Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !

GAS TECH 504

Awatar użytkownika
maciej

Post autor: maciej »

Dzięki za wskazanie błędu .Pomyliłem forum czy to forum Języka Polskiego ? Wybaczcie mi nie mam takiego wykształcenia jak wy i błędy będe pisał .
Awatar użytkownika
enduro
Samochód: brak

Post autor: enduro »

zaczynam montować instalację od Ravena,i w związku z tym mam prośbę czy ktoś mógłby wrzucić fotkę silnika z zamontowaną sekwencją?chodzi mi o rozmieszczenie poszczególnych elementów,oraz podpatrzenie w którym miejscu nawiercacie kolektor ssący...tylko proszę tego kolegę "macieja-gazola" o niezamieszczanie fotek swoich instalacji.po tej wypowiedzi już napewno nie powierzyłbym mu Probka.... :
maciej pisze:Witam niestety tak się składa że kolektory wykręcam i na stole nawiercam przy okazji myje je ,czyszcze z nagaru .
domyślam się że kolega demontuje ,myje i czyści, a następnie nawierca kolektory wydechowe(bo w ssących raczej nagar nie ma się z czego osadzić)czyli doprowadza gaz do wydechu?!?!a to mi się już zupełnie nie podoba.... :lol: :lol: :lol:
Ford Probe 2.2GT - szary metalic
Ford Probe 2.0 - czerwony
Ford Probe 2.2GL - czerwony - był
Ford Probe 2.2GT - czerwony - był
Ford Probe 2.2GT - żółtek- rozbity :(
Ford Probe 2.0 automat - granat metalic -był
Awatar użytkownika
maciej

Wykręć kolektor ssący i zobacz sobie co tam masz .w nowym aucie jest czysty. Jeśli chcesz mieć resztki z wiercenia i gwintowania w silniku alninium , to jesteś dobrym posiadaczem auta i wtedy mówią że gaz psuje auto .
P.S wykręć i zobacz co tam masz lub spóż na przepustnice i wyobraż sobie co dalej jest
Awatar użytkownika
enduro
Samochód: brak

Post autor: enduro »

spóż-ałem na przepustnicę....napewno to nie jest "nagar"Ty mylisz pojęcia człowieku!a jeśli nie wiesz o czym piszesz-lepiej nie pisz wcale!
Ford Probe 2.2GT - szary metalic
Ford Probe 2.0 - czerwony
Ford Probe 2.2GL - czerwony - był
Ford Probe 2.2GT - czerwony - był
Ford Probe 2.2GT - żółtek- rozbity :(
Ford Probe 2.0 automat - granat metalic -był
Awatar użytkownika
maciej

To sobie człowieku odkręć i zobacz koektor w środku człowieku .Ja to mam na co dzień . A dysze od wtrysku gazu montuje się jak naj bliżej i optymalnie do wtryskiwaczy benzyny . Nie ściąganie kolektora to leniwość . Myśl sobie co chcesz ,jak sobie pościelisz tak się wyśpisz .
Pozdrawiam

Ps kończe temat bo spiesze się na Koncert TOP Trendy
Awatar użytkownika
Jedrek
Samochód: Igen 1992 2,2GT
Kontakt:

Post autor: Jedrek »

To gdzie co włożysz to Twoja indywidualna koncepcja.

Najważniejsze to:
1.) Parownik najlepiej jakby był niżej od górnej krawędzi chłodnicy. Ja mam koło rozrządu i wydaje mi się że jest za wysoko, bo może się zapowietrzać.
2.) kolejność wtrysków gazu musi być odpowiednio do wtrysków benzyny, bo komputer wysterowuje je pobierając sygnał z wtrysku benzyny, dlatego m.in. zaleca się przyspieszenie zapłonu.

Najlepiej chyba zrób tak jak miał Raven, bo jak to robił zdolny gazol to pewnie poskracał przewody pierdoła. :twisted:

Jeżeli nie masz instrukcji montażu z opisem kolorów kabli i gdzie idą pogadaj z Maciuchą, przy dobrych wiatrach ( krzynka pifa :lol: ) podrzuci Ci na maila. :wink:
Fioletowy FORD PROBE I czywiście GT + LPG OMVL DREAM XXIN:):):):):)
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(
Awatar użytkownika
Maciucha
Samochód: I GT
Galeria: viewtopic.php?t=7836
Kontakt:

Post autor: Maciucha »

Jedrek pisze:To gdzie co włożysz to Twoja indywidualna koncepcja.

[...]

Jeżeli nie masz instrukcji montażu z opisem kolorów kabli i gdzie idą pogadaj z Maciuchą, przy dobrych wiatrach ( krzynka pifa :lol: ) podrzuci Ci na maila. :wink:
Za butelkę oranżady elektrykę podłączyłem 8)
ObrazekObrazekautomat USA '90
a na spotach u Golluma => Obrazek :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „LPG”