Car audio - propozycje, pomysły ?
Re: Car audio - propozycje, pomysły ?
To jak zapniesz w 1Ohm to napisz jak to jest z jakością (nie mylić z głośnością i ciśnieniem) w porównaniu do 4Ohm. Ponoć gdy są takie dwie opcje to 4Ohm gra słabiej ale przyjemniej, a 1Ohm na odwrót
bardzo kapryśna I GT'90: jak człowiek, ma swoje złe i jeszcze gorsze dni
- karolo
- Samochód: sluzbowy
- Galeria: viewtopic.php?t=13872
- Kontakt:
Wszystko zalezy od tego jaki Damping Factor ma dany wzmak.
Wiadomo ze w 1ohm bedzie on 4krotnie mniejszy niz w 4ohm wiec wzmak bedzie mial 4krotnie mniejsza kontrole nad subem po zmianie na 1ohm ale moc wzrosnie
hehe ja tam nie szukam jakosci przy ponad 2kw uderzeniu basu 
Wiadomo ze w 1ohm bedzie on 4krotnie mniejszy niz w 4ohm wiec wzmak bedzie mial 4krotnie mniejsza kontrole nad subem po zmianie na 1ohm ale moc wzrosnie

było:
2.5 v6 Kl-Ze 93 Usa
2.2 GT 91 Usa
Bylo GSX-R 1100 oil cooled
jest Gsx 1300R

Ja jestem nikim ,wyrywam tylko chwasty, chwasty co przeszkadzają żyć drugim....
2.5 v6 Kl-Ze 93 Usa
2.2 GT 91 Usa

Kurcze muszę się szybko zaopatrzyć w kondensator , przy dużej głośności na 4ohm! przy uderzenia basu włącza się "protect" i wzmak się wyłącza 

Ford Probe 2.2GT 1991
Przelot 2,5" + mugen
Bov Properfect typ1
Przelot 2,5" + mugen
Bov Properfect typ1
- karolo
- Kontakt:
W jakim stanie masz aku???
Postaw najpierw na sprawdzenie tego. U mnie orek rozkrecony na max w 4ohm byl smialo obslugiwany przez seryjny altek i aku. A moc oddawal smialo ponad 1kw wiec tyle ile osiagniesz w 1ohm w swoim piecu
Postaw najpierw na sprawdzenie tego. U mnie orek rozkrecony na max w 4ohm byl smialo obslugiwany przez seryjny altek i aku. A moc oddawal smialo ponad 1kw wiec tyle ile osiagniesz w 1ohm w swoim piecu

było:
2.5 v6 Kl-Ze 93 Usa
2.2 GT 91 Usa
jest Gsx 1300R

2.5 v6 Kl-Ze 93 Usa
2.2 GT 91 Usa

Aku prawie nowy.Poprawie jeszcze porządnie masę.( choć myślę że jest spoko)
Masz u siebie kondensator ?
Masz u siebie kondensator ?
Ford Probe 2.2GT 1991
Przelot 2,5" + mugen
Bov Properfect typ1
Przelot 2,5" + mugen
Bov Properfect typ1
- karolo
- Kontakt:
Niemam konda.Tyle ze u mnie aku juz w bagaju jest.
Masy jeszcze nie poprawialem i dopiero po spieciu w 1ohm pieca widze ze instalka za slaba jest. Jak tylko dojdzie mi radio to zabiore sie za zabawe z tym bo powoli poprawki musze wprowadzac.
Masy jeszcze nie poprawialem i dopiero po spieciu w 1ohm pieca widze ze instalka za slaba jest. Jak tylko dojdzie mi radio to zabiore sie za zabawe z tym bo powoli poprawki musze wprowadzac.
było:
2.5 v6 Kl-Ze 93 Usa
2.2 GT 91 Usa
jest Gsx 1300R

2.5 v6 Kl-Ze 93 Usa
2.2 GT 91 Usa

Pokombinuję u siebie jeszcze z gainem i innymi podbiciami, może przester idzie dlatego się wyłącza.
Ford Probe 2.2GT 1991
Przelot 2,5" + mugen
Bov Properfect typ1
Przelot 2,5" + mugen
Bov Properfect typ1
- karolo
- Kontakt:
Wg mnie gdzies jest zonk w instalacji. Jezeli wzmak wylancza sie to prad spada ponizej 11v a wtedy juz niema co liczyc na to ze sygnal na glosnik idzie w miare bezpieczny ze tak to ujme
było:
2.5 v6 Kl-Ze 93 Usa
2.2 GT 91 Usa
jest Gsx 1300R

