Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Rzeczywiste osiągi naszych samochodów
- Qki G
- Klubowicz
- Galeria: viewtopic.php?t=5511
Jako , że w tym temacie jest o osiągach, przedstawiam liste samochodów
Są podane 2 czasu, jak się nie trudno zorientować,
Od zera do 96 km/h i po 400 metrach
http://www.exoticcarsite.com/0-60-quart ... -times.htm
Nowa moja ksywa: Qki Leoncio 
Był:Ford Probe II 2.5 V6 24V 1997
Jest: Smart FourTwo Cabrio jako dojazdówka do pracy.....
Na wypady poza miasto jest już inne autko

Był:Ford Probe II 2.5 V6 24V 1997
Jest: Smart FourTwo Cabrio jako dojazdówka do pracy.....

Na wypady poza miasto jest już inne autko

- TYKWA
- Samochód: brak
- Galeria: viewtopic.php?t=6180
1993 Ford Probe GT 7.5 15.8 -- to dokladnie co u mnieQki G pisze:Jako , że w tym temacie jest o osiągach, przedstawiam liste samochodów

byl sobie Probek 2.5 - R.I.P - 01.05.08 

- Drzymek
- Samochód: Probe GT 92
- Galeria: viewtopic.php?t=5501
- Sebastian
- Galeria: viewtopic.php?t=8692
...chyba sie kamil nie obrazi, czy to az taka tajemnica?Sqad pisze:Święte słowa. Kalli ma ogromne problemy ze startem, ale nie stety nie mieliśmy możliwości zbadać ćwiartki.Quaki pisze:No to po dosc dlugiej przerwie i ja sie odezwe panowie nie porownojcie do 100 tylko na 1/4 mili gdyz do 100 efekty przy bardzo mocnych autach beda mizerne gdyz moment nie pozwala normalnie ruszyc takim autkiem
Pozdrawiam
Sebeknie wiem czy moge podać czas Kamila.
...pytalem z ciekawosc bo interesowala by mnie roznica miedzy normalnym a doladowanym, a jeszcze bardziej przyspieszenie np, z 60 na 100 albo 100 na 200- mysle ze tu dopiero widac wielka ruznice!
"Byłoby lepiej, gdyby ludzie bardziej przypominali zwierzęta (...) i w większym stopniu kierowali się instynktem; czyniąc coś, nie powinni być aż tak dalece świadomi tego, co robią."
"Strach i głupota zawsze leży u podstaw większości ludzkich działań."
"Strach i głupota zawsze leży u podstaw większości ludzkich działań."
- Sqad
- Samochód: Mazda RX8 Renesis '06
- Galeria: viewtopic.php?t=6231
- Kontakt:
- thebestcars
- Galeria: viewtopic.php?t=6093
- Kontakt:
ile ten Kali ma do 100km/h bo nie dowidze alebo nikt nie podał
Mój szpachlowóz ma 9 sekónd góra 9,2 Wiec ja jestem zadowolony biarac pod uwage moja wage
1400 kg auto z całym bakiem 
pozdro.
ale bede walczył o lepszy czas
Mój szpachlowóz ma 9 sekónd góra 9,2 Wiec ja jestem zadowolony biarac pod uwage moja wage

pozdro.

ale bede walczył o lepszy czas
Mam czerwonego PROBASA II (wersja EUROPEJSKA z 1993) Poddałęm go tuningowi :]
Moja stroneczka http://www.cardomain.com/ride/2140791/1
PROBE is the best !!!

PROBE is the best !!!

-
- Galeria: viewtopic.php?t=6696
- Lukask
- Samochód: Bardzo szybki :P
- Galeria: viewtopic.php?t=6860
- Kontakt:
- thebestcars
- Galeria: viewtopic.php?t=6093
- Kontakt:
SPoko Kali musisz załozyc szersze koła 245 opony jakbys chcial mój dobry znajomy ma koplecik bardzo ładnych felg z nowymi oponkami 2500 zł 

Mam czerwonego PROBASA II (wersja EUROPEJSKA z 1993) Poddałęm go tuningowi :]
PROBE is the best !!!

PROBE is the best !!!

- TYKWA
- Samochód: brak
- Galeria: viewtopic.php?t=6180
TBC musisz bardziej uwaznie sledzic pewien fajny tematthebestcars pisze:SPoko Kali musisz załozyc szersze koła 245 opony jakbys chcial mój dobry znajomy ma koplecik bardzo ładnych felg z nowymi oponkami 2500 zł
byl sobie Probek 2.5 - R.I.P - 01.05.08 

Re: Rzeczywiste osiągi naszych samochodów
Witam,
trafiłem na to forum zwabiony opowieściami o silnikach F2T. Krążą legendy, że w tym silniku wystarczy pokręcić kilka śrubek i mam y 200 koni
No i tak szukam już kilka dni na tym forum jakiś szybkich Probasów i nie mogę znaleźć. Może ktoś mi pomoże?
Jakie czasy robią najszybsze Probe na tym forum?
trafiłem na to forum zwabiony opowieściami o silnikach F2T. Krążą legendy, że w tym silniku wystarczy pokręcić kilka śrubek i mam y 200 koni

