Mam pytanko co się mogło stać z półośką, bo jak skręce kołami jak jade to coś chrupie, strzela coś w tym rodzaju. I na dodatek tego jeszcze olej sie wylewa tam z tego miejsca co jest zamocowana półoś. Co to moze być i ile mniej wiecej beda kosztowały cześci jak ktoś się orientuje to prosze o wypowiedź.
Z góry dzieki....
Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Proszę o pilną pomoc !!!!
- strober
- Samochód: none
- Galeria: viewtopic.php?t=7957
Po pierwsze:to przegub się wyruchał-dla tego takie "chrupanie" jest słyszalne.
Po drugie:Może cieknąć smar z pękniętej gumy(osłony)na przegubie-wraz z wymianą przegubu, wymieniana jest też osłona,którą wypełniamy specjalnym smarem grafitowym LUB wyciek oleju(barwa:czerwona) przy wielowpuście półosi wchodzącej w skrzynię biegów-tutaj to sam nie wiem co można zaradzić?!
Jeżeli to II generacja to jeden przegub ok.250 zł od Mazdy MX6, a jeżeli to I gen. to nie mam pojęcia!
Czasami też stukanie przy skręcie kołami wskazuje na wytyrane łożysko przy kolumnie McPersona.
Ale raczej(na 99%)stawiałbym na przegub,bo sam mialem tą nie przyjemność!
Pozdrowionka
Po drugie:Może cieknąć smar z pękniętej gumy(osłony)na przegubie-wraz z wymianą przegubu, wymieniana jest też osłona,którą wypełniamy specjalnym smarem grafitowym LUB wyciek oleju(barwa:czerwona) przy wielowpuście półosi wchodzącej w skrzynię biegów-tutaj to sam nie wiem co można zaradzić?!
Jeżeli to II generacja to jeden przegub ok.250 zł od Mazdy MX6, a jeżeli to I gen. to nie mam pojęcia!
Czasami też stukanie przy skręcie kołami wskazuje na wytyrane łożysko przy kolumnie McPersona.
Ale raczej(na 99%)stawiałbym na przegub,bo sam mialem tą nie przyjemność!
Pozdrowionka

Był 2.0 16V
był 2.5 V6
- wingerman
- Klubowicz
- Samochód: Probe 3.0L
Dokladnie posluchaj Strobera to przegub.
Co do wycieku to zastanawiam sie czy to mozliwe choc czasem ale rzadko sie zdarza ze mogl ci sie wypiac ze skrzyni i wskoczyc ponownie na swoje miejsce lecz przy tym uszkodzil siemering (chyba tak jakos sie to pisze) wiec bedzie on tez do wymiany.
Koszta jak sie spodziewam niewielkie.
Co do wycieku to zastanawiam sie czy to mozliwe choc czasem ale rzadko sie zdarza ze mogl ci sie wypiac ze skrzyni i wskoczyc ponownie na swoje miejsce lecz przy tym uszkodzil siemering (chyba tak jakos sie to pisze) wiec bedzie on tez do wymiany.
Koszta jak sie spodziewam niewielkie.

Rowy dla rowerzystow.
I gen 90r. LX 3,0L V6