2.5 v6 Kl-Ze 93 Usa
2.2 GT 91 Usa

- TYGRYSEX
- Samochód: JEEP GRAND CHEROKEE Limited 4.7 V8 USA
- Galeria: viewtopic.php?t=14841
Mam swoje ulubione radyjko Soniacza BLACK PANEL i pytanie również :
fajnie to mi gra i pasuje idealnie do wnetrza mojego Kocura : czerń i aluminium . Jak do tej pory jechałem na samym CD bo nie było innej potrzeby . Aż stwierdziłem że przydałoby sie mp3 . Czy do mojego oddwarzacza CD można podłączyć jakaś zmieniarkę z funkcją oddwarzania mp3 właśnie poprzez mój BLACK PANEL ? A może inne są sposoby - urządzenie peryferyjne do odtwarzania mp3 ( ipody i inne odpadaja ) ...
Ma ktoś o tym wiedzę i się podzieli ? Będę wdzięczny ...
fajnie to mi gra i pasuje idealnie do wnetrza mojego Kocura : czerń i aluminium . Jak do tej pory jechałem na samym CD bo nie było innej potrzeby . Aż stwierdziłem że przydałoby sie mp3 . Czy do mojego oddwarzacza CD można podłączyć jakaś zmieniarkę z funkcją oddwarzania mp3 właśnie poprzez mój BLACK PANEL ? A może inne są sposoby - urządzenie peryferyjne do odtwarzania mp3 ( ipody i inne odpadaja ) ...
Ma ktoś o tym wiedzę i się podzieli ? Będę wdzięczny ...
BYŁ : "Srebrna Strzała" 2.5 V6 USA 93' wersja SE LPG
BYŁ : "Czarny Kocur " 2.5 V6 USA 93' wersja GT Pb98
JEST : "Bulgotek " 4.7 V8 USA 00' wersja LIMITED Pb95

- karolo
- Kontakt:
Zmieniara mp3 aczkolwiek w cenie zmieniary kupisz black panela juz z mp3
ktorego masz panela? M-600?? Tasma nie pada Ci???
ktorego masz panela? M-600?? Tasma nie pada Ci???
było:
2.5 v6 Kl-Ze 93 Usa
2.2 GT 91 Usa
jest Gsx 1300R

2.5 v6 Kl-Ze 93 Usa
2.2 GT 91 Usa

- TYGRYSEX
- Samochód: JEEP GRAND CHEROKEE Limited 4.7 V8 USA
- Galeria: viewtopic.php?t=14841
CA850 ... Skoro mówisz że zmieniary mp3 tanio nie Dostanę to nie ma o czym mówić . Myślalem że jest sens trzymać jeszcze to radyjko ...
BYŁ : "Srebrna Strzała" 2.5 V6 USA 93' wersja SE LPG

- Mr. Cynk
- Samochód: Pontiac TransAM 350'
A ja z racji małego bagażnika kombinuję nieco inaczej z niskimi zakresami.
kpiłem coś takiego: http://www.parallelimported.co.nz/earth ... akers.html
jedyne jakie udało mi się znaleźć w takich wymiarach, które grają już od 25Hz no i moc całkiem przyzwoita.
Pójdą w bagażnik po bokach w miejscu fabrycznych piko-membranek plus jakiś kawałek skrzynek do tego.
Byłem jakiś czas temu u znajomych w firmie audiotuningowej i nieco się zdziwiłem; chłopaki jak podobno większość w branży dali se już siana z zabawą MDF i aktualnie większość zabudowy w jakichś skomplikowanych miejscach załatwiają prześcieradłem frote, które rozkładają i potem jadą po tym żywicą.... robi się szybciej, lepiej wykorzystuje miejsce a efekt?
oglądałem ich ostatniego demo cara sony i jak dla mnie jest bez różnicy a skoro zgarniają medale i nagrody to pewnie i dla jury nie słychać różnicy 

kpiłem coś takiego: http://www.parallelimported.co.nz/earth ... akers.html
jedyne jakie udało mi się znaleźć w takich wymiarach, które grają już od 25Hz no i moc całkiem przyzwoita.
Pójdą w bagażnik po bokach w miejscu fabrycznych piko-membranek plus jakiś kawałek skrzynek do tego.
Byłem jakiś czas temu u znajomych w firmie audiotuningowej i nieco się zdziwiłem; chłopaki jak podobno większość w branży dali se już siana z zabawą MDF i aktualnie większość zabudowy w jakichś skomplikowanych miejscach załatwiają prześcieradłem frote, które rozkładają i potem jadą po tym żywicą.... robi się szybciej, lepiej wykorzystuje miejsce a efekt?

