Mr. Cynk pisze:może w tej stronie to ci wejdzie ale za kierowcą już tego w tym samym miejscu nie wsadzisz sherlocku.

Drogi Watsonie z lewej weszlo bez problemu(zlozylem juz wszystko), z prawej jest bardzo ciasno(musze chyba troche podciac).
Mr. Cynk pisze:tam masz mniej miejsca bo idzie wlew paliwa.
Wlew nie ma tu nic do rzeczy, bo tuba jest krotka...
Mr. Cynk pisze:Ale do rzeczy.
Jak dla mnie projekt zdrowo przekombinowany, rzeczywiście sądzę, że te srajrury to porażka z miejscem.
podrzucę tutaj za chwilę mój projekt basu w bagażniku z głośnikiem Hertz 250mm który niestety uważam, że zagra lepiej niż te dwie tuby, które montujesz....
a, zgodnie ze sztuką audiofili skrzynie najkorzystniej robić właśnie z MDF'u, sklejka czy plastiki lub prasowany papier to tanie mięso i nie robi efektu.
Jesli Twoj projekt wogole nie ogranicza bagaznika, z checia na niego popatrze

(sam mam drugi znacznie mocniejszy w glowie ale wszystko w swoim czasie). Byc moze Twoje gra/zagra lepiej, nawet jestem pewien ze zagra lepiej, nie robilem zadnych obliczen, wzmacniacz jest produktem wystarczajacym, ale nie oszukujmy sie nie wybtinym, samo radio jest kontrowersyjne, rzecz gustu. Nie jest to projekt po ukonczeniu ktorego bede przewracal drzewa, wrecz przeciwnie jest to bardzo lajtowy (podjerzewam ze kick bass poniewaz tuby sa szczelne)

Jestem zagorzalym przeciwniekiem zawalania bagaznika tubami, piecykami kaloryferami innymi kretynstwami (no modle BMW/Cali). Dla mnie ma grac dobrze, z nikad.
Basf_Wrocław pisze:Co do wielkości komory - zaczynaj od rzeczy małych, a kończ na dużych. Ty zapewne jak robiłeś skrzynie to Ci wszystkie wyszły.
otoz to, ZACZYNAM
Kiedys pewnie sam stwierdze ze umiem lepiej i to jest nic, ale jako ze jest to pierwsza rzecz tego typu jaka zrobielm wlasnorecznie jestem calkiem zadowolony z efektu

Moze mam cos nie tak z uszami, choc sluchalo tego wiele innych osob i nie odbiega to moim (i nie tylko moim:P) zdaniem od seryjnej zabudowy Voyagera (10 elementow wszystko od Infinity ).
Pozdrawiam i ciesze sie takim zainteresowaniem w temacie