Dee Jay pisze:Nie jesteś może spokrewniony z Cynkim bo rozmowa z tobą przypomina tematy o ksenonach i nicku samo zło. Ktoś pyta o konkretne dowody czy fakty a inny cały czas odwraca uwagę od tego i kieruje rozmowę na inny tor bo argumentów na to co powiedział nie maTaxon pisze:
W przeciwieństwie do ciebie mówię o faktach, a nie dorabiam chorą ideologię i nie naskakuję na innych za to, ze myślą inaczej niż ja.
RX jest anty LPG ale jak przyszła pora ruszyć tyłek autem kilka tys. km to raptem budżet powiedział stop, polećmy gnojożłopem.RX pisze:Witam,
U hehe wiedziałem że będzie burza![]()
Pelocik dystansu więcej ;P Wiesz przecież, że lubię się podroczyć z gazolami
5,
Zara bedzie dym...Mr. Cynk pisze:Dee Jay pisze: Nie jesteś może spokrewniony z Cynkim bo rozmowa z tobą przypomina tematy o ksenonach i nicku samo zło. Ktoś pyta o konkretne dowody czy fakty a inny cały czas odwraca uwagę od tego i kieruje rozmowę na inny tor bo argumentów na to co powiedział nie ma
A ja bym Cię tutaj bardzo prosił Dejot, żebyś se mną mordy nie wycierał. Nie jestem dla ciebie naklejką na sraczu.
Jeśli - jak napisałeś - pali Ci na setkę 11l benzyny i ponad 16l gazu (tyle wychodzi po uwzględnieniu w obliczeniach tych 2l beny), to może zrób coś z instalkąRobert pisze:nalejmi pisze:przy obecnych cenach benzyny, korzyść z gazu jest niewielka, ja mam instalke II generacji(była już jak kupiłem auto) i jazda na gazie mi się nie opłaca, jeżdże głownie po mieście na krótkich odcinkach, spalanie gazu na 100km -13l + ok 2l benzyny = 2.3 x13 + 2x3,4 = 37zl a na benzynie spali 11 czyli wychodzi praktycznie tyle samo
13l / 82km = 16l / 100km. Proporcje przerabiane są w podstawówce. Następnym razem podaj rzeczywiste dane, a nie "bzdury gadasz" licząc, że nikt nie zauważy.naejmi pisze:więc bzdury gadasz, bo nie można tego przeliczać że pali 16l gazu.
ale kawę dobrą robią, zwłaszcza rozpuszczalną goldkocureq pisze:Ta, Neste to już w ogóle oszczędność.
czy ja wiem, więcej będziemy jeździć, większe zanieczyszczenie środowiska, mniejsza akcyza a co za tym idzie większa dziura budżetowa. a skoro i więcej będą ludzie jeździć to i więcej się będą walić z każdej strony (chodzi mi o auta zboczuchy)Blabo Joper pisze:Idzie dobre.
PB95- 3,39/ PB98- 3,56by Nestee
LPG- 1,98 by Statoil
Gold to Nestle robi - Neste pewnie GODDymek pisze:ale kawę dobrą robią, zwłaszcza rozpuszczalną goldkocureq pisze:Ta, Neste to już w ogóle oszczędność.![]()
Bo w stronę Wrocka droga jest lepsza i ruch mniejszykocureq pisze:Ta, Neste to już w ogóle oszczędność.
Jechałem do Wrocka, zeżarł 12l/100km Neste. Z powrotem wracałem na Shellu = 10l/100km.
Ekolog się znalazłDymek pisze: czy ja wiem, więcej będziemy jeździć, większe zanieczyszczenie środowiska, mniejsza akcyza a co za tym idzie większa dziura budżetowa. a skoro i więcej będą ludzie jeździć to i więcej się będą walić z każdej strony (chodzi mi o auta zboczuchy)![]()
A jak będzie ??? Prawdziwy dramat dla gazoli - będą się zrywać w nocy z krzykiem, bo się im przyśni, ze benzyna staniałaTYGRYSEX pisze:Wiecznie benzyna tak tania nie będzie bo w końcu zawsze coś musi ......ć i cena podskoczy . Wtedy znów gaz będzie się opłacać
mi już się instalacja dwukrotnie zwróciła więc jak nie będzie się opłacało to wymontuję i oddam na złomTaxon pisze:A jak będzie ??? Prawdziwy dramat dla gazoli - będą się zrywać w nocy z krzykiem, bo się im przyśni, ze benzyna staniała![]()
Do 2,2 GT ? W tym przypadku ciężko o kompetentną odpowiedźarcheolog pisze:Instalacja pochodzi od czegoś i poj1.4-1.6 ??