Jak sobie czytam taki "kod" to mam wrażenie, że niektórym się pomyliło i zapomnieli, że to forum a nie chat. To co tu napiszesz pozostaje dla innych do czytania więc bądźcie łaskawi i nie zachowujcie się jak dys-.... (do wyboru) lub dzieci neostrady. "kond", "aku" i "bagaj"... litości.karolo pisze:Niemam konda.Tyle ze u mnie aku juz w bagaju jest.

- karolo
- Kontakt:
Mdf sprawia sie najlepiej w skrzyniach typowo pod duze suby gdzie wazna jest sztywnosc konstrukcji, do sluchania faktycznie mozna uzyc tego typu "skrzyni", faktycznie to staje sie coraz modniejsze gdyz jest wygodne i wykorzystuje sie miejsce ktorego standardowa skrzynia napewno w takim zakresie nie wykorzysta.
To jak pisze to "my biznes "i tyle. Jak sie nie podoba to juz nie moja sprawa...
To jak pisze to "my biznes "i tyle. Jak sie nie podoba to juz nie moja sprawa...
było:
2.5 v6 Kl-Ze 93 Usa
2.2 GT 91 Usa
jest Gsx 1300R

2.5 v6 Kl-Ze 93 Usa
2.2 GT 91 Usa

- Taxon
- Samochód: Cougar 2,5 V6
- Galeria: viewtopic.php?t=13840
Hmmm - sam też mam robioną na wymiar skrzynkę z MDF i musze przyznać, ze jestem zadowolony.
Aczkolwiek jeżeli mowa o zabudowie kufra (mam na myśli wnęki), to raczej zdecydowałbym się właśnie na kompozyt na bazie żywicy.
Jak ze wszystkim - jedno i drugie ma swoje plusy i minusy, bo brzmienie to już kwestia indywidualnych upodobań.
Plus skrzynki jest taki, ze fajnie brzmi i w razie czego odpinasz kabelek i możesz ją wyjąć, aby np przewieźć coś większego.
Z kolei zabudowa na pewno ciekawie wygląda i w przypadku niektórych aut nie zagraca bagażnika. W przypadku Probke jednak wnęki są za małe, by ich zabudowa sprawdziła się w przypadku większych głośników, a jeżeli nie mieści się we wnękach, to robi się to niepraktyczne i gorsze od skrzynki, którą można zawsze wyjąć.
Taka jest przynajmniej moja opinia.
Aczkolwiek jeżeli mowa o zabudowie kufra (mam na myśli wnęki), to raczej zdecydowałbym się właśnie na kompozyt na bazie żywicy.
Jak ze wszystkim - jedno i drugie ma swoje plusy i minusy, bo brzmienie to już kwestia indywidualnych upodobań.
Plus skrzynki jest taki, ze fajnie brzmi i w razie czego odpinasz kabelek i możesz ją wyjąć, aby np przewieźć coś większego.
Z kolei zabudowa na pewno ciekawie wygląda i w przypadku niektórych aut nie zagraca bagażnika. W przypadku Probke jednak wnęki są za małe, by ich zabudowa sprawdziła się w przypadku większych głośników, a jeżeli nie mieści się we wnękach, to robi się to niepraktyczne i gorsze od skrzynki, którą można zawsze wyjąć.
Taka jest przynajmniej moja opinia.
JEST : COUGAR '99 VIOLET 2,5 V6
BYŁO : Probe II (USA) '96 RED 2.0 16V
BYŁO : Probe II (USA) '95 BLACK 2.0 16V
- Mr. Cynk
- Samochód: Pontiac TransAM 350'
właśnie nie do końca.
nie wiem jak w dwójkach ale w jedyneczce robiliśmy kiedyś skrzynki pod zabudowę, jedna w moim ex aucie (czyli lipex obecnie) gdzie siedzi mocny głośniczek Hertz chyba 20 lub 25cm (juz nie pamiętam dokładnie) a druga jest w probe Urbiego gdzie jest boshmann 30cm. Obie dają radę i powiedziąłbym że jest naprawdę kozacko a przy tym zabudowa nie zmniejsza pojemności bagażnika bo właśnie wykorzystuje boczną wnękę bagażnika, tam gdzie powinien być lewarek. Urbi chyba miał jakieś 126dB a może nawet lepiej (już tez nie pamiętam tych wyników dokładnie) w każdym bądź razie można było modelować stolec "na westbam", "na dodę" albo "na Miecia Fogg'a"
nie wiem jak w dwójkach ale w jedyneczce robiliśmy kiedyś skrzynki pod zabudowę, jedna w moim ex aucie (czyli lipex obecnie) gdzie siedzi mocny głośniczek Hertz chyba 20 lub 25cm (juz nie pamiętam dokładnie) a druga jest w probe Urbiego gdzie jest boshmann 30cm. Obie dają radę i powiedziąłbym że jest naprawdę kozacko a przy tym zabudowa nie zmniejsza pojemności bagażnika bo właśnie wykorzystuje boczną wnękę bagażnika, tam gdzie powinien być lewarek. Urbi chyba miał jakieś 126dB a może nawet lepiej (już tez nie pamiętam tych wyników dokładnie) w każdym bądź razie można było modelować stolec "na westbam", "na dodę" albo "na Miecia Fogg'a"

