Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Nowa moja ksywa: Qki Leoncio
Był:Ford Probe II 2.5 V6 24V 1997
Jest: Smart FourTwo Cabrio jako dojazdówka do pracy.....
Na wypady poza miasto jest już inne autko
no wiem, ale Kaliego palił zdecydowanie mniej......heheheh no tak ale nie ma co porównywać kazdy Kaliego do Wuax- toż to prawdziwy streetracer teraz sie zrobił
Nowa moja ksywa: Qki Leoncio
Był:Ford Probe II 2.5 V6 24V 1997
Jest: Smart FourTwo Cabrio jako dojazdówka do pracy.....
Na wypady poza miasto jest już inne autko
po przejechaniu 440 km automatycznie przelaczyl mi sie gaz(sekwencja) na beznynke, to moja pierwsza butla
czyli reasumujac, zalalem do pelna 55 litrow, zrobilem 440 km
spalanie wychodzi 12,5 litra przy jezdzie 80-130
mysle ze to dossc duzo
Zależy od dnia jaka mam ciężka noge ale no tak w mieście przy spokojnej jeździe to z 11-12 litrów gazu w trasie poniżej dychy udaje mi sie zjesć ale gdy jeźdze szybko to pali i 18 litrów na 100km oczywiście jazda w mieście lub jakiś tor czy cos
pytlar pisze:tak patrze i mi tylko rece opadaja jak widze jak wasze autka malo pala...:/ moj cholernik dalej pali ok 15 w miescie bez ciezkiej nogi....
pytlar to przez te fele, mowie Ci lepiej mi je oddaj ja bede wiedzial co z nimi zrobic ahas i oczywiscie sprezyny tez, niech juz strace
Miasto benzyna kolo 11 normalna jazda przy ciezkiej nodze kolo 13
Trasa spokojna jazda na bebie kolo 8-9 ciezka noga 11
O gazie lepiej nie bede pisal bo jest w trakcie przbudowy obecnie wlozony blos spalanie od 10-20litrow zalez jak ustawie go ale jazdy tonie ma bo krecis ie do 4tys i dupa:(
Heh... Też mogę się wreszcie pochwalić mój spala na trasie ok 10l a na mieście nigdy się nie zdarzyło abym dłużej jeździł wiec nie mogę powiedzieć, ale zauważyłem, że jak walną mi alternator to zatrzymałem się na stacji i zatankowałem na full i po przejechaniu ok 330km i po zatankowaniu go zauważyłem, że wyszło ok 3,4l/100!!! czy to mi się tak przydarzyło czy co? nie wiem ale mi się to strasznie podoba...
Ford Probe I gen 91r. kolor czarny... raketa:D
Ford Probe I gen 89r. kolor biały... R.I.P.;(
Witam
założyłem właśnie blosa i w jeździe mieszanej 20l.. gazu
Trasa jakieś 15l ale testowane głównie w mieście.
Przy czym na silniku KLZE a tam nie da się niedynamicznie jeździć
Ps. gaz zakładany przeze mnie a nie mam analizatora więc może jeszcze ze spalaniem da się powalczyć
mi tam przy 80-100 w trasie pali ok8l/100km. benzynki 98 a w mieście liczba ta wzrasta dwukrotnie bo w trasie męczy mi się noga i jak już wieżdżam do miasta to wgniatam do końca.
banofilia- zboczenie występujące u modów i adminów, objawiające się odczuwaniem rozkoszy podczas wyrzucania użytkowników lub ich postów
Ostatnnio miasto okolo 13,5 chyba ze dosc ostro stawiam to 15
trasa normalnie 11-12 przy 120
ale raz załadowany do pełna z granicy do poznania i pelna kultura do 100km/h zszedlem ponizej 10 wyszło ok9,7 (rekord nim)
max zdarza się pod 16 - 16,5
dodam ze motro 2,5
komputer Nicolaus 2004 sam dobieram zwężki i stroje kompa conajmniej 2 razy w toku (zima/lato)