Siema!
Pozdrawiam wszystkich posidaczy PROBE. Mam pytanko dotyczące turbiny
(Probe GT '89r). Czy prawdą jest, że każda turbina po 100tyś. km zaczyna brać olej. Takie informacje dostałem od mojego gazownika, gdzie zakładałem gaz. Radził abym ją odłanczał. Ale nie dałem się zwieść!!! Zastanawiam się czy miał rację w tym, ze turbo może brać po jakimś czasie olej. Mówił coś o jakichś pierścieniach w turbo, że się wyrabiają po 100tyś km. Ostatnio odkręiłem objemę z wlotu przez które idzie doładowany air od strony wtrysku i jest w tym przewodzie troszeczkę oleju, czy to normalne??? Dodam, że auto ma przebieg 160 tyś km, i nie podnosiłem ciśnienia doładowania. A pozatym to jaki radzicie lać olej do 2.2T z 89r. Na koniec dodam, żę też jestem za zasilaniu gazem i nie czuje strat mocy, które śniły mi się po nocach, gdy planowałem założyć gaz

Wszystko jest ok! A i jaki jest rozmiar simeringu od strony sprzęgłą, bo padł mi i muszę kupić??? Dzięki za pomoc.
Cynki dzięki za radę co do wymiany simeringu, jakby nie twoje rady, to bym wyciągał silnik. Dzięki. Ale JAKI JEST ROZMIAR (wys/szer/grugość)??? A tak w ogóle to tam jest dwa simeringi czy jeden???
Pozdrawiam.
rocker
PS. Posiadam pełną literature o Probe I w postaci:
1. "Probe 1989 - Owner Guide" - 205 stron o modelu 2.2 i 2.2T - j.ang
2. "1990 - Probe - Car Shop Manual" - pewnie ze 2000 stron o modelu 2.2, 2.2T i 3.0. - j.ang
3. "Ford Probe - 1989 - Operating Guide " - j.ang
4. "The Ford - Electronic Sound System " - j.ang
Te książki są sprowadzone z USA razem z samochodem

.
Jak ktoś potrzebuje pomocy to mogę pożyczyć.