Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......
-
- Galeria: viewtopic.php?t=6696
- Ronin
- Galeria: viewtopic.php?t=7575
- ADTOM
- Galeria: viewtopic.php?t=8925
- Taxon
- Samochód: Cougar 2,5 V6
- Galeria: viewtopic.php?t=13840
Co tam TVN Turbo i gazeta
Nasz Kalii niedługo będzie na Discovery zamiast "Amerykańskiego HotRod'a " albo "Amerykańskiego Chopper'a". Wspomnicie moje słowa...
A tak poważnie, to w Polsce nie ma zbyt wielu takich Kozaków....i faktycznie jak projekt się zakończy sukcesem, to trzeba będzie to roztrąbić wszem i wobec

Nasz Kalii niedługo będzie na Discovery zamiast "Amerykańskiego HotRod'a " albo "Amerykańskiego Chopper'a". Wspomnicie moje słowa...

A tak poważnie, to w Polsce nie ma zbyt wielu takich Kozaków....i faktycznie jak projekt się zakończy sukcesem, to trzeba będzie to roztrąbić wszem i wobec

JEST : COUGAR '99 VIOLET 2,5 V6
BYŁO : Probe II (USA) '96 RED 2.0 16V
BYŁO : Probe II (USA) '95 BLACK 2.0 16V
BYŁO : Probe II (USA) '96 RED 2.0 16V
BYŁO : Probe II (USA) '95 BLACK 2.0 16V
- Kędziorek
- Galeria: viewtopic.php?t=8098
- Kontakt:
- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
Heja panowie. Dziekuje z gory za pochlebnie sie wyrazacie o moich modifikacjach. Nie bee wam opisywal bo zrobil to za mnie Kalli. Musze dodac ze ma on wiedze wystarczajaca aby powierzyc mu auto i byc pewnym ze auto bedzie dzialac tak jak trzeba. Wiec wracajac do mego auta to zrobilem prawie 3000 tys km i dalej mknie do przodu. Praca silnika jest rewelka, a silnik ciagnie nawet bez turba ze szok. Jedyny problem ktory sie pojawil zostal usuniety , a byla to skrzynia biegow. Niestety nie wysprzeglalo mi sprzeglo, a przyczyna byl silownik ktory za krotko sie wysuwal. Kilka godzin pomyslow i opinni i teraz dziala miodzio, jeszcze raz dzieki kalli. Jeszcze pozostalo mi zrobienie zbieznosci ale z tym poczekam az wymienie wszystkie drazki jak i wachacze. Co jeszcze sie okazalo ze mam lekko zwichrowana felge i oddalem ja do prostowania. Natomiast fabryczne felgi nie wchodza mi na piasty bo zaciski stykaja sie z felga i bede musial znalesc jakies podkladki pod nie. Chce też podziekowac za odwiedziny Roberta jak Pelota. Mysle ze spotkamy sie na jakims zlocie przy butelce trunku. Jeszcze raz dzieki za posty i zalacze swoje zdjecia niebawem.
2007 Toyota Camry Hybrid
Trek
Trek
- Lukask
- Samochód: Bardzo szybki :P
- Galeria: viewtopic.php?t=6860
- Kontakt:
- Kędziorek
- Galeria: viewtopic.php?t=8098
- Kontakt:
- Lukask
- Samochód: Bardzo szybki :P
- Galeria: viewtopic.php?t=6860
- Kontakt:
Heja panowie. Wiec sprawa moich przerobek stanela w miejscu, bo jak niektorzy wiedza jestem pozagranica. Natomiast zakupy dla probka nadal nie ustaja. Narazie nie mam jak wrzucic fotek ale wymienie wam nastepujace rzeczy ktore kupilem i beda wsadzone niebawem w autko.
Kupilem nowe fegli 18" x8 ET40, a niebawen bede szukal kapci. Tak pozatym to wsadzam nowa aluminowa chlodnice trzy drozna i przy tym dwa nowe wydajniejsze wiatraki. Udalo mi sie dostac w dobrym stanie servo od 93 Mazdy rx7 TT bo strasznie mam twardzy pedal hamulcow, mam nadzieje ze wejdzie bez problemowo. Zawiecha z przodu idze do wymiany jak linki stabilizatora koncowki drazkow i wahancze. Nie robie to dlatego ze mam jakies bicia lub luzy. Ja poprostu lubie miec pewnosc i ten polysk nowego czareno koloru. Ostatnio jak to czesto sie zdarza poszedl mi lewny tylni zacisk wiec kupilem kaplet nowych.
Prosze wasz abyscie nie doprowadzali do klutni jak to bywa w innych projektach. To jest wyloncznie moja decyzja co zamierzam zrobic i jak. Wszytkie opinie beda brane pod uwage.
Kupilem nowe fegli 18" x8 ET40, a niebawen bede szukal kapci. Tak pozatym to wsadzam nowa aluminowa chlodnice trzy drozna i przy tym dwa nowe wydajniejsze wiatraki. Udalo mi sie dostac w dobrym stanie servo od 93 Mazdy rx7 TT bo strasznie mam twardzy pedal hamulcow, mam nadzieje ze wejdzie bez problemowo. Zawiecha z przodu idze do wymiany jak linki stabilizatora koncowki drazkow i wahancze. Nie robie to dlatego ze mam jakies bicia lub luzy. Ja poprostu lubie miec pewnosc i ten polysk nowego czareno koloru. Ostatnio jak to czesto sie zdarza poszedl mi lewny tylni zacisk wiec kupilem kaplet nowych.

