Wydajność około 320 l/h koszt operacji 200 zł. Co o tym myślicie ? sam osobiście jestem bardzo ciekaw jak to będzie pracowało

Poszukaj troche to znajdziesz tak czy siak pompa warblo pracuje w takim samym zakresie cisnieniowym czyli 3-6 barów jak i jedna z moich dwóch a warblo różni sie od jednej z moich tym ze ma przepływ o 95 l/h większy. Biorąc pod uwagę cisnienie jakie mamy na listwie wtrysków na postoju 2.5 bara nie zwiększysz jak ty piszesz 6-7 barów, dlaczego ?? Bo by twoje wtryski nie działały, i wątpię aby jakieś działały w benzyniaku. Przy moim doładowaniu jakie chcę w końcowym efekcie ładować to będzie 1,1 bara moze więcej tego teraz nie wiem jak wszystko będzie grało za sobą. To cisnienie na listwie przy doładowaniu 1.1 bara będę miał około 4,1 bara co z pewnością moje 2 pompy dadzą rade napompować. I śmię powiedzieć że będę miał większy zapas wydajnościowy moich pomp niż bym miał założona 1 pompe warblo.mika_vixen pisze:Bogdan gdzie znalazłeś ile nasza pompa ma wydajności,bo różnie podają.Z tego co szukałem to nigdzie nie ma wartości 160 l,na perfomanceprobe.net podają 80 l,a co chodzi o te dwie pompy to one zdadzą egzamin tylko 50%,bo bardziej chodzi o ciśnienie pompy niż o przepływ.Nasz układ pracuje na ciśnieniu roboczym 2.5 bara,pompa najprawdopodobniej ma 3-4 bary,przy dwóch takich samych pompach ciśnienie zostaje takie samo,każdy to podnosi ciśnienie na listwie zakłada wallbro bo ma wysokie ciśnienie robocze ok 6-7 bar a nie przepływ,chociaż są inne pompy które mają większy przepływ ale 4 bary ciśnienia.