Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Co powiecie na takie żarówki ?
- darel
- Samochód: Probe II 2.5V6 1993, AUDI A6 C7 3.0 TDI 2016
- Galeria: viewtopic.php?t=5509
- Kontakt:
OK, przekonaliście mnie. Sądziłem, że jeżeli coś ma atest to można stosować a tu okazuje się, że masa ludzi jest nabijana w butelkę
a jeżeli tak to lepiej, żeby zabronili sprzedawania tego bez dokładnego opisu gdzie rzeczywiście można stosować takie zestawy i na jakich warunkach.

Probe II GT 2.5 V6
Audi A6 C7 3.0 TDI
Audi A6 C7 3.0 TDI
- RX
- Samochód: '99 Corvette
- Galeria: viewtopic.php?t=17374
- Kontakt:
Witam,
A widzieliście to na żywo? Bo ja tak - wygląda pięknie i wali po oczach, ale tak jak normalny xenon. W 94+ można pochylić światełka w dół ustawieniem z kokpitu i nie powinno być problemu. Zresztą - na stacji diagno wszystko da się ustawić. No i jak kupować to jakieś porządne zestawy a nie chińskie.
5,
A widzieliście to na żywo? Bo ja tak - wygląda pięknie i wali po oczach, ale tak jak normalny xenon. W 94+ można pochylić światełka w dół ustawieniem z kokpitu i nie powinno być problemu. Zresztą - na stacji diagno wszystko da się ustawić. No i jak kupować to jakieś porządne zestawy a nie chińskie.
5,
- Tomasz S
- Galeria: viewtopic.php?t=5611
Tu RX tzreba stanowczo przyznać Ci rację
Często (jeśli nie zawsze) jest tak , że np. markowe części ze znanej nam zacnej firmy JC są tańsze od oryginałów np. mazdowskich . Wszyscy wiemy "jakeż" są żywotne i solidne
Jeśli chodzi o same ksenony - Nie popadajmy w histerię . Jeśli mam do wyboru oślepiać czy być oślepianym , stanowczo wybieram to pierwsze . Nie to bym był złośliwy w stosunku do innych ale po prostu - trzeba przyznać , że mimo przepisów , zakazów , nakazów , paragrafów , pism i rozporządzeń , itd itp (w pomrocznej lubujemy się w tym , wręcz nie potrafimy oddychać bez przepisów i zakazów) ... najważniejsze jest W Ł A S N E bezpieczeństwo a jeśli ksenony mają nań wpływ to pal licho z przepisami - wolę oślepiać niż być oślepianym . Nie wiem , może ktoś tutaj znajdzie się kto uwielbia gdy po oczach daje mu z naprzeciwka jadący samochód ... Zapewne ta sama osoba w życiu (a szczególnie w w/w przypadku) nie wzmocniła by strumienia światła by widzieć gdzie jedzie ... Ja jestem E G O I S T Ą - wolę widzieć
Pozdrawiam
Tomek

Jeśli chodzi o same ksenony - Nie popadajmy w histerię . Jeśli mam do wyboru oślepiać czy być oślepianym , stanowczo wybieram to pierwsze . Nie to bym był złośliwy w stosunku do innych ale po prostu - trzeba przyznać , że mimo przepisów , zakazów , nakazów , paragrafów , pism i rozporządzeń , itd itp (w pomrocznej lubujemy się w tym , wręcz nie potrafimy oddychać bez przepisów i zakazów) ... najważniejsze jest W Ł A S N E bezpieczeństwo a jeśli ksenony mają nań wpływ to pal licho z przepisami - wolę oślepiać niż być oślepianym . Nie wiem , może ktoś tutaj znajdzie się kto uwielbia gdy po oczach daje mu z naprzeciwka jadący samochód ... Zapewne ta sama osoba w życiu (a szczególnie w w/w przypadku) nie wzmocniła by strumienia światła by widzieć gdzie jedzie ... Ja jestem E G O I S T Ą - wolę widzieć

Pozdrawiam
Tomek

- Kocureq
- Klubowicz
- Samochód: Patrol Y60 1991, Audi A4 2023
- Galeria: viewtopic.php?t=10333
Jasne, weź se ustaw moje żarówy Bottari które kupiłem razem z Probem. Prawa świeciła prosto, ale nisko, a lewa w prawo (oświetlała pobocze po prawej). Efekt był taki, że po ustawieniu na stacji na analizatorze prawie nic nie widziałem, bo świeciły niebieskim światłem prawie pod koła (a na tej "ścianie w kratkę" którą mają na stacji diagno było prawie ok) - odbłyśniki w żarówkach były spiep... i źle kierowały strumień. Był kiedyś test w Autoświecie i to samo im wyszło.RX pisze:Zresztą - na stacji diagno wszystko da się ustawić.
Nie wszystko da się ustawić - jak żarówka nie generuje światła załamującego się pod kątem (chyba) 35 stopni, to kręceniem wyżej / niżej niewiele zdziałasz. Jak dla mnie nie warto pakować tej chińszczyzny, bo dobre żarówki H4 Philipsa i tak świecą dobrze. Z kolei drogi dobry zestaw - OK, wtedy też można się szarpnąć i na spryskiwacze, i nie będzie oślepiał.
Wybór czy oślepiać czy być oślepianym - też stawiam, że lepiej oślepiać. Na szczęście sytuacja nie jest aż tak dramatyczna

