Co do przyciemniania folią lustrzanką (lustra weneckie) przepisy polskie zabraniają tego typu praktyk ze względów bezpieczeństwa. Poruszanie się takim samochodem w nocy w kolumnie powoduje oślepianie jadącego samochodu za nami poprzez odbijanie jego własnych świateł. Więc mieli prawo zabrać dowód rejestracyjny nawet gdyby to były tylko tylne szyby.
Tył przyciemnić można sobie folią czerwoną, niebieską, a nawet różową jak ktoś ma taką ochotę i nie jest to zabronione żadnymi przepisami, natomiast lustrzanki powodują zagrożenie dla innych uczestników ruch i dlatego są zakazane.
Duracell, to Twoje przyciemnienie, to chyba ma właśnie tak jak napisał Probiacz2000, czyli tylko 10% przepuszczalności, bo inaczej się nie da. Już fabryczna szyba jest przyciemniona w stopniu 25-30%, bo czołowa właśnie też taka jest.

Ja też mam papiery i o niczym to nie świadczy. Wcisnęli Ci po prostu kita. Jedź na diagnostykę i poproś o pomiar, to się dowiesz jaka jest prawda, tak jak i ja się dowiedziałem. Zerknij na zdjęcia które wcześniej wklejałem.