopic.php?t=17374
- Kontakt:
Hey,
:O
Dziwne jak diabli.
Zolak, ogólnie polecam wymienić olej w skrzyni. Może mało oleju?
Znam przypadek w którym biegi wyskakiwały, skrzynia została spisana na straty, a pod dolaniu oleju wszystko wróciło do 100% normy. Okazało się, że oleju było bardzo mało. Każdy przypadek padnięcia skrzyni jaki znam to dłuuugoterminowy brak oleju. Mało kto tam w ogóle zagląda, a warto warto.
5,
:O
Dziwne jak diabli.
Zolak, ogólnie polecam wymienić olej w skrzyni. Może mało oleju?
Znam przypadek w którym biegi wyskakiwały, skrzynia została spisana na straty, a pod dolaniu oleju wszystko wróciło do 100% normy. Okazało się, że oleju było bardzo mało. Każdy przypadek padnięcia skrzyni jaki znam to dłuuugoterminowy brak oleju. Mało kto tam w ogóle zagląda, a warto warto.
5,