Ja już trochę na tym jeżdżę i nikt sie nie czepia, policja też mnie parę razy kontrolowała, ale dla nich probe to chyba ufo bo sie nie pokapowali, jak dobrze ustawisz to nie oślepia, ale widoczność wzrosła ogromnie, a co do zabrudzenia to spryskiwacze by sie przydały, ale nie chodzi o to, że oślepiają jak są brudne tylko o to że drastycznie spada widoczność , trzeba je przecierać i tyle.
2,5 V6, Red, BiXenon
- black_martines
- Samochód: czołg w wersji sport
- Galeria: viewtopic.php?t=13292
ja Ci dobrze radzęTomasz S pisze:Tu RX tzreba stanowczo przyznać Ci racjęCzęsto (jeśli nie zawsze) jest tak , że np. markowe części ze znanej nam zacnej firmy JC są tańsze od oryginałów np. mazdowskich . Wszyscy wiemy "jakeż" są żywotne i solidne
![]()
Pozdrawiam
Tomek

a wracając do tematu. porządne żarówki i czyste reflektory i będzie git
Moją najulubieńszą złośliwością i sztuczką jest to, że moje milczenie umie się nie zdradzać milczeniem.
- Ero
- Galeria: viewtopic.php?t=12278
- Kontakt:
Martines popieram jak ja jade toyota hilux i widze takiego delikwenta to wszystkie halogeny powlaczam to dopiero gosc wie co znaczy byc oslepionym(a jest tych swiatelek na hiluxie duzo)

Bylo Probe jest Vectra B z silniczkiem 3.0xe V6
Cichopek nago szybko klikaj: http://www.fordprobe.pl/forum/viewtopic ... 53#p215153
Cichopek nago szybko klikaj: http://www.fordprobe.pl/forum/viewtopic ... 53#p215153
- Dee Jay
- Samochód: II gen V6 1993
- Galeria: viewtopic.php?t=8900
- black_martines
nie powinien
dozwolone są:
oprócz pozycji
mijania - jedna para
drogowe - dwie pary
przeciwmgielne - jedna para
dzienne - jedna para
dalekosiężne - jedna para
ja mam dalekosiężne spięte z drogowymi i w sumie mam w "poganiaczu" 800W.

dozwolone są:
oprócz pozycji
mijania - jedna para
drogowe - dwie pary
przeciwmgielne - jedna para
dzienne - jedna para
dalekosiężne - jedna para
ja mam dalekosiężne spięte z drogowymi i w sumie mam w "poganiaczu" 800W.
Moją najulubieńszą złośliwością i sztuczką jest to, że moje milczenie umie się nie zdradzać milczeniem.
- Ero
- Galeria: viewtopic.php?t=12278
- Kontakt:
Zgodnie z przepisami moga byc te na dachu byleby w ruchu publicznym ich nie wlaczac a standardowe halogeny w zderzakach to moga byc
fajny samochodzik w teren ale na drogi publiczne sie nie nadaje.No ale zakladowy to musi byc wypasiony.....

Bylo Probe jest Vectra B z silniczkiem 3.0xe V6
- Tomasz S
Cześć Martines !martines_black pisze:ja Ci dobrze radzęTomasz S pisze:Tu RX tzreba stanowczo przyznać Ci racjęCzęsto (jeśli nie zawsze) jest tak , że np. markowe części ze znanej nam zacnej firmy JC są tańsze od oryginałów np. mazdowskich . Wszyscy wiemy "jakeż" są żywotne i solidne
![]()
Pozdrawiam
Tomek![]()
abyś nie trafił na mnie. jak ktoś mnie oślepia i jadę służbówką to zapalam co nieco u siebie i delikwent wie doskooooonale co to znaczy być oślepianym.
a wracając do tematu. porządne żarówki i czyste reflektory i będzie git
... Czyli , hmmmm ... popierasz to o czym piszę

Z innej strony - dobrze ustawiony reflektor nie oślepia ... ale jeśli włączy się długie + dopałka , to już całkiem inna historia

- Dee Jay
- black_martines
- Tomasz S
- black_martines
- Krzychu
- Samochód: Probe 94r., 2.5
- Galeria: viewtopic.php?t=12700
Co myślicie o takich żarówkach do tyłu prócz tego że cena z kosmosu? Będzie jakiś lepszy efekt czy badziewie?
http://moto.allegro.pl/item311327316_za ... wsza_.html
Pewnie do czerwonych kloszy to sie nie nadaje...
http://moto.allegro.pl/item311327316_za ... wsza_.html
Pewnie do czerwonych kloszy to sie nie nadaje...
Czarny 2.5 V6 GT 94r. USA
- szpagat
- Galeria: viewtopic.php?t=11166
Wybaczcie idiotyczne pytanie ale czytam ten temat i już się zakręciłem.
Co takie żarówki oferowane za grosze np. na Allegro mają wspólnego z ksenonami?
http://moto.allegro.pl/item319458419_h4 ... atisy.html
http://moto.allegro.pl/item319634693_za ... rowka.html
http://moto.allegro.pl/item319687299_za ... aniej.html
Bo ja rozumiem, że to zwykłe żarówy, które można wrzucić w miejsce naszych normalnych bez żadnych przeróbek, i które tylko udają ksenony.
Czy mam rację? Szukam po prostu sposobu żeby lampy w probku dawały ładne białe światło ale nie zależy mi na większej ich mocy itp. a już napewno nie chcę nikogo oślepiać ani żeby się "psy" czepiały.
Co takie żarówki oferowane za grosze np. na Allegro mają wspólnego z ksenonami?
http://moto.allegro.pl/item319458419_h4 ... atisy.html
http://moto.allegro.pl/item319634693_za ... rowka.html
http://moto.allegro.pl/item319687299_za ... aniej.html
Bo ja rozumiem, że to zwykłe żarówy, które można wrzucić w miejsce naszych normalnych bez żadnych przeróbek, i które tylko udają ksenony.
Czy mam rację? Szukam po prostu sposobu żeby lampy w probku dawały ładne białe światło ale nie zależy mi na większej ich mocy itp. a już napewno nie chcę nikogo oślepiać ani żeby się "psy" czepiały.
Fight like a man!!!
- Zolak
- Samochód: FP "97 GT
- Galeria: viewtopic.php?t=8715
Mialem kiedys cos takiego i nigdy wiecej tego nie kupie, jest to zwykla barwiona zarowka kora nie przechodzi przegldau a co jest jeszcze pewniejsze to to ze policja sie przyczepi - oczywiscie jesli bedzie chciala
Jesli chcesz ladne xenony to kup zestaw na allegro za 400zł
Pozdro
Jesli chcesz ladne xenony to kup zestaw na allegro za 400zł
Pozdro
Były :
2.0 SE "96 JJ FIOLETT
2.5 GT "96 JJ FIOLETT + SS ; PodłokietniK ; Spojler ; Remus ; CAI ; 18" ;]
2.5 GT" 96 EZ RED
2.5 GT "95 HL
2.5 GT "97 JJ FIOLETT MEDICI
2.0 "95 LB
Są :
2.5 GT "97 JJ FIOLETT + CAI ; Przelot + Remus ; Spojler ; Dystans ; SS ; Vogtland -35mm ; 18"
2.5 GT "95 KS
2.5 GT "94 LB
2.5 GT "94 HL
2.0 SE "96 JJ FIOLETT
2.5 GT "96 JJ FIOLETT + SS ; PodłokietniK ; Spojler ; Remus ; CAI ; 18" ;]
2.5 GT" 96 EZ RED
2.5 GT "95 HL
2.5 GT "97 JJ FIOLETT MEDICI
2.0 "95 LB
Są :
2.5 GT "97 JJ FIOLETT + CAI ; Przelot + Remus ; Spojler ; Dystans ; SS ; Vogtland -35mm ; 18"
2.5 GT "95 KS
2.5 GT "94 LB
2.5 GT "94 HL
- sawmaster
- Samochód: Ford Probe 97r 2.0 16v
- Galeria: viewtopic.php?t=11616
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5897
- Tomasz S
- Dee Jay
Dajcie spokój z tymi żarówkami.
Jeśli chcę się dobrze widzieć to albo xenon, albo nowe wkłady z dobrymi żarówkami philipsa BV, GT 150 osram itp ale dobrych firm.
Te pseudo ksenony albo walą na niebiesko i kiepsko widać na drodze albo świecą po prostu na biało jak zwykła żarówka. Lepiej dopłacić parę złotych i kupić żarówki które świecą dobrze bez bajeru albo denerwować się przy jeździe że jest tak samo albo gorzej. Cudów nie ma a już na pewno z chin po promocyjnej cenie
Jeśli chcę się dobrze widzieć to albo xenon, albo nowe wkłady z dobrymi żarówkami philipsa BV, GT 150 osram itp ale dobrych firm.
Te pseudo ksenony albo walą na niebiesko i kiepsko widać na drodze albo świecą po prostu na biało jak zwykła żarówka. Lepiej dopłacić parę złotych i kupić żarówki które świecą dobrze bez bajeru albo denerwować się przy jeździe że jest tak samo albo gorzej. Cudów nie ma a już na pewno z chin po promocyjnej cenie