Ja sie na nic nie skarzyłem Maciucha sie pomylił i tyle , nie mam mu nic za złe czy coś .domownik pisze:czy w/w skarga na użytkownika Maciucha ma być rozpatrzona w trybie administracyjnym czy polubowny sąd koleżeński wystarczy![]()
a powinieneśdavidlive pisze:
Ja sie na nic nie skarzyłem Maciucha sie pomylił i tyle , nie mam mu nic za złe czy coś .
davidlive troszkę niżej pisze:
Ale było by miło gdybym zobaczył ten schemat bo teraz podpiołem tak jak pisał skorik i rekakci 0 , a jeszcze 3 dni temu pasy działały tylko co dziwne silniki sie strasznie nagrzewały .
zaczne od tego że cały moduł razem z przekaźnikami jest po lewej stronie schowany za lewym boczkiem zaraz koło głośnikatowarzysz pisze: komputer sterujący pasami znajduje się w słupku za kierowcą.
skorik pisze:
Wtyczka (ta która jest na przewodach wychodzących z podłogi):
patrząc na nią z góry trzymając ją tak aby na dole był zatrzask:
lewy górny róg przewód: czarny (cienki od krańcówki)
lewy dolny róg przewód: niebieski z białym paskiem (też cienki od krańcówki
prawy górny róg to przewód: niebieski (gruby od zasilania silnika)
prawy dolny róg to przewód: żółty (też od silnika)
natomiast gniazdo to które idzie od silnika i całego mechanizmu to:
z lewej u góry jest przewód czerwony (od zasilania silnika)gdzies w strefie widziałem foto tego kompa ale nie moge znaleść
p.
z lewej ale na dole jest przewód zielony (też gruby)
natomiast po prawej są obydwa przewody cienkie, czarne - idą one do krańcówki.
Czyli po podłączeniu wtyczki z gniazdem kolory przewodów łączą się (od zasilania silnika - grube):
Niebieski z czerwonym i
żółty z zielonym
Krańcówka nie ma polaryzacji więc dwa czarne przewody można podłączyć dowolnie do tych dwóch (czarnego i niebieskiego z białym paskiem).
To na łódzkim spocie mogli Ci dać serwisówke.towarzysz pisze:czujniki wszystkie jakie są możliwe posprawdzane. Na 90% jest to wina po prostu elektryki. potrzebuje pilnie serwisówke do niego.ponieważ elektryk/mechanik nie chce nic w nim namieszać "na czuja". mechanik jest dobry teraz na Łódzkim zlocie powiedzieli ze niema lepszego. Tak więc jak ktoś ma niepotrzebną serwisókę to z wielką chęcią odkupię.