Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
kontrolka "fuel cutout'
- Easy Rider
- Samochód: brak
kontrolka "fuel cutout'
U naszego kolegi Józefa pojawił się taki o to problem - zapala się w/w kontrolka i auto gaśnie. Ponownie nie da się odpalić. Co to może być? Pytam w imieniu Józefa, bo on mam problemy z netem ER
znaczy raz sie zapalila i auto zgaslo peramnentnie czy cos trzeba zrobic zeby je odpalic piszesz troszke zawile wiec ciezko cos wymyslic
pytanie jest proste czy auto mozna w ogole odpalic czy nie?
pozdrawiam
kontrolka fuel cut out (chyba piszemy o 1 gen bo ja w 2 nie mam czegos takiego) najprawdopodobnej powinna zapalic sie w momencie kiedy cisnienie turbiny w GT przekroczy 12psi wiec moze uwalony ktorys z czujnikow przeplywu powietrza (cisnienia doladowania)
gdybam tylko
moze ktos z wiekszym doswiadczeniem w 1 gen sie wypowie?
pozdrawiam
pytanie jest proste czy auto mozna w ogole odpalic czy nie?
pozdrawiam
kontrolka fuel cut out (chyba piszemy o 1 gen bo ja w 2 nie mam czegos takiego) najprawdopodobnej powinna zapalic sie w momencie kiedy cisnienie turbiny w GT przekroczy 12psi wiec moze uwalony ktorys z czujnikow przeplywu powietrza (cisnienia doladowania)
gdybam tylko
moze ktos z wiekszym doswiadczeniem w 1 gen sie wypowie?
pozdrawiam
- Easy Rider
To od tego on jestArtek pisze:W bagażniku po lewej stronie pod dywanikiem jest taki moduł i przycik (on musi być wciśnięty).
Fuel Cutout jest zamontowany ze względów bezpieczeństwa, służy do tego że w razie wypadku lub jakiegoś silnego wstrząsu automatycznie odcina się dopływ paliwa.

Scheda po sereq -=PROBE II-gen. 2.5l 24V V6 95r.=-
GG: 3034632
GG: 3034632
- Easy Rider
- Astro
- Galeria: viewtopic.php?t=12878
Odświeżam temat
Wczoraj wieczorem pojechałem do koleżanki uczyć się do ustnej matury z polaka. I ... już, nigdzie więcej nie pojechałem.
Autko kręci ale nie robi brum. Po pewnym czasie jak postoi i próbuję go dopalić jest troszkę lepiej ponieważ autko kręci pyrknie i koniec.
Od jakiegoś czasu świeciła się kontrolka Feul Cotout, nie zwróciłem jednak na nią uwagi bo auto zapalało i jechało. Jakieś 2-3 temu po ponad dobowej przerwie w jeżdżeniu auto po odpaleniu włączyło alarm ale silnik działał dalej.
Wyłączyłem silnik zamknąłem auto, otworzyłem zapaliłem i było ok.
Bezpiecznik w bagażniku jest ok, tzn wciskam tę gumową blendę na maxa i nic nie zaskakuje, wnioskuje ze jest on sprawny.
Oddaje auto do mechanika nie jest on jakąś wybitną jednostką zajmującą się elektryką. Po za algorytmem postępowania jaki znalazłem na naszej kochanej stronie chciałbym mu jakoś pomóc, I tu proszę Was o pomoc w wyliczeniu czynności jakie powinienem/powinien zrobić mechanik żeby zdiagnozować a potem naprawić usterkę.
Bardzo Proszę WAS o Pomoc w Mojej Sprawie!!

Wczoraj wieczorem pojechałem do koleżanki uczyć się do ustnej matury z polaka. I ... już, nigdzie więcej nie pojechałem.
Autko kręci ale nie robi brum. Po pewnym czasie jak postoi i próbuję go dopalić jest troszkę lepiej ponieważ autko kręci pyrknie i koniec.

Od jakiegoś czasu świeciła się kontrolka Feul Cotout, nie zwróciłem jednak na nią uwagi bo auto zapalało i jechało. Jakieś 2-3 temu po ponad dobowej przerwie w jeżdżeniu auto po odpaleniu włączyło alarm ale silnik działał dalej.
Wyłączyłem silnik zamknąłem auto, otworzyłem zapaliłem i było ok.

Bezpiecznik w bagażniku jest ok, tzn wciskam tę gumową blendę na maxa i nic nie zaskakuje, wnioskuje ze jest on sprawny.
Oddaje auto do mechanika nie jest on jakąś wybitną jednostką zajmującą się elektryką. Po za algorytmem postępowania jaki znalazłem na naszej kochanej stronie chciałbym mu jakoś pomóc, I tu proszę Was o pomoc w wyliczeniu czynności jakie powinienem/powinien zrobić mechanik żeby zdiagnozować a potem naprawić usterkę.