No i tak szukam już kilka dni na tym forum jakiś szybkich Probasów i nie mogę znaleźć. Może ktoś mi pomoże?
Jakie czasy robią najszybsze Probe na tym forum?
Powiadasz,że kilka śrubek pokręcić
dobre.A spotkałeś się kiedyś,że ktoś pokręci kilka śrubek i mu to doda ponad 30 koników?Bo ja nie.A tak na marginesie to każde probe jest szybkie,no może z silnikiem 2,0 troszkę mniej ale 2,2 GT turbo to jak jest zadbany motor to łeb urywa 

Ja w te "hop siup i mamy 200KM" nie wierzę dlatego tu trafiłem 
Szybkie wolne to jest pojęcie względne. Dlatego wolę konkretne wyniki - czasy.
"Każde Probe jest szybkie oprócz 2.0..." dla mnie 2.5 też nie są szybkie
Co to znaczy "łeb urywa"? Jaki czas na ćwiartkę?

Szybkie wolne to jest pojęcie względne. Dlatego wolę konkretne wyniki - czasy.
"Każde Probe jest szybkie oprócz 2.0..." dla mnie 2.5 też nie są szybkie

Co to znaczy "łeb urywa"? Jaki czas na ćwiartkę?
- Romas
- Klubowicz
- Samochód: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
- Galeria: viewtopic.php?t=19226
Z tego co widze to masz mazde 323f 1.8 wiec w porownaniu do niej dobre 2.5 jest szybkie

Tiaaaa...Romas pisze:Z tego co widze to masz mazde 323f 1.8 wiec w porownaniu do niej dobre 2.5 jest szybkie![]()

Miałem już okazję łapać się z Probami 2.5, m.in. z tym który kiedyś należał do Ero
- cacek
- Samochód: Wołowina
- Galeria: viewtopic.php?t=8555
chciałem zauważyć że kolega napisał "dobre 2,5 jest szybkie"Jacek176 pisze:Tiaaaa...Romas pisze:Z tego co widze to masz mazde 323f 1.8 wiec w porownaniu do niej dobre 2.5 jest szybkie![]()
bardzo chętnie stanę z tobą na kresce i wyprowadzę Cię z błędu
![]()
Miałem już okazję łapać się z Probami 2.5, m.in. z tym który kiedyś należał do Ero

pozdr
"...Jedni będą mnie szanować, drudzy znienawidzą..."
No jeszcze kilka postów wyżej było napisane, że wszystkie Probe są szybkie oprócz 2.0cacek pisze:chciałem zauważyć że kolega napisał "dobre 2,5 jest szybkie"Jacek176 pisze:Tiaaaa...Romas pisze:Z tego co widze to masz mazde 323f 1.8 wiec w porownaniu do niej dobre 2.5 jest szybkie![]()
![]()
Miałem już okazję łapać się z Probami 2.5, m.in. z tym który kiedyś należał do Ero, a że takich prawie nie ma... to inna bajka
![]()

Dlatego cały czas się pytam co według was znaczy szybkie. Ale widzę, że nic się tu nie dowiem. Rozumiem, że nikt nie mierzył swojego Probasa? (poza tym postem sprzed 5 lat)
Dobre Probe to znaczy trzymające moc fabryczną? Czyli katalogowo 7.5 do setki, tak? To nie rzuca na kolana... a już napewno łba nie urywa

- tom87dg
- Klubowicz
- Samochód: probe 1993 2.5 v6
- Galeria: viewtopic.php?t=16963
jacek176 czyli uwazasz ze twoja mazda 323 1.8L jest szybsza od probe 2.5 ? masz serie silnik czy cos krecona? napisz z jakiej miejscowosci jestes moze ktorys z klubowiczow chcialby sie sprawdzic z tym okazem mocy, nie zebym uwazal probe za demona predkosci ale sam jestem ciekawy i chetny zeby to sprawdzic.
http://hydrografikadg.pl.tl --------> zapraszam osoby chcace zmienic wyglad w swoim woziku
- kicker
- Samochód: White GT 91
- Galeria: viewtopic.php?t=19596
Szkoda, że kolega swój podpisik zlikwidował - tam byście zobaczyli, że jego mazda bardzo delikatnie mówiąc nie jest seryjna.
Podejrzewam, że jedynie doobrze podkręcone 2.2 GT ma szanse ją zjeść, 2.5 w żadnym przypadku.
Z tym kręceniem śrubek czyli tuningiem za 2 zł na pewno chodzi o zwiększenie ciśnienia doładowania (zwężkę). Po tym zabiegu właścicielowi wydaje się, że auto ma z 200 km ale to tylko jego subiektywne odczucia
Szkoda, że do tej pory nikt tego nie zweryfikował, przynajmniej na forum nie znajdziesz takiej konkretnej informacji. Podejrzewam, że moce nie których 2.2 GT z tematu z wykresami z hamownii wynoszące ok 160km zawierają juz zwężke, nie wierzę, że to seria
ps. sam zrobię pomiary przed i po MBC, jednak narazie uszczelka kolektora wydechowego czeka na wymianę bo nie trzyma - w ten sposób, uciekło mi 12 km i 30nm.
Podejrzewam, że jedynie doobrze podkręcone 2.2 GT ma szanse ją zjeść, 2.5 w żadnym przypadku.
Z tym kręceniem śrubek czyli tuningiem za 2 zł na pewno chodzi o zwiększenie ciśnienia doładowania (zwężkę). Po tym zabiegu właścicielowi wydaje się, że auto ma z 200 km ale to tylko jego subiektywne odczucia

