Pytanko! Jak się sprawdza poziom oleju w skrzyni automatycznej - oczywiscie na uruchomionym silniku ale na D czy na N?
I co ile wymieniac olej? Czy mozna to zrobic samemu na kanale? Jak jest z dostępnością filtrów? dzięki
Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Skrzynia automat
Wejdź na www.performanceprobe.pl do działu informacje/serwis/serwis generalny
Filtr powinieneś dostac na Wiślanej. Ja sam też bedę kupował niedługo a z tego co pamiętam jesteś z okolic Poznania, zatem mozemy się styknąć
Filtr powinieneś dostac na Wiślanej. Ja sam też bedę kupował niedługo a z tego co pamiętam jesteś z okolic Poznania, zatem mozemy się styknąć

Hey!
Może na temat to nie jest bo nie wiem jak to jest w Probe ale jak miałem beczke (Mercedesa 123 w automacie) to przy silniku był długi bagnet do skrzyni biegów. Olej faktycznie sprawdzało sie na zapalonym aucie w pozycji N. A co ile się wymienia? Tego nawet nie wiem a z tego co słyszałem to jest to rzadki zabieg. I faktycznie za okres ok. 7 czy 8 lat jak mieliśmy beczkę olej i filtr był tylko raz wymieniony. Filtr faktycznie nadawał się do wymiany ale nie był tragiczny. Olej natomiast był tak czysty że bez problemu mógł bym go wlać spowrotem
Pozdrawiam, Karol
Może na temat to nie jest bo nie wiem jak to jest w Probe ale jak miałem beczke (Mercedesa 123 w automacie) to przy silniku był długi bagnet do skrzyni biegów. Olej faktycznie sprawdzało sie na zapalonym aucie w pozycji N. A co ile się wymienia? Tego nawet nie wiem a z tego co słyszałem to jest to rzadki zabieg. I faktycznie za okres ok. 7 czy 8 lat jak mieliśmy beczkę olej i filtr był tylko raz wymieniony. Filtr faktycznie nadawał się do wymiany ale nie był tragiczny. Olej natomiast był tak czysty że bez problemu mógł bym go wlać spowrotem

Pozdrawiam, Karol
Według moch informacji sprawdza się na zapalonym silnku w pozycji N co jest zresztą zapsane na przyżadzie do sprawdzania oil. Zmiana tak często jak szybko jeździsz możesz dać troche oil na rękę i delikatnie rozprowadzić jak pokarze się sadza to czeba zmienić tak mówi mój mechanik. koszt zmiany 86zł elf.
Zobacz na www.performanceprobe.pl do dzialu informacje