Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
dziecko w I gen [kto wozi bobo w jedynce]
- Easy Rider
- Samochód: brak
Dziecko w aucie. Do kiedy fotelik, od kiedy siedzisko.
Wydzieliłem z innego tematu.
u.Wiem , że w Probe nie ma zbyt wiele miejsca ale w moim przypadku chodzi o 2 osoby dorosłe (szczupłe)+3. dzieci. wszyscy miescimy sie swobodnie tylko w razie kontroli drogowej.........
u.Wiem , że w Probe nie ma zbyt wiele miejsca ale w moim przypadku chodzi o 2 osoby dorosłe (szczupłe)+3. dzieci. wszyscy miescimy sie swobodnie tylko w razie kontroli drogowej.........
- Easy Rider
- Samochód: brak
ilość osób w Probe
wszystko rozumiem, ale dodatkowy pas to zaden problem nie bardzo jednak wiem do jakiego wieku dzieci musza jezdzic w foteliku nie chce mi sie szukac w przepisach nic nie poradze na to, ze interesuje mnie tylko Probe zbyt czesto nie wyjezdzamy więc mandat od czasu do czasu..... zeby tylko policja nie zabrała dowodu rejestr.
- raven
- Galeria: viewtopic.php?t=5775
dziecko w I gen [kto wozi bobo w jedynce]
Czołem ludzie, długo mnie nie było.
jakiś czas temu rozbiłem mojego Probe i przestałem lubić nawet patrzeć na to auto bo się prawie zabiłem w nim.
po wypadku obiecałem sobie kupić jakiś dupowóz kombi- coś normalnego.
No i właśnie.... Nie mogę! Ani ja ani moja Mała nie chcemy innego auta Tylko Proba.
Sprawa taka, że mamy synka ma niecałe 2 miesiące- moje pytanie: kto ma I i małe bobo i może powiedzieć coś na temat wożenia małego człowieka w I (fotelik, problemy z wyjęciem wygoda mamy z tyłu itd.)
W mojej I przeżyłem najgorsze chwile w moim życiu i co z tego... chcę mieć drugiego, Kasia też.
PS.
wiele bym oddał żeby przejechać się I - przypomnieć sobie jak to jest.
Szanujcie swoje auta
PS2. czy nadal jest warto kupić I czy już mija czas dobrych I GT?
pozdr.
jakiś czas temu rozbiłem mojego Probe i przestałem lubić nawet patrzeć na to auto bo się prawie zabiłem w nim.
po wypadku obiecałem sobie kupić jakiś dupowóz kombi- coś normalnego.
No i właśnie.... Nie mogę! Ani ja ani moja Mała nie chcemy innego auta Tylko Proba.
Sprawa taka, że mamy synka ma niecałe 2 miesiące- moje pytanie: kto ma I i małe bobo i może powiedzieć coś na temat wożenia małego człowieka w I (fotelik, problemy z wyjęciem wygoda mamy z tyłu itd.)
W mojej I przeżyłem najgorsze chwile w moim życiu i co z tego... chcę mieć drugiego, Kasia też.
PS.
wiele bym oddał żeby przejechać się I - przypomnieć sobie jak to jest.
Szanujcie swoje auta

PS2. czy nadal jest warto kupić I czy już mija czas dobrych I GT?
pozdr.
| 2.2 GT 92 | czerwony | AC- dyskretny chłód | VDO|
RAVEN
RAVEN
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Nadszedł czas tanich GT - pewnie równie dobrych, jak 2-3 lata temu. Czekamy tylko na pierwszą skuteczną regenerację amorków (zachowującą regulację).
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

- ADTOM
- Galeria: viewtopic.php?t=8925
Ja woże 5 - cio letniego syna i jest git. Młody ma miejsce i sie cieszy jak jezdzi autkiem. I tylko mówi tata daj po recznym 
No i sam tez prowadzi ja obsługuje pedały a on kierownice
Troche gorzej jest z wkladaniem fotelika tego z wózka, ale jak masz dobry kręgosłup to ci sie nic nie stanie. Poprostu troche sie trzeba natrudzic przy wpinaniu fotelika w pasy.
Pozdrawiam

No i sam tez prowadzi ja obsługuje pedały a on kierownice

Troche gorzej jest z wkladaniem fotelika tego z wózka, ale jak masz dobry kręgosłup to ci sie nic nie stanie. Poprostu troche sie trzeba natrudzic przy wpinaniu fotelika w pasy.
Pozdrawiam

Fakt bardzo często jeżdżę z moją pociechą. Fotelik jest umiejscowiony za siedzeniem pasażera, które przesunięte trochę do przodu pozwala dziecku na dużą swobodę, a i pasażer nie czuje dyskomfortu. Wożenie swojej pociechy narzuca dużą odpowiedzialność też w stosunku do dbałości o autko, a w szczególności o elementy odpowiadające za bezpieczeństwo. Dodam jeszcze, że jak jadę z córcią, to probas nie wie co to jest turbina.
2.2GT I gen. 92r.
- Pluto
- Galeria: viewtopic.php?t=11609
Niewiem czy jest miejsce na to gdzies indziej ale chciałem napisac ze jak patrze na to co sie stało z twoim probkiem to mnie żal normalnie ogarnia. Był najładniejszy w klubie według mnie, bialy probe jakos mnie ruszal, inne tez sa super ale ten twoj podobal mi sie najbardziej. Mam nadzieje ze nie miales wypadku razem z rodzina na pokładzie.
Szczere wyrazy współczucia
Szczere wyrazy współczucia