Szkoda, że do tej pory nikt tego nie zweryfikował, przynajmniej na forum nie znajdziesz takiej konkretnej informacji. Podejrzewam, że moce nie których 2.2 GT z tematu z wykresami z hamownii wynoszące ok 160km zawierają juz zwężke, nie wierzę, że to seria

ps. sam zrobię pomiary przed i po MBC, jednak narazie uszczelka kolektora wydechowego czeka na wymianę bo nie trzyma - w ten sposób, uciekło mi 12 km i 30nm.
- MaryooSh89
- Klubowicz
- Samochód: Mazda 6 GG 2.3
- Galeria: viewtopic.php?t=15279
Kolego Jacek176 ustawiałem się niejednokrotnie z mazdą 323f BG 1.8 GT 130KM i probkiem 2.2 turbo bez problemu dałem radę. fakt była to seria ze zrobionym dolotem i wydechem. też napisz od razu że masz prawie 170 kucy w madzi i wykręcasz czas ok 15s na ćwiartkę bo inaczej urządzasz nam tu niezłą burzę
Wg mnie z seryjnym probkiem 2.2 turbo dasz sobie jakoś radę.

był: PROBE 2.2 GT '91 USA z Qresko red inside 
jest: Mazda 6 GG 2.3 i sześćsetka

jest: Mazda 6 GG 2.3 i sześćsetka

- kicker
z filmiku wychodzi, że 0-140 robi w jakieś 12 sekund.Jeśli tak jest to myśle, że nawet dłubnięte 2.2 GT może mieć problemy 
Myśle, że sie nie obrazisz jeśli zamieszczę link do Twojego filmu Jacek:
http://www.youtube.com/watch?v=s_791BoSsGg

Myśle, że sie nie obrazisz jeśli zamieszczę link do Twojego filmu Jacek:
http://www.youtube.com/watch?v=s_791BoSsGg
Oj tam kicker, popsułeś całą zabawę
Niepotrzebnie wyskoczyłem z tym podpisem na początku. Mogło być śmiesznie 
A filmik jest stary. Wtedy Madzia miała tylko 151KM. Teraz powinno być trochę szybciej.
A wracając do tematu. Mam rozumieć, że nawet pomodzone 2.2 turbo nie schodzą poniżej 15s?

A filmik jest stary. Wtedy Madzia miała tylko 151KM. Teraz powinno być trochę szybciej.
A wracając do tematu. Mam rozumieć, że nawet pomodzone 2.2 turbo nie schodzą poniżej 15s?
- kicker
hehe, jaki prowokator 
seria robi w jakieś 16 sekund więc pewnie dopiero dość dobrze pomodzone GT zeszło by poniżej 15 , może doświadczeni klubowicze
rozwieją wątpliwości?

seria robi w jakieś 16 sekund więc pewnie dopiero dość dobrze pomodzone GT zeszło by poniżej 15 , może doświadczeni klubowicze
rozwieją wątpliwości?

- Romas
- Klubowicz
- Samochód: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
- Galeria: viewtopic.php?t=19226
Nie bądź taki hop do przoduJacek176 pisze:Tiaaaa...Romas pisze:Z tego co widze to masz mazde 323f 1.8 wiec w porownaniu do niej dobre 2.5 jest szybkie![]()
![]()

A rozmawiamy tutaj chyba o serii a nie o rzeźbach

Nigdzie nie napisałem, że mam seryjne 1.8
Cały czas się pytam o czasy najszybszych Probe. Nigdzie nie pisałem, że chodzi mi o serie. W odpowiedzi usłyszałem, że w porównaniu do mojej Mazdy Probe 2.5 jest szybki
Czy czasem byłe Probe 2.5 Ero nie było pomodzone?

Cały czas się pytam o czasy najszybszych Probe. Nigdzie nie pisałem, że chodzi mi o serie. W odpowiedzi usłyszałem, że w porównaniu do mojej Mazdy Probe 2.5 jest szybki

Czy czasem byłe Probe 2.5 Ero nie było pomodzone?