Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
gaz gaz wielka prośba
gaz gaz wielka prośba
mam prośbę w moim probku nie ma gazu chcę go wstawić jest tylko jeden problem nie mam materiałów jak to zrobić , jeśli ktoś by mógł prosił bym o fotki unstalacji i podzespołów z góry dziękuje teraz 100km=60zł jak wstawię napiszę jak chodzi
pozdrowionka

- Jedrek
- Samochód: Igen 1992 2,2GT
- Kontakt:
Najpierw napisz do jakiego modelu i jakiej pojemności, no i jaki rodzaj: zwykła czy sekwencja.
Poza tym od tego są zakłady które montują. Na własną rękę bym nie kombinował.
Użyj opcji "szukaj"
a na pewno znajdziesz zakład polecany przez użytkowników. 
Poza tym od tego są zakłady które montują. Na własną rękę bym nie kombinował.
Użyj opcji "szukaj"

Fioletowy FORD PROBE I czywiście GT + LPG OMVL DREAM XXIN:):):):):)
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(
czesc
model 2.2 gt z turbiną u mnie w mieście minimalna cena gazu to 4000zł więc sam chcę go załorzyć powoli kupię na części i go zainstaluje tylko potrzebuje rady jaki gaz i materiałów fotek jeśli możesz daj radę i jeszcze pytanko mam przegub od mazdy 626 bez abs czy pasuje do mojego aytka bo teraz probek stoi poadrawiam i dzięki za odp.
- Jedrek
- Samochód: Igen 1992 2,2GT
- Kontakt:
Ja zakładałem koło Lublina za 3.600 OMVL DREAM XXI.
Namiar miałem od AXEL-a
Nie wiem czy nie będziesz miał problemów z rejestracją a może nawet z częściami, a montując w zakładzie masz gwarancję na wszystkie części i działanie instalki.
Pozdrowienia!
Namiar miałem od AXEL-a

Nie wiem czy nie będziesz miał problemów z rejestracją a może nawet z częściami, a montując w zakładzie masz gwarancję na wszystkie części i działanie instalki.
Pozdrowienia!

Fioletowy FORD PROBE I czywiście GT + LPG OMVL DREAM XXIN:):):):):)
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
- spown
- Galeria: viewtopic.php?t=5507
- Kontakt:
Emo. Na twoim miejscu bym nie eksperymentował z instalacją sam. Po pierwsze może sie okazać że wcale na tym nie zaoszczędzisz, po drugie, sam nie wyregulujesz instalacji na ucho, po trzecie zła regulacja może sie skończyć wielkim BUM z kolektora i wszkodzeniem przepływomierza, który bardzo tego nie lubi hehe
A w zakładzie zawsze masz gwarancje !!!! na usługe, części itp, ba nawet niektóre dają gwarancje na zabezpieczenie przepływki
A w zakładzie zawsze masz gwarancje !!!! na usługe, części itp, ba nawet niektóre dają gwarancje na zabezpieczenie przepływki

MAZDA MX6 GD 2,2 GT '91
- Qki G
- Klubowicz
- Galeria: viewtopic.php?t=5511
emo wdlaczego ty mowisz ze sa tylko instalacje po 4000 zl przeciez podstawowa kosztuje polowe tej ceny kolo 2000:) a masz pewnosc ze wszystko dobrze zrobione , na gwarancji i legalnie
ja na twoim miejscu bym nie kombinowal bo to zbyt niebezpieczne
pozdrawiam
ja na twoim miejscu bym nie kombinowal bo to zbyt niebezpieczne
pozdrawiam
Nowa moja ksywa: Qki Leoncio 
Był:Ford Probe II 2.5 V6 24V 1997
Jest: Smart FourTwo Cabrio jako dojazdówka do pracy.....
Na wypady poza miasto jest już inne autko

Był:Ford Probe II 2.5 V6 24V 1997
Jest: Smart FourTwo Cabrio jako dojazdówka do pracy.....

