Ja nadal nie uporałem sie z moim problemem. Powiedzcie mi jak zdiagnozować co jest uszkodzone czy moduł czy immo czy może jeszcze cos innego...
Nie świeci mi kontrolka check engine w ogóle. Ani po przekręceniu kluczyka nie świeci ani w żadnym innym wypadku. Więc albo jest odłączona albo spalona. Sprawdzałem też sposób z żarówką 12V i też nie zapaliła sie więc wnioskuje ze błędów nie ma.
I teraz takie pytanie czy jeśli moduł był by uszkodzony to pokazało by mi błędy?? Co innego może być uszkodzone skoro błędów nie pokazuje. No chyba że źle coś robie.
Zauważyłem też że po zwarciu tych dwóch pinów które należy połączyć żeby
odczytać kody i próbie odpalenia auto odpaliło. Ale zgasło po odłączeniu ich. Spróbowałem odpalić bez nich i też odpaliło, zgasło natomiast po ich połączeniu. Czemu tak sie dzieje? później samochód pochodził jeszcze z 3-5 minut na wolnych i zgasł...
Jeszcze taka rzecz. Wtyczki idące do aparatu są zaolejone- nie wiem dlaczego i nie wiem czy to też nie będzie jakaś przyczyna
*************************************************************************************************
Problem rozwiązany!
Zrobiłem zewnętrzny moduł i probek hula!! Dzięki wielkie wszystkim za pomoc

Mam nadzieje, że będzie chodził długo na tym module

Zrobie jednak lepiej drugi zapasowy

heh
Jeśli ktoś by miał jakieś problemy ze zrobieniem modułu, to chętnie pomoge