Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Kupiłem ostatnio filtry: powietrza, paliwa i oleju w sklepie mazdy i okazało się iż tylko oleju pasuje do probe
Wie ktoś może jaki filtr powietrza i paliwa do 2 generacji pasuje? może firmę i symbol ktoś zna?
Ja kupowałem do Mazdy i pasował zarówno filtr powietrza jak i paliwa (powietrza musiałem wymienić bo dostałem do wersji USA, ale od EU Mazdy już pasował )
Pytanie, czy chodzi ci o ori filtry Mazdy, czy zamienniki?
Jeżeli chodzi o filtr powietrza to polecam Knechta cena koło 45pln , oprócz ori Motocrafta cena koło 100.
Ford PROBE Blue 2.5 V6 96r.
Ford PROBE Black 2.0 16v 95r.
Takie były teraz jest taki
Ford PROBE Red 2.5 V6 96.r 72Kkm
Jakby ci filtr oleju nie pasował to rozumiem, ale filtr powietrza ? Wyjmij stary, zanieś do sklepu i niech ci dadzą taki sam, czy to takie trudne ? Dodajmy, że są 2 rodzaje filtrów i jak ktoś ci poda numer to w sumie loteria czy będzie pasował.
Na przyszłość pamiętaj aby prosząc o jakiekolwiek części do Proba II-gen prosić do Mazdy MX-6/626 w budzie GE i silniki z oznaczeniami FS(2.0), KL(2.5) i powinno pasować bez problemowo. Jedynymi wyjątkami bywają czasami wersje USA.
A bardzo nie pasuje ?
Z tego co mi wiadomo to są jakieś dwa modele jeden większy drugi mniejszy ale na upartego można ich użyć jako zamienników.
Ja kupiłem filtr chyba z firmy mann za 36zł, nie narzekam
Probe II 2.0 93 USA
Jeżeli wsadzę ci palec do oka, to ty masz palec w oku i ja mam palec w oku, ale to nie to samo
Taaa, właśnie że wyjąłem i obleciałem wszysatkie sklepy jakie znam, ale to bez sensu ponieważ w sklepach i tak praktycznie nic nie mają i zamawiają wszystko w/g numerów i katalogów, więc tak mi 3 razy zamawiali i żaden nie pasował. Ale już po sprawie, dzięki za linka, ponieważ tam wyczytałem że ktoś założył MANN C2666 i zgadza się to jest to, dziwi mnie tylko iż podobno to do wersji amerykańskiej a ja mam jak najbardziej europejską, no i nie kosztował 36zł lecz 67zł i to w hurtowni, ale to pewnie domena małych miast a kalisz mimo iż mały to drogi jak diabli, wiele rzeczy z warszawy zamawiam bo prawie o połowę taniej idzie kupić.
Filtra paliwa jednak nadal nie rozgryzłem, ten kupiony do mazdy ma mniejszą średnicę więc nie ma go jak zamocować w obejmie, no i dolna rurka wyłazi pod kątem 90 stopni a nie 135 jak w tym który mam zamontowany.
Ostatnio zmieniony 2007-02-24 10:23 przez bluetoth, łącznie zmieniany 1 raz.
bluetoth pisze: ...a ja mam jak najbardziej europejską, no i nie kosztował 36zł lecz 67zł i to w hurtowni....
Nie wiem gdzie Wy kupujecie te filtry... ja kupiłem firmy Filtron. Filtr paliwa pasował idealnie, był jak oryginalny i zapłaciłem 13,90 zł
Tak samo np. filtr oleju... 10,50 pln. I mieszkam w małym mieście, dodatkowo w woj. mazowieckim, a przecież tu jest najdrożej
Moze otworzę hurtownię na forum z filtrami do PROBE
Panowie możecie mi powiedzieć jaki wkońcu ten filtr powietrza trzeba kupić zeby pasował, w ostatnim miesiącu kupiłem 3 i żaden nie pasował, błagam napiszcie dokładną firme i symbol