- Taxon
hehehe - no tak.
Może w jedyneczkach wnęki są pojemniejsze. Oczywiście jest jeszcze kwestia tego, ile litrów zamkniętej przestrzeni potrzebuje głośnik, by brzmieć jak należy.
Może w jedyneczkach wnęki są pojemniejsze. Oczywiście jest jeszcze kwestia tego, ile litrów zamkniętej przestrzeni potrzebuje głośnik, by brzmieć jak należy.
hej.
zostalo mi troche na boku pieniazkow,wiec zaczalem myslec o jakims naglosnieniu do samochodu.
nie chce miec w bagazniku zadnej skrzyni bo mam tam butle wiec nic by miejsca nie zostalo .mysle o dwoch glosnikach (lub jednym ewentualnie ) na polke nad bagaznikiem oraz dwa glosniki na bczkach z tylu.z przodu sa juz gwizdki oraz dwa sopranowe glosniki ktore sa prawie nowe i sa bardzo dobre.
wiec jakie glosniki wybrac na polke? basowe? moze jeden ,a wiekszy basowy.
a jakie wybrac na tyl na boczki?
jakbyscie mogli to wesprzyjcie mnie linkami z allegro zebym mogl cos odrazu kupic:)
kasa?na wszystkie glosniki 400 moze troche wiecej zlotych.nie duzo ale wybredny nie jestem:)
czekam na pomysly.
pozdro
zostalo mi troche na boku pieniazkow,wiec zaczalem myslec o jakims naglosnieniu do samochodu.
nie chce miec w bagazniku zadnej skrzyni bo mam tam butle wiec nic by miejsca nie zostalo .mysle o dwoch glosnikach (lub jednym ewentualnie ) na polke nad bagaznikiem oraz dwa glosniki na bczkach z tylu.z przodu sa juz gwizdki oraz dwa sopranowe glosniki ktore sa prawie nowe i sa bardzo dobre.
wiec jakie glosniki wybrac na polke? basowe? moze jeden ,a wiekszy basowy.
a jakie wybrac na tyl na boczki?
jakbyscie mogli to wesprzyjcie mnie linkami z allegro zebym mogl cos odrazu kupic:)
kasa?na wszystkie glosniki 400 moze troche wiecej zlotych.nie duzo ale wybredny nie jestem:)
czekam na pomysly.
pozdro
Byl:Ford Probe I 2,2 GL zajefajnie czerwony sprzedany ''Wiecznie Zywy''
Jest:Spełnienie Marzeń = 2,5 V6 93r.. piękny..
byle do kwietnia... audii A6 3.0 220km

