Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
światełka postojówki tylne i deska nie swieci
światełka postojówki tylne i deska nie swieci
Mam problem swiatla przednie sieca oprocz postojowek a tylne i deska wogole. wymienialem przelacznik ale nie stety to nie to . Prosze pomocy
- skorik
- Galeria: viewtopic.php?t=9986
witam
Mam podobny problem tylko że mi pali bezpiecznik "
TAIL".Rozkopałem już pół auta a problem ciągle sie powtarza,najczęściej podczas ostrej jazdy choć ostatnio nawet podczas postoju.Jeśli macie jakieś pomysły co to mogłom by być to proszę o pomoc bo zbankrutuje na bezpiecznikach.
Mam podobny problem tylko że mi pali bezpiecznik "
TAIL".Rozkopałem już pół auta a problem ciągle sie powtarza,najczęściej podczas ostrej jazdy choć ostatnio nawet podczas postoju.Jeśli macie jakieś pomysły co to mogłom by być to proszę o pomoc bo zbankrutuje na bezpiecznikach.
2.2 turbo '92r
czerwone są najszybsze
czerwone są najszybsze
- Flyke
- Galeria: viewtopic.php?t=10424
Dobra chyba zlokalizowałem awarie
Kabel urwał sie w halogenie i robił zwarcie ale pewny,że to działa będę dopiero jutro bo w zasadzie już trzy razy myślałem ze znalazłem a za pół godziny znowu było ciemno
.W razie jakby znowu tylko mi sie wydawało to jutro jeszcze poproszę o pomoc dzięki.

2.2 turbo '92r
czerwone są najszybsze
czerwone są najszybsze
- przemo1978
- Samochód: brak
ha witam mam dokładnie to samo co kolega wkładam bezpiecznik ruszam autem i po jakiś 5 metrach bezpiecznik jest spalony
parę dni temu najechałem (przytarłem) krawężnik a zaraz potem nie miałem już świateł
na razie aby móc jechać połączyłem na krótko tylne światła a we wtorek jadę do elektronika to napiszę co było z moim autkiem
parę dni temu najechałem (przytarłem) krawężnik a zaraz potem nie miałem już świateł
na razie aby móc jechać połączyłem na krótko tylne światła a we wtorek jadę do elektronika to napiszę co było z moim autkiem
biały 2,2 GT rok90
- Flyke
- Galeria: viewtopic.php?t=10424
sluchajcie ja sobie zjaralem w ten sposob troche kabelkow i trzeba bylo wymieniac ...z tego co widzialem u siebie to izolacja przetarla sie w tym miejscu co opisywalem 3 posty wczesniej i kolo akmulatora . Nie podlaczajcie tego na krotko bo pojaracie kable,,
Przemo zostaw tego elektryka narazie i sprobuj wydobyc wiazke sprawdz czy tam gdzie pisalem izolacja jest cala , jesli nie zaizoluj pozadnie i bedzie git;)
Przemo zostaw tego elektryka narazie i sprobuj wydobyc wiazke sprawdz czy tam gdzie pisalem izolacja jest cala , jesli nie zaizoluj pozadnie i bedzie git;)
24v wykorzystane az do granic - BYłOOOOOOOOOOOOO
e46 z ....
- JEsttttttttttt
e46 z ....

- emce
- Galeria: viewtopic.php?t=10155
- Kontakt:
Witajcie!
W ciągu ost. dwóch dni, a dokładnie w ciągu ost. dwóch razy kiedy ruszałem samochód stało mi się dokładnie to samo tj. "Bezpiecznik TAIL" padł. Początkowo myślałem, że zwarcie i jest to spowodowane wilgocią (w te dni akurat dość mocno padał deszcz i była odwilż i w ogóle ble ble ble. Nie mniej jednak póki co zastosuję się do pomysłu flyke(vasil), a jak się okaże, że to nie to to będę pisał ponownie
EDIT:
Woda w światełach podświetlania tablkicy... naturalnie w tych co są montowane w zderzaku
- trzeba to przerobić na podświetlanie z góry
Ktoś już ciągnął kabelki tam 
W ciągu ost. dwóch dni, a dokładnie w ciągu ost. dwóch razy kiedy ruszałem samochód stało mi się dokładnie to samo tj. "Bezpiecznik TAIL" padł. Początkowo myślałem, że zwarcie i jest to spowodowane wilgocią (w te dni akurat dość mocno padał deszcz i była odwilż i w ogóle ble ble ble. Nie mniej jednak póki co zastosuję się do pomysłu flyke(vasil), a jak się okaże, że to nie to to będę pisał ponownie

