Czym rozni sie slnik I gen 2.2 LX od silnika 2,2 GT.
Wiem ze GT ma turbo
 i do tego sprowadza sie moje pytanie.
 i do tego sprowadza sie moje pytanie.Czy mozna do silnika LX wstawic Turbo czy moze lepiej nie ryzykowac??
2.2 GT ma inny, niższy współczynnik kompresji niż 2.2 LX. Z tego co pamiętam to chyba są inne tłoki oraz niektóre podzespoły łącznie z uszczelką pod głowice (kwestia materiałów).wingerman pisze: Czy mozna do silnika LX wstawic Turbo czy moze lepiej nie ryzykowac??

. Śpiocha sam robiłem. Prosta sprawa. Zresztą widać na moim emblemacie.
. Śpiocha sam robiłem. Prosta sprawa. Zresztą widać na moim emblemacie. 

No tak warsztat jest moim zdaniem dobry (jakość/cena) - tylko, że zajmują sie mechaniką a nie pierdołami w stylu zegarów i śpiochówWojtecki pisze:W Wawie z serwisami jest klopot ale wlasnie odkrywamy taki jeden :-)Exel juz ich testowal... w tym tygodniu ja ich jeszcze sprawdze... jak chcesz to moge Ci dac namiary na priva... odezwij sie na maila albo na gadulca, to cos poradzimy
 .
 . 

.........
.........Czekam tylko na datę zlotu!!! Powiedzcie kiedy i gdzie, apstaram się zjawić!Cynki pisze:No to jak Kollek tutaj pokazał ci śpiocha w emblemacie, ja pokażę ci 17" w moim logo...
a tak ogólnie to witamy, fajnie jakbyś wpadł na któryś z najbliższych zlotów. Z browarkiem na łonie natury wszystko z Probe staje się jasne i pełne...

Czekam tylko na datę zlotu!!! Powiedzcie kiedy i gdzie, apstaram się zjawić!Cynki pisze:No to jak Kollek tutaj pokazał ci śpiocha w emblemacie, ja pokażę ci 17" w moim logo...
a tak ogólnie to witamy, fajnie jakbyś wpadł na któryś z najbliższych zlotów. Z browarkiem na łonie natury wszystko z Probe staje się jasne i pełne...

Moim zdaniem masz GL. GT to wersja z turbiną, LX z automatyczną skrzynią.Cermit69 pisze: 1. Mam silnik 2.2 Fuel Injection, 12 Valve - jaki to model? Gl, Lx, Gt?
Namiar na mechanika mamy. Podamy jak Wojtecki będzie równie zadowolony jak ja - dzisiaj jedzie na robotę.Cermit69 pisze: 3. Może znacie jakiś warsztat w Warszawie, który się tym zajmuje i są dobrzy? Tzn. daje im wydruki, mówię robic, a oni robią? (i to nie drogo)
Jak będziesz sprzedawał swoje 15" daj znać. Jest możliwość - Cynki jest klinicznym przykłademCermit69 pisze: 4. Felgi - chciałbym kupić sobie nowe i aluminiowe. Do teraz mam 15"" i pytanko czy jest możliwość założenia do niego większych? Gdzie kupić felgi i czym się kierować przy wyborze? (poza wyglądem oczywiście)
 .
 .  .
 . .
 . .........
......... ) w dziale informacje
 ) w dziale informacjenieprawda. LX to nie tylko automatyczna skrzynia. Ja mam manuala i to wcale nie jest reguła.Anonymous pisze:Moim zdaniem masz GL. GT to wersja z turbiną, LX z automatyczną skrzynią.Cermit69 pisze: 1. Mam silnik 2.2 Fuel Injection, 12 Valve - jaki to model? Gl, Lx, Gt?
 .
.