- Taxon
Głośniki w półce sobie odpuść - ja tak początkowo zrobiłem i mimo usztywnienia półki brzmiało fatalnie. Te same głośniki wpakowałem do skrzyni i efekt jest nieporównywalny. Jeżeli nie chcesz skrzyni/tuby to pomyśl o dobrych głośnikach o owalnym kształcie na tył zamiast oryginalnych. Widziałem ostatnio w Saturnie coś takiego i wypluwały całkiem przyjemny basik, niestety nie pamiętam modelu, ale cena nie była wybujana.
- Dee Jay
- Samochód: II gen V6 1993
- Galeria: viewtopic.php?t=8900
Taxon ma racje żaden głośnik w półce nie będzie dobrze brzmiał.
Może warto zainwestować w małą skrzynie którą można wyjąć w razie czego. Piszesz że masz butle z gazem w bagażniku więc skoro nie założyłeś butli w zapas to znaczy że i tak z bagażnika prawie nie korzystasz. możesz też pomyśleć o jakimś głośniku w boczku bagażnika.
Może warto zainwestować w małą skrzynie którą można wyjąć w razie czego. Piszesz że masz butle z gazem w bagażniku więc skoro nie założyłeś butli w zapas to znaczy że i tak z bagażnika prawie nie korzystasz. możesz też pomyśleć o jakimś głośniku w boczku bagażnika.
Probe ma dobrą akustykę, tylko wszystkie plastiki muszą być porządnie spasowane, dobry tył, plus jeszcze lepszy przód do tego jakieś dobre cykacze, może wszystko pod wzmacniacz i będzie pięknie.
A co do skrzynek, teraz są płaskie głośniki basowe, ostatnio miałem jeden na wypróbowaniu i całkiem dobrze się zachowywał, a skrzynka o wiele mniejsza.
Z tego co wiem to na pewno robi to sony i boschmann
A co do skrzynek, teraz są płaskie głośniki basowe, ostatnio miałem jeden na wypróbowaniu i całkiem dobrze się zachowywał, a skrzynka o wiele mniejsza.
Z tego co wiem to na pewno robi to sony i boschmann
Czarny FORD PROBE II GEN. 93r 2.5 V6 24v

wlasnie sie zastanawiam czy wycinac w polce otwory na glosnik/i bo szkoda jej poprostu,zreszta kupilem od shadowa nowa ,tym bardziej szkoda.pomyslalem o tym glosniku w polce bo Brat sobie w swojej celice zamontowal duzy glosnik JBL (rozebral swoja tube/skrzynie) i dosc fajnie mu to gra.. Nie chce glosnikow pod wzmacniacz podpinac ale jak bedzie trzeba to trudno.. popytam jeszcze tych amatorskich ekspertow w media markt co sadza,chociaz nic konkretnego pewnie nie uslysze
Ale na szczescie wytrwaly jestem i moge troche poczekac az cos kupie:)

Ale na szczescie wytrwaly jestem i moge troche poczekac az cos kupie:)
Byl:Ford Probe I 2,2 GL zajefajnie czerwony sprzedany ''Wiecznie Zywy''

Weź jeszcze jedno pod uwagę jeżeli chcesz wydobyć dobry dźwięk z głośnika czy to z basowego, czy średniotonowego, musisz go zamontować że tak powiem STABILNIE, półka jest ruchoma i w jakiś sposób elastyczna zatem już tutaj mamy teoretyczną stratę jakości dźwięku.

- karolo
- Kontakt:
Ludzie glosniki w połce to herezja!!
Czemu nikt nie podchodzi do audio od zrobienia dobrze zestawu przedniego??? Glosniki w polce po piersze wygladaja odpustowo, po drugie nie maja prawa zagrac dobrze.
Ludziom szkoda wydac 80zl na rolke dekarki i ojechac nia drzwi. Sam taki proces ... roznice w dzwieku ukazuje nawet na seryjnych glosnikach.
Odrobina pracy i niewielki koszt a mozna duzo poprawic.
Czemu nikt nie podchodzi do audio od zrobienia dobrze zestawu przedniego??? Glosniki w polce po piersze wygladaja odpustowo, po drugie nie maja prawa zagrac dobrze.
Ludziom szkoda wydac 80zl na rolke dekarki i ojechac nia drzwi. Sam taki proces ... roznice w dzwieku ukazuje nawet na seryjnych glosnikach.
Odrobina pracy i niewielki koszt a mozna duzo poprawic.
było:
2.5 v6 Kl-Ze 93 Usa
2.2 GT 91 Usa
jest Gsx 1300R

