Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
EGR uszkodzony i co dalej
- Sqad
- Samochód: Mazda RX8 Renesis '06
- Galeria: viewtopic.php?t=6231
- Kontakt:
- strober
- Samochód: none
- Galeria: viewtopic.php?t=7957
Jeżeli już coś,gdy nie ma podciśnienia, to zawór będzie zamknięty,chyba że zaciął się i pozostał w fazie otwarcia.Ale w jednym jak i w drugim przypadku czujnik EGR, by przesłał info do kompa, o bezczynności zaworu.Więc może jakiś błąd się wkradł do kompa i nie czyta tych błędów lub co jest najbardziej prawdopodobne, błąd pojawiał się sporadycznie i dla tego CHECK ENGINE Ci nie wyświetliło tylko został zapisany do pamięci.
U mnie wywalało błąd podczas jazdy co chwilę więc wyczyściłem EGR i problem zniknął.
p.s.Podczas przygody z EGR-em nie zauważył jakichkolwiek wzrostów w spalaniu.
U mnie wywalało błąd podczas jazdy co chwilę więc wyczyściłem EGR i problem zniknął.
p.s.Podczas przygody z EGR-em nie zauważył jakichkolwiek wzrostów w spalaniu.

Był 2.0 16V
był 2.5 V6
Jeszcze jedna sprawa, ostatnio jak wlaczylem klime na chwile zeby pochodzila bo dawno byla nie uzywana to jak juz ja wylaczylem i przejechalem pare km to check sie na chwile zapalil, potem jeszcze kilka razy jak stalem na skrzyzowaniu i pozniej juz byl spokoj. Odczytalem bledy i tylko 16 . Byc moze w lato jak bedzie sie uzywac klimy to ten sposob odlaczenia egr nie bedzie sie sprawdzal.
Probe II 2,5 94r