Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
właśnie przywaliłem tylnym kołem w krawężnik...oznacza to mniej więcej tyle że do wymiany : amortyzator i ten podłużny drążek co idzie od przodu auta do koła (lewa strona), felga i opona (opony), jeśli ktoś posiada coś z powyższych części naprawdę proszę bardzo niech się zgłosi bo ręce mi opadają takiego mam pecha w życiu...postaram się jeszcze dziś wrzucić fotki to może podpowiecie co jeszcze jest nie halo....zauważyłem również że pali mi się kontrolka fuel cutout-co to oznacza??? auto chodzi :(:(
tel.503061010
Był Probe 2,5 V6 93' turkus metalik
Jest BMW730i E-38
no tak ale odpalam na benzynie....może wypalam to co jest w przewodach póki co? a dlaczego może sie włączyć odcięcie? jak to zlikwidować? kurde wkurzony jestem
Jest BMW730i E-38
Czujnik wstrzasowy wyłącza pompe paliwową. Znajduje sie on w bagazniku pod podloga bagaznika. Podnies ja i poszukaj po lewej stronie. Zobaczysz czarne pudeleczko z czerwonym guziczkiem. Wcisnij go i wszystko wroci do normy.
Tak sie konczą zabawy z recznym
Wiecej pomoc nie moge.
dzięki też o czymś takim myślałem ale nie wiedziałem gdzie się to znajduje
nie była to zabawa na ręcznym...wyprzedzałem a inteligentny dupek z lanosa śmiało przyspieszał na łuku...jak mnie zaczęło obracać miałem wybór albo w niego albo w krawężnik-wybrałem krawężnik....
Jest BMW730i E-38
romulus pisze: nie była to zabawa na ręcznym...wyprzedzałem a inteligentny dupek z lanosa śmiało przyspieszał na łuku...jak mnie zaczęło obracać miałem wybór albo w niego albo w krawężnik-wybrałem krawężnik....
nie rozumiem - wyprzedzałeś na łuku i gość jechał z przeciwka ??
czy wyprzedzałeś gościa w lanosie na zakrecie (hmmm) i on przyspieszał ?? wiesz - znam to auto (lanos), ma kiepskie, miekkie zawiszenie i ogolnie jest krowiaste nawet w 100konnej wersji wiec raczej nawet spora predkość dla lanosa na łuku nie jest w stanie obrócić proba...
Od razu sorry za OT
Yanku. Znam lanoska 1.6 16v 115KM i mimo okropnego zawieszenia, hamulów i ukladu kierowniczego potrafi przyspieszac zdrowo. Sam sie dziwiłem.
Nie zmienia to faktu iz jezeli Probka wurzuciło to lanosa powinno wywalic duzo wczesniej
Ivaho pisze:Od razu sorry za OT
Yanku. Znam lanoska 1.6 16v 115KM i mimo okropnego zawieszenia, hamulów i ukladu kierowniczego potrafi przyspieszac zdrowo. Sam sie dziwiłem.
racja - ale tylko na 3 pierwszych biegach i w waskim zakresie obrotów... jednak miekkie zawieszenie psuje efekty pracy nie najgorszego silnika...
ale to rzeczywiscie OT - bo to nie forum daewoo
za to opis dokładniejszy opis zdarzenia chętnie bym przeczytał...
romulus pisze:właśnie przywaliłem tylnym kołem w krawężnik...oznacza to mniej więcej tyle że do wymiany : amortyzator i ten podłużny drążek co idzie od przodu auta do koła (lewa strona), felga i opona (opony), jeśli ktoś posiada coś z powyższych części naprawdę proszę bardzo niech się zgłosi bo ręce mi opadają takiego mam pecha w życiu...postaram się jeszcze dziś wrzucić fotki to może podpowiecie co jeszcze jest nie halo....zauważyłem również że pali mi się kontrolka fuel cutout-co to oznacza??? auto chodzi :(:(
tel.503061010
a oba poprzeczne wahacze masz proste?
majcher
jest - Mitsubishi Pajero 2.5TD
było - 2.0 SE 1996
już auto zrobiłem, tak masz rację dostał też jeden poprzeczny drążek, dziś dzięki jednemu koledze z forum będę miał również jedną alufelgę i wszystko wróci do normy
Jest BMW730i E-38
Mam problem. Wyrwałem o krawężnik 10cm rantu felgi i jakieś 30cm zarysowałem zdrowo. Nie wiem czy da się to naprawić. Cała felga jest prosta tylko nie wiem gdzie można naprawić rant i ile to może kosztować?
Np. w Minsku Mazowieckim facet prostuje i naprawia felgi, kolega rozwalil felge o kraweznik i wyrwal jakies 15cm rantu, facet ladnie to naprawil praktycznie nie widac, jak ktos nie wie ze byla uszkodzona to sie nie pozna, policzyl za to 150zl
Yaneeck pisze:
racja - ale tylko na 3 pierwszych biegach i w waskim zakresie obrotów... jednak miekkie zawieszenie psuje efekty pracy nie najgorszego silnika...