Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Ja od roku jezdze na jamexsach i jestem zadowolony tym bardziej ze ja te sprezyny mam przycięte jeszcze .kółka mam 17stki z profilem 50.I wszystko miesci sie na styk
był Probe I 2,2 USA GL
on 17 manual klima gleba
jest chrysler stratus 2,5 v6 full opcja
Widziałem pewien sposób w TV. Gościu ścisnął sprężynę na prasie i ją rozgrzał palnikiem. Sprężyna się odkształciła i faktycznie samochód stał niżej, ale nie wiem jak jest wtedy z charakterystyką ugięcia takiej sprężyny. Czy jest ona sztywniejsza i jak się zmienia jej progresywność ścisku.
Samochód usiadł Ci 2cm dlatego że fabryczne sprężyny z upływem lat straciły troszkę na swojej sztywności i same się obniżyły. Na chłopski rozum możesz bardzo mocno skręcić klamrami sprężynę tak żeby samochód dotykał ziemi podwoziem i pozostawić tak na tydzień. Potem jak zdejmiesz klamry to być może sprężyna będzie troszkę bardziej ściśnięta niż jak była fabrycznie wypuszczona i jej wyjściowa pozycja będzie bardziej skompresowana. To są tylko moje rozważania, nie poparte żadnym konkretnym przykładem. Ale zastanówcie się co dzieje się ze sprężyną od długopisu którą całkowicie ściśniecie...
Drzymek ktoś kiedyś mi wspominał ze w maluchu sprężyny związywali paskami se skóry i startowali w rajdach. Paski czasem pękały i sprężyna wracała do swojej poprzedniej postaci (takie gwintowane zawieszenie w PRL'u). Myślałem że jest jakiś bardziej "profesjonalny" sposób na obniżenie zawieszenia. Ale coś mi się zdaje ze bez gwintowanego zawieszenia to nie uzyskam tego co chcę
a po co wy wogole chcecie tak obnizac autko?? przecierz to nic ani fajnego ani miłego
odezwał się ten co mu auto nie robi za glebogryzarkę
Ford probe 2,5 KLZE
My definition is High Definition.
Co wy chcecie od chłopaka przecież wykazał się wiedzą i zdolnościami manualnymi prawdziwego tjunera. To wymaga więcej pracy niż kupienie od razu niższych sprężyn.
Chyba sam zacznę produkować sprężyny obniżające
Jak ktoś ma zbędne oryginalne to niech mi podeśle
Ford Probe 2,5 V6 93 ubezpieczony przez mafię. Stuknij mnie to my stukniemy ciebie
Ja swoje zostawiłem na zimę zmienię koła na zimowe to od razu zmienię też sprężyny na zimowe i zimowy olej Nie polecam pozbywania się działających części
Ford probe 2,5 KLZE
My definition is High Definition.
Jamex i MTS to ta sama firma która swoje wyroby sprzedaje pod 2 nazwami. Nie ma znaczenia które kupisz bo będziesz miał tylko pudełko z innym napisem. Co do opinii to poczytaj na tej samej stronie temat o obniżaniu. Tam jest wszystko opisane. Nie polecam nikomu.
Ford Probe 2,5 V6 93 ubezpieczony przez mafię. Stuknij mnie to my stukniemy ciebie
Tak sie zastanawiam jak wy przejedziecie przez cycki( leżących policjantów) skoro ja na seryjnym twardym i tak mocno niskim zawieszeniem czepiam na dorodniejszej cycy (chyba że na podlasiu jakieś one dużo dorodniejsze).
A jak macie V6 załużcie od 2.0 i bedzie niżej... I jak na odwrót to bedzie twardziej o ile sie nie myle