2007 Toyota Camry Hybrid
Trek
Trek
- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
-
- Galeria: viewtopic.php?t=6696
No to hoop słuchajcie nie chcieliśmy wychylać się dopóki autko nie będzie skończone i zjedzie z rolek ale jak jest zainteresowanie to już opowiadam co i jak .
Po dotarciu spotkaliśmy się z Markiem po raz kolejny i trochę rzeczy trzeba było upchnąć do środka.Silnik dostał nowe orurowanie do turbo oraz FMIC , 3'' wydech zakończony przelotowym tłumikiem .Turbo to t3/t4 ar50 miało być większe ale na razie będzie takie,do tego westgate Tial oraz bow Greedy.Co do paliwa to oczywiście większa pompa wtryski z mazdy milenii regulator ciśnienia paliwa.Za chłodzenie odpowiada pokaźna chłodnica aluminiowa oraz dwa płaskie wentylatory.Z racji tego że jest pod maską dość ciepło doloty zostały szczelnie owinięte taśmami izolacyjnymi.Doszło też nowe sprzęgło spiekowe ACT.
Na słupku zostały zamontowane zegary Greedy EGT,Boost,Afr,oraz Apexi do kontroli doładowania.
A tu fotki....

Po dotarciu spotkaliśmy się z Markiem po raz kolejny i trochę rzeczy trzeba było upchnąć do środka.Silnik dostał nowe orurowanie do turbo oraz FMIC , 3'' wydech zakończony przelotowym tłumikiem .Turbo to t3/t4 ar50 miało być większe ale na razie będzie takie,do tego westgate Tial oraz bow Greedy.Co do paliwa to oczywiście większa pompa wtryski z mazdy milenii regulator ciśnienia paliwa.Za chłodzenie odpowiada pokaźna chłodnica aluminiowa oraz dwa płaskie wentylatory.Z racji tego że jest pod maską dość ciepło doloty zostały szczelnie owinięte taśmami izolacyjnymi.Doszło też nowe sprzęgło spiekowe ACT.
Na słupku zostały zamontowane zegary Greedy EGT,Boost,Afr,oraz Apexi do kontroli doładowania.
A tu fotki....

- Maciucha
- Samochód: I GT
- Galeria: viewtopic.php?t=7836
- Kontakt:
- davidlive
- Samochód: brak
- Galeria: viewtopic.php?t=10466
- Kontakt:
To widze że jednak autko nie będzie na razie sprzedawane
Pogratulowac zapału i pomysłów.
Gturbo to ty jestes z CK !!! kurde jak to się stało że nigdy sie nie spotkalismy???, trzeba to nadrobić i spotkac sie kieleckim gronie FPKP .
pozdro

Gturbo to ty jestes z CK !!! kurde jak to się stało że nigdy sie nie spotkalismy???, trzeba to nadrobić i spotkac sie kieleckim gronie FPKP .
pozdro
BYŁ - PROBE 2.2GT 90' był od 2007 do 2009
I JEST ZNOWU
. Ta sama wersja, ten sam rocznik, to samo wyposażenie. Jest identyczny 
I JEST ZNOWU
davidlive pisze:To widze że jednak autko nie będzie na razie sprzedawane![]()
pozdro
Chlopie reflex to ty masz az pozazdroscic.

2007 Toyota Camry Hybrid
Trek
Trek
- davidlive
- Samochód: brak
- Galeria: viewtopic.php?t=10466
- Kontakt:
- Kocureq
- Klubowicz
- Samochód: Patrol Y60 1991, Audi A4 2023
- Galeria: viewtopic.php?t=10333
- Eli