Na wypady poza miasto jest już inne autko

- OLEY
- Klubowicz
- Samochód: I Gen 3.0 V6 Vulcan '90
Pamiętaj,że to musi być naprawdę solidny zakład i solidny fachowiec.
To nie taka prosta sprawa założyć gaz do auta z turbiną.
Z tego co się zorientowałem największym problemem dla zwykłych gazowników jest podłączenie gazu przez interkuler.Tam wchodzi ze trzy litry gazu.Skubańce boją się dawać gwarancję bo mały przeskok iskry na którymś z przewodów WN i nie masz przodu.Mówię tu o zwykłych gazownikach.Z reguły proponują odłączenie turbiny,też daj sobie z takimi spokój.Nie idz też do warsztatu gdzie powiedzą Ci - "no nie będzie łatwo ale spróbujemy zrobić" Nie pozwól,żeby eksperymentowali na Twoim probku.Najlepszym rozwiązaniem jest sekwencja,ale jeżeli chcesz taniej to radzę naprawdę poszukać dobrego warsztatu.
Pozdrawiam.
To nie taka prosta sprawa założyć gaz do auta z turbiną.
Z tego co się zorientowałem największym problemem dla zwykłych gazowników jest podłączenie gazu przez interkuler.Tam wchodzi ze trzy litry gazu.Skubańce boją się dawać gwarancję bo mały przeskok iskry na którymś z przewodów WN i nie masz przodu.Mówię tu o zwykłych gazownikach.Z reguły proponują odłączenie turbiny,też daj sobie z takimi spokój.Nie idz też do warsztatu gdzie powiedzą Ci - "no nie będzie łatwo ale spróbujemy zrobić" Nie pozwól,żeby eksperymentowali na Twoim probku.Najlepszym rozwiązaniem jest sekwencja,ale jeżeli chcesz taniej to radzę naprawdę poszukać dobrego warsztatu.
Pozdrawiam.
[o]Piękno nie zna ceny.[/o]
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Cynki - jak możesz! Jaś Fasola sobie sam zęby borował i tu zanosi się na podobną masakrę. Zabierzcie mu narzędzia
, bo mimo wszystko szkoda Probka.

Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

Instalacja jest elegancka a co lepsze nie ma jej w dowód wbitej, te głomby w stacja diagnstycznych to znają się tylko na mikserach do gazuRobert pisze:Cynki - jak możesz! Jaś Fasola sobie sam zęby borował i tu zanosi się na podobną masakrę. Zabierzcie mu narzędzia, bo mimo wszystko szkoda Probka.

SKĄD SYGNAŁ OBROTÓW 2.5 V6
WITAM
Skąd macie brany sygnał obrotów do instalki lpg. w nesi mam owiniety pare razy przewód na kablu wys nap pomiedzy cewką a aparatem.
w probe ten kabel nie wystepuje a owiniecie na kablu do 1 cylindra niestety nie skutkuje.
pozdrawiam
Skąd macie brany sygnał obrotów do instalki lpg. w nesi mam owiniety pare razy przewód na kablu wys nap pomiedzy cewką a aparatem.
w probe ten kabel nie wystepuje a owiniecie na kablu do 1 cylindra niestety nie skutkuje.
pozdrawiam
- CBR
- Samochód: No Probe
- Galeria: viewtopic.php?t=15220
Re: SKĄD SYGNAŁ OBROTÓW 2.5 V6
Ja mam wpiętą sekwencje w kostkę przy aparacie zapłonowym
I gra gitara
( jak dobrze pamiętam to w tą większą)

( jak dobrze pamiętam to w tą większą)
No Probe no problem. Ufff...

Re: gaz gaz wielka prośba
cbr900 pamiętasz kolor ?, jak nie to znajdę jakoś.
- CBR
Pewnie chodzi ci o kolor kabli w które jest wpięty "gaz''
U mnie nie bardzo widać bo jest zaizolowane wszystko
Ale jak sprawa piekląca to w sobotę mogę to porozklejać i dać ci znać konkretnie jak to wygląda?
U mnie nie bardzo widać bo jest zaizolowane wszystko

Ale jak sprawa piekląca to w sobotę mogę to porozklejać i dać ci znać konkretnie jak to wygląda?

byłbym wdzięczny.
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:

(tam też Ty pytałeś, ale może innym w przyszłości będzie łatwiej znaleźć)
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

- CBR
To zrobimy tak......r08ert pisze:byłbym wdzięczny.
Ja to w sobotę rozkleję i pstryknę fotkę instalacji następnie wrzucę na forum bo może komuś się jeszcze przyda
Pozdrawiam

- CBR
Podaje kilka fotek instalacji tak jak obiecałem
Jest to ta mniejsza kostka która wchodzi do aparatu (3 PINY)

Lepiej widać po kliknięciu
Mam nadzieje że fotki do czegoś się przydadzą.

Jest to ta mniejsza kostka która wchodzi do aparatu (3 PINY)

Lepiej widać po kliknięciu

Mam nadzieje że fotki do czegoś się przydadzą.

wielkie dzięki informacja jest bardzo pomocna
pozdrawiam
pozdrawiam
- czarny
- Galeria: viewtopic.php?t=13183
Re: czesc
Ostrowiec jest niedaleko Starachowicemo pisze:model 2.2 gt z turbiną u mnie w mieście minimalna cena gazu to 4000zł więc sam chcę go załorzyć powoli kupię na części i go zainstaluje tylko potrzebuje rady jaki gaz i materiałów fotek jeśli możesz daj radę i jeszcze pytanko mam przegub od mazdy 626 bez abs czy pasuje do mojego aytka bo teraz probek stoi poadrawiam i dzięki za odp.

FORD PROBE 2.2 GT I-gen. 91r:) na 17''AZEVa