Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous.

probe i radyjko

Awatar użytkownika
alex
Samochód: brak

probe i radyjko

Post autor: alex »

zamierzam poruszyc nowe zagadneinie
po serii napraw mojego samochodziku (zosatly mi tylko przeguby) zaczynam sie przymierzac do wymiany mojego fabrycznego radia 2006 na zwykle radio i co za tym idzie mam kilka pytan do osob ktore same u siebie tyo robily:
-gdy wyjalem radio fabryczne okazalo sie ze ma jakas dziwena wtyczke ale to nei problem nie jedno juz sam zakaldalem wiec to najmniejszy problem ale zastanawia mnei kwestia fabrycznego wzmacniacza znajdujacego soe pod tylnym glosnikiem i interesuje mnei czy radio bedeace w desce jest tylko deckiem czy ma wzmacniacz a ten tylny sluzy tylko do wzmocneinia tylnych glosnikow ??? bo jesli radio to tylko deck to najrozsadniej bedzie pociagnac nowe kable...
- druga kwestia jakie wymiary maja standartowe w II generacji glosniki przod i tyl bo chce wymienic je na jakies troszke mocniejsze...
nie wiem jak wy ale nie moglem nigdzie w sieci znalezc opisu fabrycznego radia w probe
pozdrofka dla wszytskich
Dave TDi

Post autor: Dave TDi »

Czesc Alex, oto link ktory ci powinien pomoc http://webcentrix.net/probe/audio/audio.html . Ja u siebue wlozylem Sonego Minidisc-a zrezygnowalem z zalozenia osobnego wzmacniacza bo oryginalny jest zupelnie wystarczajacy. Co do glosnikow to jest pewien problem z przednimi bo sa nie standartowe rozmiary dokladnie 16 cm z 3 otworami, malo jest takich na rynku bo przewaznie wszystkie sa 13 i 16.5 cm. Wiec narazie zostawilem orginaly a z tylu zalozylem Infinity Kappa572.5 cf maja rozmiar 5''X7'' (to chyba w calach) ale mozesz tez zalozyc 6X8 rowniez pasuja (oryginalne sa chyba 6X8). Ja u siebie musialem jeszcze boczki miedzy glosnikami a karoseria powypychac wata szklana bo inaczej brzeczala blacha teraz jest super czysty i mozny bass bez zadnych dodatkowych odglosow :D. Tak wogole to polecam Infinity, ja jestem zadowolony. Pozdrawiam...

P.S. Na tej stronie znajdziesz rowniez informacje ktory z kabli jest + a ktory - bo oryginalne glosniki i kable sa bez zadnych oznaczen.
Dave TDi
Awatar użytkownika
alex

wyskoczyloi mi ze ta strona nei istnieje :shock: nie wiem czy dobrze wpisales ? powiedz czy fabryczne radio to deck czy ma nirmalnie wzmacniacz bo obawiam sie czy podlaczajac zwykle radio w fabryczna instalacje nic sie nei spali ... ew daj namiary na inna stronke bo ta nie chodzi
pozdrawiam
ja osobiscie jestem fanem JBL i w ta strone uderze
Awatar użytkownika
alex

male sprostowanie strona dziala musisz tylko w linku zlikwidowac kropke na koncu :twisted: a ja zaczynam czytac ...
Gość

Post autor: Gość »

Zobacz jeszcze ten link http://www.sof.ws/probeaudio/FRAMESIE.html
moim zdaniem jest tu więcej informacji
A co do głośników ja też jestem w klubie JBL ,ostatnio zakupiłem komplecik(masakra)http://www.jbl.com/
pozdrawiam
Dave TDi

Post autor: Dave TDi »

Czesc, nie zaglebialem sie az tak gleboko i nie wiem czy fabryczne radio to deck czy co?
Stronka chodzi - to dobrze, co do glosnikow to Infinity jest dla mnie OK. problem tylko z przednimi bo nie moge znalesc Infinity 16cm, na stronie sa ale nikt nie jest w stanie mi sprowadzic. Szkoda, bo chcialem miec komplecik ale chetnie poslucham fanow JBL-a co polecacie do przodu panowie? Podajcie jakis godny Probe model o wielkosci 16 cm (z 3 otworami) zeby nie wiercic nowych. Pozdrawiam . . .
Dave TDi
Gość

I ostatni zalorzylem Alpine radio CDA-7894 I powiedzialem gosciowi ktory instalowal aby pominol fabryczny zmacniacz. I tak zrobil po radio ma 60-4 watts. Jest super brzmienie, i oprocz tego zinstalowalem bazzoke w bagazniku. Glosniki ma z tylu Infiniti Kappa a z przodu zalorzylem MB Quart z malemi glosnikam (twiters) na plastikach przy lusterkach. Glosniki w dzwiach sa troche za durze ale jakos udalo mi sie je wepchnoc.
Tak JBL sa dobre ale to tylko upodobania wlasciciela. Dobre tez sa takie glosniki jak Advant, POlk. Ale nie instalujcie zadnych JApan bo to tylko szkoda kasy.
Gość

ja mam u siebie oryginal korektor i sterowanie w kierownicy, ale mam radio pioneer i te bayery nie dzialają, moze ktos wie jak i czy to sie da podlaczyc???
Awatar użytkownika
alex

moim zdanei nie polaczysz tego ale moze ktos zna sposob??
lukas1

Post autor: lukas1 »

Mi podobno sprawdzali seryjne i jest deck. Zmieniłem na JVC cd\md+changer12cd. Zostawiłem wzmacniacz seryjny choć radio ma 4x45. W bagażńiku tuba Magnat z neonami plus magnat wzmacniacz(red attack), u mnie pojawił się problem bo tuba zaczynała dopiero brzmieć jak wśrodku głośniki już czeszczały w radiu nie można było regulować siła głosu wyjścia out, więc musiałem zapomoćą radia przekieroać część sygnału na jeden głóśnik i go wyłoczyć, dzięki temu pozostałę trzy mogłom wmiare dobrze zestroić z tubą.Jestem ciekaw czy ktoś miał podobny problem?
Awatar użytkownika
amra

Post autor: amra »

mozna i tak. znalazlem to dzis: www.audio-xtc.com/feature.html
amra 2.5 94 V6 24V
Gość

Konrad pisze:ja mam u siebie oryginal korektor i sterowanie w kierownicy, ale mam radio pioneer i te bayery nie dzialają, moze ktos wie jak i czy to sie da podlaczyc???
To nie sterowanie od radia tylko tempomat :oops: :idea:
ODPOWIEDZ

Wróć do „II gen (1993 - 1997)”