Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
to niedobrze - jutro będę miał nowe tarcze z dłuższymi szpilkami(były zamocowane dystanse) zastanawiam się co zrobić, bo żeby wymienić szpilki musiałbym wybić łożysko, a to jak wiadomo może się różnie skończyć...
Może poucinać? hmm....
Gacek Wrocław pisze:to niedobrze - jutro będę miał nowe tarcze z dłuższymi szpilkami(były zamocowane dystanse) zastanawiam się co zrobić, bo żeby wymienić szpilki musiałbym wybić łożysko, a to jak wiadomo może się różnie skończyć...
Może poucinać? hmm....
powymieniać na takie same można bez większego problemu ale w tyle potrzebne są jeszcze nam narzędzia ddatkowe jak ściągacz do zębatki ABS. (no chyba że nie masz ABS)
potem pukamy w szpilkę i wybijamy sobie ją.
w wersjach z ABS a szczególnie z działającym ABS na miłość Boską ostrożnie z czujnikiem ABS (ja sporo robotki sobie narobiłem jak wybijałem szpilkę i połamałem tym procesem czujnik)
na wybicie szpilki jest prosty sposób,najpierw wybić szpilkę a następnie równomiernie uderzyć parę razy po szpilkach i zębatka zeskakuje
i nie potrzebny jest ściągacz
A zębatkę dobrze jest przed założeniem posmarować klejem do metali "Locite"-czy jakoś tak??
Pozdrawiam
no u mnie był potrzebny ściągacz... i to nie byle jaki bo jeden mniejszy mi pękł... trzeba było takiego "Jasia do poruczeń specjalnych" rodem z lokomotywowni zatrudnić...
Siema,
Dzisiaj ukręciłem szpilkę w tylnej piaście. Czy da się wymienić samą szpilkę czy trzeba kupować piastę?? Jeśli się da to jak? (krótka ale treściwa instrukcja PLISSSSS )
Fałszywa skromność jest najprzyzwoitszym ze wszystkich kłamstw.
Rozumiem że ukręciłeś gwint na szpilce a nie okręciła Ci się szpilka w gnieździe?
Szpilki są wbijane w tylną tarczę hamulcową.
Musisz zdjąć piastę i wybić starą szpilkę a na jej miejsce wbić nową szpilkę. Nie bój się porządnie uderzyć w szpilkę, one mają wchodzić "na chama".
EX:Probe 2.2 GT red perla
EX: Firebird 3.1 white
EX: W140 Coupe 6.0 black/red perla
Jest: Trans AM 5.0 black w trakcie odbudowy...