Ford probe 2,5 KLZE
My definition is High Definition.
- RX
- Samochód: '99 Corvette
- Galeria: viewtopic.php?t=17374
- Kontakt:
- Astro
- RX
- Kontakt:
- HellHound
- Samochód: Focus 2004r. TDCI
- Galeria: viewtopic.php?t=12610
- Astro
Wracam od mechanika,
Zaciągnięcie tego bydlaka było nie lada sztukę.
Iskra jest i to całkiem całkiem.
Paliwa BRAK!
To tak na dzień dzisiejszy zobaczę jutro jak pojadę odwiedzić moje autko.
PS: co do modułu już wszystko wiem i z tego miejsca chciałbym podziękować chłopakom do których dzwoniłem i im dupę zawracałem!! Jeszcze raz wielkie dzięki!!
PS2: tak się zastanawiam czy aby na pewno ta kontrolka się świeci podzas kiedy kluczyk jest w pozycji (I)

Zaciągnięcie tego bydlaka było nie lada sztukę.
Iskra jest i to całkiem całkiem.
Paliwa BRAK!
To tak na dzień dzisiejszy zobaczę jutro jak pojadę odwiedzić moje autko.
PS: co do modułu już wszystko wiem i z tego miejsca chciałbym podziękować chłopakom do których dzwoniłem i im dupę zawracałem!! Jeszcze raz wielkie dzięki!!
PS2: tak się zastanawiam czy aby na pewno ta kontrolka się świeci podzas kiedy kluczyk jest w pozycji (I)

Ford probe 2,5 KLZE
- jarsonik
- Galeria: viewtopic.php?t=13697
u mnie zapala się ta kontrolka ale nei w pozycji I dopiero jak przekręcę na II to wtedy się zapala. Jak przekręcam na I to tylko szyby i radio działa, aha no i wycieraczki.
2,5 V6 Generation two. 93r. Czarna perełka
Piliście, to kto u was prowadzi samochód?? cruise control. hahahah
MISIEK: "żałuję tego, że tak Cię usunąłem.."
Piliście, to kto u was prowadzi samochód?? cruise control. hahahah
MISIEK: "żałuję tego, że tak Cię usunąłem.."
- RX
- Kontakt:
- Astro
Tak mam rocznik 93.
I tutaj muszę przyznać się do błędu Sad nie sprawdziłem bezpieczników Sad
Jutro z samego rana zadzwonię do mojego magika i powiem żeby to uczynił.
Eh... człowiek w stresie zapomina o podstawowych rzeczach Rolling Eyes
EDIT: Witam, byłem dzisiaj u mojego magika. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, jedyny jaki był przepalony to ten w kabinie odpowiadający za silnik. Wymieniłem go ale auto nie odpaliło. Tak przy okazji nie ma takiego bezpiecznika jak "fuel pump".
Mam inne wieści. Mechanik odkręcił jakieś śrubkę z listwy wtryskowej, podczas kręcenia podobno powinno lać się paliwo a tam pustynia!
Teraz dochodzą do tego czy pompka się uwaliła czy nie dostaje prądu.
Będę pisał co kombinują może komuś z forum to się przyda, jak ktoś coś może jeszcze od siebie dodać to byłoby wspaniale.
Pozdrawiam.
I tutaj muszę przyznać się do błędu Sad nie sprawdziłem bezpieczników Sad
Jutro z samego rana zadzwonię do mojego magika i powiem żeby to uczynił.
Eh... człowiek w stresie zapomina o podstawowych rzeczach Rolling Eyes
EDIT: Witam, byłem dzisiaj u mojego magika. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, jedyny jaki był przepalony to ten w kabinie odpowiadający za silnik. Wymieniłem go ale auto nie odpaliło. Tak przy okazji nie ma takiego bezpiecznika jak "fuel pump".
Mam inne wieści. Mechanik odkręcił jakieś śrubkę z listwy wtryskowej, podczas kręcenia podobno powinno lać się paliwo a tam pustynia!
Teraz dochodzą do tego czy pompka się uwaliła czy nie dostaje prądu.
Będę pisał co kombinują może komuś z forum to się przyda, jak ktoś coś może jeszcze od siebie dodać to byłoby wspaniale.
Pozdrawiam.
Ford probe 2,5 KLZE
- RX
- Kontakt:
- Astro
- HellHound
- Samochód: Focus 2004r. TDCI
- Galeria: viewtopic.php?t=12610
- Astro
- mika_vixen
- RX
- Kontakt:
- Astro
Podjechałem do mechanika, Nie wiem jak on to robił wiec nie pytajcie mnie o szczegóły ale przekaźniki są sprawne.
Zastanawia mnie dalej ta kontrolka/kontrolki. Zrobiłem zdjęcie które się świecą. Prosiłbym o zweryfikowanie i wyrażenie swojej opinii na ten temat.

Zastanawia mnie dalej ta kontrolka/kontrolki. Zrobiłem zdjęcie które się świecą. Prosiłbym o zweryfikowanie i wyrażenie swojej opinii na ten temat.

Ford probe 2,5 KLZE
- S_H_A_D_O_W
- Galeria: viewtopic.php?t=14266
Pierwsza od lewej anti-lock jest od abs pali sie zawsze po przekreceniu kluzyka tak samo jak check engine. Obie powinny zgasnac po uruchomieniu silnika jezeli nie zgasna oznaczat to bład. Door ajar sygnalizuje niedomkniete drzwi lub klape bagaznika pali sie zawsze gdy sa otwarte lub niedomkniete powyższe elementy
Kontrolka fuel cutout rowniez zapala sie po prze kreceniu zaplonu i gasnie po odpaleniu. Wiec tak ma byc i nie ma sie coprzejmowac 

...w niebie mnie nie chcą, a w piekle boją się, że nim zawładnę ...
Czarne 2.5V6 USA 92r
Czarne 2.5V6 USA 92r
- Astro