2.5 v6 Kl-Ze 93 Usa
2.2 GT 91 Usa

- Taxon
Dokładnie - każdy głośnik basowy jest obliczony na jakąś pojemność pudła rezonansowego (kolumna, skrzynia, tuba) i aby wypluć swoją charakterystykę należy mu tą kubaturę zapewnić. Ponadto ta przestrzeń musi być szczelna (chodzi o ciśnienie, jakie głośnik wytwarza wychylając membranę - właśnie po to głośniki basowe są zawieszone na gumie, dzięki której membrana może tak się wychylać).
Biorąc pod uwagę pojemność kufra Probasa aby wytworzyć w nim odpowiednie ciśnienie trzeba by zapakować ze 2 głośniki o średnicy 0,5 m i mocy porównywalnej z głośnikami estradowymi. Nie wspominam już o szczelności takiej konstrukcji. Sam przerabiałem ten temat, bo nie chciałem nic mieć w kufrze i szczerze odradzam. Główne mankamenty, to:
- fatalny efekt dźwiękowy
- opadająca klapa - głośniki na tyle skutecznie obciążają półkę, że tłoczki nie dają rady
- sztywność półki - po wycięciu otworów na głośniki półka wyginała się na wszystkie strony. Musiałem usztywnić to grubą sklejką, co biorąc pod uwagę powyginany kształt przekroju pułki w Probku było cholernie trudne.Dodatkowo półka jest wykonana z włókna szklanego przez co praca z nią przypomina zabawę z watą szklaną.
Generalnie całość wyszła fatalnie i tak samo grała. Po zapakowaniu głośników do skrzynki byłem po prostu w szoku - w życiu bym nie powiedział, że to te same głośniki mogą tak różnie grać. W tej chwili wygląda to tak:
-Skrzynia z 2 głośnikami 30 cm i otworami basreflex "dmuchającymi" w oparcie tylnej kanapy
-2 głośniki w drzwiach wymienione na większe z aluminiową membraną
-2 gwizdki na drzwiach na wysokości lusterek (docelowo wbuduję je w tapicerkę drzwi).
Wszystkiego dopełnia wzmacniacz 4x90 Wat i zwrotnice
Biorąc pod uwagę, że całość z założenia miała być niskobudżetowa efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania.
Jeżeli mimo wszystko ktoś koniecznie chce się przekonać o tym na własnej skórze, a nie chce psuć półki i może pofatygować się do Wawy, to mogę mu taką półkę z otworami sprezentować.
Biorąc pod uwagę pojemność kufra Probasa aby wytworzyć w nim odpowiednie ciśnienie trzeba by zapakować ze 2 głośniki o średnicy 0,5 m i mocy porównywalnej z głośnikami estradowymi. Nie wspominam już o szczelności takiej konstrukcji. Sam przerabiałem ten temat, bo nie chciałem nic mieć w kufrze i szczerze odradzam. Główne mankamenty, to:
- fatalny efekt dźwiękowy
- opadająca klapa - głośniki na tyle skutecznie obciążają półkę, że tłoczki nie dają rady
- sztywność półki - po wycięciu otworów na głośniki półka wyginała się na wszystkie strony. Musiałem usztywnić to grubą sklejką, co biorąc pod uwagę powyginany kształt przekroju pułki w Probku było cholernie trudne.Dodatkowo półka jest wykonana z włókna szklanego przez co praca z nią przypomina zabawę z watą szklaną.
Generalnie całość wyszła fatalnie i tak samo grała. Po zapakowaniu głośników do skrzynki byłem po prostu w szoku - w życiu bym nie powiedział, że to te same głośniki mogą tak różnie grać. W tej chwili wygląda to tak:
-Skrzynia z 2 głośnikami 30 cm i otworami basreflex "dmuchającymi" w oparcie tylnej kanapy
-2 głośniki w drzwiach wymienione na większe z aluminiową membraną
-2 gwizdki na drzwiach na wysokości lusterek (docelowo wbuduję je w tapicerkę drzwi).
Wszystkiego dopełnia wzmacniacz 4x90 Wat i zwrotnice
Biorąc pod uwagę, że całość z założenia miała być niskobudżetowa efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania.
Jeżeli mimo wszystko ktoś koniecznie chce się przekonać o tym na własnej skórze, a nie chce psuć półki i może pofatygować się do Wawy, to mogę mu taką półkę z otworami sprezentować.
Ostatnio zmieniony 2009-02-04 14:58 przez Taxon, łącznie zmieniany 1 raz.
Niby boschmann ale lata jak wściekły, ciekawe, czy to gra czy harczy
http://www.youtube.com/watch?v=Et-nLU2o ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=Et-nLU2o ... re=related