EDIT:
Woda w światełach podświetlania tablkicy... naturalnie w tych co są montowane w zderzaku

podpinam się pod temat...
już nie mam sił do tego auta, sprawdziłem wszystko co jest w temacie opisane i dupa
może ktoś ma jakieś pomysły?
już nie mam sił do tego auta, sprawdziłem wszystko co jest w temacie opisane i dupa

może ktoś ma jakieś pomysły?
Panie władzo ma pan rację niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość, zdaje sobie sprawę z tego że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo ale... jechałem szybko gdyż lubię zapierda...
http://158.75.130.34/~trn/forum/index.php
Ford Probe 2.2 GT USA
http://158.75.130.34/~trn/forum/index.php
Ford Probe 2.2 GT USA
- zuku19
- Galeria: viewtopic.php?t=14932
Re: światełka postojówki tylne i deska nie swieci
Podpinam się pod ten temat bo nic nie znalazłem , albo żle szukałem.
Czy pozycje przednie mają osobny bezpiecznik niż tylne
Objaw jest taki : mam pozycje tylne , ale nie mam przednich , żarówki są dobre,dodam że mam pozycję razem z halogenami.Halogeny działają .
Czy pozycje przednie mają osobny bezpiecznik niż tylne

- OLEY
- Klubowicz
- Samochód: I Gen 3.0 V6 Vulcan '90
Jakie halogeny?zuku19 pisze: żarówki są dobre,dodam że mam pozycję razem z halogenami.Halogeny działają .
Mówisz o postojówkach w przeciwmgielnych?
[o]Piękno nie zna ceny.[/o]
- zuku19
tak postojowe z halogenami przeciw mgielnymi.Tylko moje pytanie jest czy przód postojowe mają osobny bezpiecznik i tył osobny?
- OLEY
- Klubowicz
- Samochód: I Gen 3.0 V6 Vulcan '90
[o]Piękno nie zna ceny.[/o]
- zuku19
Czytałem ten i inne tematy i nie ma odpowiedzi. No nic to. Proste pytanie , a nikt nie ma odpowiedzi, heh chyba prostszego nie ma 

- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Są na wspólnym (patrz dowolna rozpiska bezpieczników, np. na performanceprobe.com) - ale sprawdzę jeszcze w domu i potwierdzę (jak nie zapomnę).
Sprawdziłem:
Zabezpiecza je TAIL (oraz - jak większość obwodów - MAIN).
Sprawdź (rozłącz i wciśnij jak należy) białą wtyczkę C209 ew. zieloną C272 - obie w panelu na lewo od nóg kierowcy. Rozmieszczenie wtyczek wklejałem w innym wątku.
Jeśli to nie pomoże, to sprawdź czy masz +12V w czerwono/czarnym przewodzie w C209 i biało/niebieskim w C272 (oczywiście przy zapalonych postojowych).
I może wpisz np. GT'91 w stopkę
Sprawdziłem:
Zabezpiecza je TAIL (oraz - jak większość obwodów - MAIN).
Sprawdź (rozłącz i wciśnij jak należy) białą wtyczkę C209 ew. zieloną C272 - obie w panelu na lewo od nóg kierowcy. Rozmieszczenie wtyczek wklejałem w innym wątku.
Jeśli to nie pomoże, to sprawdź czy masz +12V w czerwono/czarnym przewodzie w C209 i biało/niebieskim w C272 (oczywiście przy zapalonych postojowych).
I może wpisz np. GT'91 w stopkę

Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade