Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Auto gasnie po przejechaniu paru metrow, PROBLEM POWROCIL:(
- S_H_A_D_O_W
- Galeria: viewtopic.php?t=14266
Auto gasnie po przejechaniu paru metrow, PROBLEM POWROCIL:(
Mam problem w ciagu 2 tygodni padl mi 2 razy modul zaplonowy. Wymienilem przewody na NGK, kopulke, palec, podlaczylem modul zastepczy ktory dostalem od VooDoo i auto nadal nie odpala, a dokladniej podlaczylem modul auto odpalilo od razu, ujechalem 100m i auto zgaslo, nastepnie nie moglem go odpalic ani na benzynie ani na gazie, po ok 20min po sprawdzeniu wszystkich polaczen i resecie kompa auto odpalilo. Ale nadal jak staram sie ruszyc gasnie i nie morzna go odpalic, zpodmienilem jeszcze caly aparat od DUKA i jest to samo, nie mam pojecia co moze byc maktos pomysl bo auto stoi mi 200km od domu:?
Ostatnio zmieniony 2007-09-25 17:01 przez S_H_A_D_O_W, łącznie zmieniany 2 razy.
...w niebie mnie nie chcą, a w piekle boją się, że nim zawładnę ...
Czarne 2.5V6 USA 92r
Czarne 2.5V6 USA 92r
- DUKE
- Galeria: viewtopic.php?t=3451
Witam
kurcze jeszcze nie uporales sie z tym??wspolczuje...
A wiesz co jak odpali to chodzi rowno?? czy skacza mu obroty??
jesli skacza to moze cos z rozrzadem..przeskoczyl?
opowiadalem CI jak bylo u mnie..
Jesli zapala i chodzi rowno ....kto Ci odcinal immo ?? moze cos z tym nie tak...jeszcze jedno moze cos z filtrem paliwa...i syfy CI sie dostaly...
Pozdrawiam
kurcze jeszcze nie uporales sie z tym??wspolczuje...

A wiesz co jak odpali to chodzi rowno?? czy skacza mu obroty??
jesli skacza to moze cos z rozrzadem..przeskoczyl?

Jesli zapala i chodzi rowno ....kto Ci odcinal immo ?? moze cos z tym nie tak...jeszcze jedno moze cos z filtrem paliwa...i syfy CI sie dostaly...
Pozdrawiam
DUKE(CiNeK) PROBE 2,2GT
:(:( BYL KIEDYS PIEKNY
:(:( TERAZ 2gen 2,5 V6

<br>
<b><center>Stara miłość nie rdzewieje
:)</b>

<b><center>Stara miłość nie rdzewieje

- Lisiu
- Klubowicz
- Samochód: Corvette C4 LT1
- Galeria: viewtopic.php?t=6117
Jak nie chce zapalić to po przekręceniu kluczyka zapala sie check engine?ostatnio w kędziorkowozie identyczne objawy były spowodowane środkowym przekaźnikiem ( są 3 takie duże) w puszce bezpieczników pod maską
EX:Probe 2.2 GT red perla
EX: Firebird 3.1 white
EX: W140 Coupe 6.0 black/red perla
Jest: Trans AM 5.0 black w trakcie odbudowy...
EX: Firebird 3.1 white
EX: W140 Coupe 6.0 black/red perla
Jest: Trans AM 5.0 black w trakcie odbudowy...
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5493
- Kontakt:
Szkoda, że nie zadzwoniłeś do mnie, to może byśmy coś wydumali przez telefon.
Pytanie
Czy tak się dzieje tylko kiedy chcesz ruszyć
Czy po prostu po odpaleniu za chwilkę gaśnie
Próbowałeś go zostawić na jakiś czas odpalonego żeby pochodził troszkę
Warto zerknąć faktycznie jeszcze na immo czy się z nim coś nie dzieje i czy podpinając moduł zewnętrzny przylutowałeś przewody
Już był taki przypadek, że jak były tylko przykręcone i zaizolowane, to na postoju było OK, a zaraz za bramą silnikiem telepało i gasł.
Sprawdź przekaźniki, bezpieczniki, wyłącznik wstrząsowy w bagażniku (mocno go wciśnij), wtyczki przy aparacie i przy przepływce (czasami potrafi się wysunąć).
Pytanie

Warto zerknąć faktycznie jeszcze na immo czy się z nim coś nie dzieje i czy podpinając moduł zewnętrzny przylutowałeś przewody

Już był taki przypadek, że jak były tylko przykręcone i zaizolowane, to na postoju było OK, a zaraz za bramą silnikiem telepało i gasł.
Sprawdź przekaźniki, bezpieczniki, wyłącznik wstrząsowy w bagażniku (mocno go wciśnij), wtyczki przy aparacie i przy przepływce (czasami potrafi się wysunąć).

- S_H_A_D_O_W
A wiec tak immo nie ma chyba fabrycznie bo nie ma sladu po nim i kable sa ok bez ciecia. Auto jak zalozylem VooDoo twoj modul odpalilo obroty rowno, chodzil tak z 15min ladnie sie wkrecal. Za pierwszym razem jak ruszylem zgasl po 2 metrach. Pogrzebalem troche posprawdzalem wtyczki, wylacznik wstrzasowy, przewody, zresetowalem kompa i po paru minutach odpalil, i odpalal za kazdym razem po zgaszeniu znowu chodzil z 15 min na postoju wkrecal sie rowno na obroty, wiec zrobilem jazde probna po 2km zaczol szarpac i zgal i juz nie odpalil. VooDoo posprawdzalem wszystko tak jak rozmawialismy i nic, w poniedzialek polutuje jeszcze kable od modulu i zobaczymy wtedy, ewentualnie wezme podmienie przekazniki i kompa moze cos to da jak nie to laweta i bede musial go gdzies sciagnac do mechanika:/
Czarne 2.5V6 USA 92r
Czarne 2.5V6 USA 92r
- Basf_Wrocław
- Samochód: R4 94
- Galeria: viewtopic.php?t=5626
- S_H_A_D_O_W
- S_H_A_D_O_W
Po prawie 3 tygodniach mordeki problem rozwiazany, powodem tak dziwnego zachowania auta byl ten cholerny modul, a jeszcze dokladniej uszkodzony komp od gazu i zle podpieta instalacja gazowa, ktora przyczynila sie do straty 2 aparatow zaplonowych i zastepczego modułu od Voodoo. Gaz wywalony auto smiga znowu na benzynce az miło
Czarne 2.5V6 USA 92r
Czarne 2.5V6 USA 92r
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5493
- Kontakt:
- S_H_A_D_O_W
I znowu klapa co do auta, po zrobieniu ok 300km problem powrocil, a mianowicie auto znowu gasnie szarpie i sa problemy z odpaleniem, wstepna diagnoza znowu siedzi modul. Zaczyna brakowac mi pomyslow na rozwiazanie tego problemu, co moze byc przyczyna ciaglej awarii modułu. Kumpel ma auto juz ponad miesiac a wiecej stoi niz jezdzi, lipa na calej lini bo brakuje mi juz pomyslow nie mowiac o czasie utopinoej kasie i utracie 3 aparatow zaplonowych. Wczesniej problem nie wystepowal i auto jezdzilo normalnie, czy przyczyna moze lezec gdzies w instalacji elektrycznej?
Czarne 2.5V6 USA 92r
Czarne 2.5V6 USA 92r
- S.H.A.R.K
- Samochód: PROBE GT-ZE AURORA
- Galeria: viewtopic.php?t=12737
Podepne sie pod temat. Rozkręcałem kopułkę żeby wyciągnąć palec bo chciałem go wymienić tak po prostu, skreciłem to zpowrotem ze starym palcem (na nowy czekam) przejechałem ze 200 metrów a tu zgasł silnik. Puściłem go na luz i po kilku sekundach sam odpalił (jechałem na luzie bez biegu). Czasami gasł całkowicie ale z odpaleniem nie było problemu. Dopiero teraz pojawił sie problem ze jak czasami zgaśnie to nie idzie odpalic, dopiero trzeba odczekac z minute i załapie. Co to moze być ? czyżby moduł padał a moze cos innego ? Prosze o pomoc bo potrzebne mi auto a wogole nie idzie nim jeździc bo gaśnie co raz.
FORD PROBE GT-ZE / AURORA FLARE BLUE PEARL