- maverick
- Galeria: viewtopic.php?t=8029
myślę tak samo jak inni rodzice, którzy tu pisali 
jak jedziemy gdzieś całą rodzinką, to dzieciaki siedzą pozapinane w fotelikach z tyłu. Myślę , że duże znaczenie pod względem wygody montowania i użytkowania (nie mówiąc już o bezpieczeństwie)ma sam fotelik.
Ja mam CHICCO KEY 2-3 i Maxi Casi Rhodi, obydwa są bardzo bezpieczne i wygodne, a zamontowanie ich zajmuje chwilkę. Pozdrawiam

jak jedziemy gdzieś całą rodzinką, to dzieciaki siedzą pozapinane w fotelikach z tyłu. Myślę , że duże znaczenie pod względem wygody montowania i użytkowania (nie mówiąc już o bezpieczeństwie)ma sam fotelik.
Ja mam CHICCO KEY 2-3 i Maxi Casi Rhodi, obydwa są bardzo bezpieczne i wygodne, a zamontowanie ich zajmuje chwilkę. Pozdrawiam
Żółty 2.2 GT '92
509355093
509355093
- domo
- Galeria: viewtopic.php?t=11027
sorki, że odświeżam ale to dla mnie ważny temat od niedawna 
mój synek ma już prawie 4 miesiące więc skończyło się wożenie na przednim siedzeniu - tyłem do kierunku jazdy ;P
mam fotelik zamontowany na tylnich siedzeniach, ale szkopuł w tym, że tam jest tylko pas biodrowy (pewnie jak wszędzie).
I teraz pytanie: macie jakieś specjalne foteliki, czy zamykacie je normalnie tylko biodrowym i spokój ?

mój synek ma już prawie 4 miesiące więc skończyło się wożenie na przednim siedzeniu - tyłem do kierunku jazdy ;P
mam fotelik zamontowany na tylnich siedzeniach, ale szkopuł w tym, że tam jest tylko pas biodrowy (pewnie jak wszędzie).
I teraz pytanie: macie jakieś specjalne foteliki, czy zamykacie je normalnie tylko biodrowym i spokój ?
Lecz nie skończyła się obława i nie śpią gończe psy
I giną ciągle wilki młode na całym Bożym świecie
Nie dajcie zedrzeć z siebie skór, brońcie się i wy
O, bracia wilcy brońcie się nim wszyscy wyginiecie
- Mr. Cynk
- Samochód: Pontiac TransAM 350'
OLEY pisze:Nie no, to chyba jakaś pomyłka?
Jak z tyłu w jedynce tylko pas biodrowy?![]()
Probe jest czteroosobowy i z tyłu są normalne pasy.
Nie do końca kumam o co Ci chodzi.
nie nie

juz wyjaśniam,
wersje EURO mają normalne pasy z tyłu, dwie sztuki po bokach i na tym koniec -> tak zwane trzypunktowe.
wersje USA nie posiadają takich pasów z tyłu i w tych modelach są tylko biodrowe pasy po bokach -> czyli takie jakich spodziewamy się zazwyczaj na środku siedząc na tylnej kanapie.
ja w moim zmieniłem pasy 3 punktowa na te właśnie od wersji usa. jakoś bardziej mi pasują z moje dziewczyny nie lubiły w pasach z tyłu latać więc biodrówki przyjanmniej wytrącają im argument z ręki że pas jest za wysoko i nie musze stosować kretyńskich fotelików (moja żona miała o to sprawę w sądzie i ogólnie rzecz biorąc można powiedzieć że sprawę przegrała i wygrała jednocześnie - nie mogli przyznać racji bo to byłby precedens niezły więc dowalili jakąś symboliczną karę)
Witam:) Ja mam synka 1,5 roku i jest najszczesliwszy na swiecie jak jedzie z tata oczywiscie w probku zadne inne auto go nie rajcuje:) Teraz mam mniejsza wygode bo musialem przeniesc fotelik z tylu na moja strone bo mi zona urodzi drugiegi synka:) Oparcie jest przesuniete do przodu tak ze po dlugiej jezdzie lekko bola plecki ale poza tym wsio oki:) Pozdr
- domo
- Galeria: viewtopic.php?t=11027
dokładnie jest jak mówisz, mam wersję amerykańską i te nieszczęsne "biodrówki" :/Mr. Cynk pisze:
juz wyjaśniam,
wersje EURO mają normalne pasy z tyłu, dwie sztuki po bokach i na tym koniec -> tak zwane trzypunktowe.
wersje USA nie posiadają takich pasów z tyłu i w tych modelach są tylko biodrowe pasy po bokach -> czyli takie jakich spodziewamy się zazwyczaj na środku siedząc na tylnej kanapie.
czy do wersji USA można zamontować pasy tylnie z wersji europejskiej ? bo
Lecz nie skończyła się obława i nie śpią gończe psy
- Lisiu
- Klubowicz
- Samochód: Corvette C4 LT1
- Galeria: viewtopic.php?t=6117