Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Szyba przednia do I generacji
Witam wszystkich serdecznie. Mam na imie grześ. Od niedawna mam probaska 3.0 USA.
Tak przy okazji chciałem spytać: ile kosztuje przednia szyba do proba I gen.? Ostatnio trafiłem jakąś ptaszynę i mam ślicznego pajączka.
Pozdrawiam wszystkich klubowiczów i właścicieli probków.
Tak przy okazji chciałem spytać: ile kosztuje przednia szyba do proba I gen.? Ostatnio trafiłem jakąś ptaszynę i mam ślicznego pajączka.
Pozdrawiam wszystkich klubowiczów i właścicieli probków.
PROBE 91r. USA 3.0 V6
Postaraj się, aby każdy dzień twojego życia był dniem najlepszym...
- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
Dzięki serdeczne. Już się obawiałem, że trochę więcej. Gość od którego go kupiłem straszył mnie, że kosztuje 550zł. Ale nawet to nie odstraszyło mnie od kupienia goBogdan9999 pisze:około 310 zł jak mnie pamięc nie myli. Oczywiscie nówka. Pozdro

Pozdrawiam
PROBE 91r. USA 3.0 V6
- OLEY
- Klubowicz
- Samochód: I Gen 3.0 V6 Vulcan '90
Ja zapłaciłem 450 złotych za ściągnięcie szyby do Polski, montaż i nową uszczelkę.
Choćby tutaj. Znalazłem nawet firmę w Kielcach.
Ale dzwonił nie będę.
http://www.kkf.pl/12,118,91,branza_szyb ... odowe.html
Ech Panie. Masz dostęp do netu. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "Autoszyby" i wyskoczy Ci kupa stron, adresów i telefonów. Do wyboru, do koloru.Gturbo pisze: Gdzie moge dostac dwie przednie szyby do 2006 Volkswagen Jetta Tdi, i jak by byla cena ich.

[o]Piękno nie zna ceny.[/o]
- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
- Pluto
- Galeria: viewtopic.php?t=11609
- Pluto
- Galeria: viewtopic.php?t=11609
Re: Zmiana szyby przedniej.
witam
moze ktos mi polecic strone badz sklep, gdzie mozna kupic uszczelke szyby przedniej?
moze ktos mi polecic strone badz sklep, gdzie mozna kupic uszczelke szyby przedniej?
PROBE 2.2 TURBO GT (91) USA

- OLEY
- Klubowicz
- Samochód: I Gen 3.0 V6 Vulcan '90
Re: Zmiana szyby przedniej.
W każdym punkcie wymiany szyb...
To nie jest uszczelka, a praktycznie taka jakby plastykowo - gumowa listwa osłaniająca.
W Szczecinie kosztuje jakieś 25 złotych.
To nie jest uszczelka, a praktycznie taka jakby plastykowo - gumowa listwa osłaniająca.
W Szczecinie kosztuje jakieś 25 złotych.
[o]Piękno nie zna ceny.[/o]
przednia szyba
Witam!
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem probe 2.2 GT z 1990 roku
Jako że mam sentyment do tego samochodu, wziąłem sobie za cel doprowadzenie go do jak najlepszej kondycji, a pierwszym punktem jest wymiana przedniej szyby bo jest w kiepskim stanie... i stąd pojawia się moje pytanie.
Czy orientuje się ktoś, komu warto to zlecić w warszawie, i co myślicie o wstawianiu używanych szyb?
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem probe 2.2 GT z 1990 roku

Jako że mam sentyment do tego samochodu, wziąłem sobie za cel doprowadzenie go do jak najlepszej kondycji, a pierwszym punktem jest wymiana przedniej szyby bo jest w kiepskim stanie... i stąd pojawia się moje pytanie.
Czy orientuje się ktoś, komu warto to zlecić w warszawie, i co myślicie o wstawianiu używanych szyb?
- Lukasz
- Klubowicz
- Samochód: Ford Probe 2.2 GT 89r. Volvo V70 I 2.5 TDI 140KM 1997
- Galeria: viewtopic.php?t=14709
- Kontakt:
Re: przednia szyba
Ten jest dobry,w Regułach pod Warszawą http://www.trzask-woszczerowicz.waw.pl/
FORD PROBE 2.2 GT 89r.
Odgazowany
Odgazowany

- Romas
- Klubowicz
- Samochód: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
- Galeria: viewtopic.php?t=19226
Re: przednia szyba
Wszystko kwestia tego w jakim stanie będzie ta używana.
Mam znajomego który prowadzi autoszyby na targówku. Dziś jest spot pod arkadia o 20:00 przy grillu, wpadnij to uzyskasz pomoc i się wszystkiego dowiesz i poznasz ludzi.
A na marginesie uzupełnij swój profil
Mam znajomego który prowadzi autoszyby na targówku. Dziś jest spot pod arkadia o 20:00 przy grillu, wpadnij to uzyskasz pomoc i się wszystkiego dowiesz i poznasz ludzi.
A na marginesie uzupełnij swój profil
Re: Szyba przednia do I generacji
Słuchajcie Pany - przy demontażu starej uszkodzonej szyby uszczelkę da się uratować? Ktoś mi nagadał, że jest prawie niewykonalne wyjęcie starej szyby z auta w wieku "pełnoletnim" bez uszkodzenia uszczelki. A ponoć taka uszczelka trochę kosztuję choć ktoś wcześniej pisał, że jest to tylko gumowa listwa kosztująca 25 zł.
Też muszę wymienić szybkę - w moich okolicach szyba z niebieskim pasem i wymianą kosztuje coś koło 450-550 zł podczas gdy używkę można kupić za 150 zł.
Ciekawe czy warto pokusić się na używkę - w warsztacie nie dadzą mi niestety gwarancji na nie ich szybkę....
Co o tym myślicie?
Pozdro!!!
Też muszę wymienić szybkę - w moich okolicach szyba z niebieskim pasem i wymianą kosztuje coś koło 450-550 zł podczas gdy używkę można kupić za 150 zł.
Ciekawe czy warto pokusić się na używkę - w warsztacie nie dadzą mi niestety gwarancji na nie ich szybkę....
Co o tym myślicie?
Pozdro!!!
Ford Probe 2.2 GT, 1992, I GEN
- Romas
- Klubowicz
- Samochód: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
- Galeria: viewtopic.php?t=19226
Jeśli chodzi Ci o tą uszczelkę co jest na zewnątrz to powinieneś ją śmiało zdemontować jeszcze przed wycinaniem szyby.
A szybę nawet samemu możesz wstawić, wystarczy tylko troszkę poczytać jak to się robi
A szybę nawet samemu możesz wstawić, wystarczy tylko troszkę poczytać jak to się robi

- Eli
- Galeria: viewtopic.php?t=9702
Jeśli masz oryginalną uszczelkę po wymianie szyby będzie się nadawała tylko jako ozdobnik, nic nie uszczelni. Z drugiej strony nowa uszczelka będzie wyglądała jak z pkp, nie widziałem wiernego zamiennika oryginalnej. Musisz tylko porządnie uszczelnić wszystko przed wklejeniem starej usczelki, żeby nie lała Ci się woda do środka i żeby nie zbierała się pod uszczelką, bo pordzewieją Ci słupki i dach, i będzie i ładnie i praktycznie