Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......
- dyb
- Galeria: viewtopic.php?t=12699
- Kocureq
- Klubowicz
- Samochód: Patrol Y60 1991, Audi A4 2023
- Galeria: viewtopic.php?t=10333
- Eli
- Galeria: viewtopic.php?t=9702
- Kędziorek
- Galeria: viewtopic.php?t=8098
- Kontakt:
- Eli
- Sqad
- Samochód: Mazda RX8 Renesis '06
- Galeria: viewtopic.php?t=6231
- Kontakt:
- Kocureq
- Klubowicz
Dobra, robi się niezdrowa atmosfera to czas coś napisać 
Obecnie w aucie siedzi:
Hamulce są świetne, nie znalazłem nawierzchni na której by nie włączały ABSu.
Niestety auto nie jest skończone, ma kilka problemów. Na początek do zrobienia są:

Obecnie w aucie siedzi:
- Silnik zakuty (tłoki Wiseco, korby z Mustanga, wał wyważony i azotowany, szpilki wielokrotnego użytku do głowic zamiast śrub, mocniejsze sprężynki, talerzyki i zapinki zaworowe)
- Koło zamachowe i pasowe Fidanza
- Sprzęgło (tarcza + docisk) ACT 6 łap
- Szpera LSD w miejsce seryjnego dyferencjału
- Turbo T3/T4 chińczyk
- Wastegate Tial
- FMU Cartech 2025
- BOV Greddy
- Intercooler w zderzaku
- Orurowanie pod turbo - Kalii
- Wydech 3" z przelotowym tłumikiem końcowym 3" - Kalii
- Hamulce US Brakes F33i czterotłoczkowe z przodu - tarcze 11,75" (tył seria, nowe zaciski), zbrojone przewody
- Chłodnica aluminiowa, trójdrożna
- Komputerek Apexi AVC-R do sterowania doładowaniem
- Zegary Greddy Boost + EGT (niestety bez alarmu) i AFR w słupku
- Zawieszenie Tokico z pięciostopniową regulacją twardości, sprężyny progresywne
- pompa Walbro 190
- Wtryski od Mazdy Millenii 220ccm
Hamulce są świetne, nie znalazłem nawierzchni na której by nie włączały ABSu.
Niestety auto nie jest skończone, ma kilka problemów. Na początek do zrobienia są:
- Wastegate - nie działa jak powinien. Po odpaleniu auta kilka razy otwiera się przy 0,4 bara - zgodnie ze sprężyną. Potem upuszcza spaliny już przy ciśnieniu 0. Trzeba zagsić silnik i dać mu się wystudzić, to znowu napompuje kilka razy i przestaje. Próbowaliśmy z Kaliim nawet odpiąć wężyk sterujący - najpierw turbo napompowało ponad bara, potem znowu przestało.
- Chłodzenie - pod maską jest cholernie gorąco, przy dłuższej jeździe w deszczu woda zaczyna odparowywać z maski, co kosmicznie wygląda
- Zapalanie - po dobrym zagrzaniu silnika (np. jeździe z użyciem turbiny przez dluższy czas) i zgaszeniu, rozrusznik nie ma siły zakręcić silnikiem. Dopiero po 10-15 minutach można zapalić. Akumulator jest nowy.
- Kocureq
- Klubowicz
tam jest z lekka temperatura pewnie,od turbo więc może byc problem-dodatkowo może też nagrzewać sie poprzez skrzynię biegów itd.
nie widziałem na żywo (moze kiedys będzie okazja
) tylko na foto ale wiem jaka ciepłota daje,od turbo..
hmm może pomyśleć nad jakimś ekranem z odpowiedniej grubośći blachy alu czy cuś..
Pewnie jak mu nie deptasz i turbo sie mało co załącza to po zgaszeniu motora nie ma problemów z uruchamianiem
Pzdr. & c ya..
nie widziałem na żywo (moze kiedys będzie okazja

hmm może pomyśleć nad jakimś ekranem z odpowiedniej grubośći blachy alu czy cuś..

Pewnie jak mu nie deptasz i turbo sie mało co załącza to po zgaszeniu motora nie ma problemów z uruchamianiem

Pzdr. & c ya..

- jarsonik
- Samochód: brak
- Galeria: viewtopic.php?t=13697
[quote="2Ya"]
Pzdr. & c ya..[/quote
mój pomysł jest taki. Może zamontowac tam jakis wiatrak, który będzie podłączony do termostatu i tak podłaczony do elektryki samochodu, aby nei wyłączał się po wyłaczeniu samochodu. Tak jak mamy ori wiatraki chłodnicy. wtdy taki wiatrak chłodziłby rozrysznik na bierząco.
Pomysł z ekranem jest ok, ale tylko na krótka metę. Ekran i tak będzie się nagrzewał dodatkowo kumulując temperature.
to tylko mój pomysł. Jeżeli waszym zdaniem jest głupi to prosze nie pojechac mnie za ostro
pppozdro

Pzdr. & c ya..[/quote
mój pomysł jest taki. Może zamontowac tam jakis wiatrak, który będzie podłączony do termostatu i tak podłaczony do elektryki samochodu, aby nei wyłączał się po wyłaczeniu samochodu. Tak jak mamy ori wiatraki chłodnicy. wtdy taki wiatrak chłodziłby rozrysznik na bierząco.
Pomysł z ekranem jest ok, ale tylko na krótka metę. Ekran i tak będzie się nagrzewał dodatkowo kumulując temperature.
to tylko mój pomysł. Jeżeli waszym zdaniem jest głupi to prosze nie pojechac mnie za ostro

pppozdro
2,5 V6 Generation two. 93r. Czarna perełka
Piliście, to kto u was prowadzi samochód?? cruise control. hahahah
MISIEK: "żałuję tego, że tak Cię usunąłem.."
Piliście, to kto u was prowadzi samochód?? cruise control. hahahah
MISIEK: "żałuję tego, że tak Cię usunąłem.."
- Lisiu
- Klubowicz
- Samochód: Corvette C4 LT1
- Galeria: viewtopic.php?t=6117
Pomysł z wiatrakiem wcale nie głupi
Zbudować osłonę np. z blachy alu i do tego wentylatorek taki wielkości komputerowego, tylko z metalowymi łopatkami bo te plastikowe mogły by się stopić
Jak byś kocureq potrzebował taki wiatraczek to daj znać, myślę że bym znalazł coś co by sie nadało
Zbudować osłonę np. z blachy alu i do tego wentylatorek taki wielkości komputerowego, tylko z metalowymi łopatkami bo te plastikowe mogły by się stopić
Jak byś kocureq potrzebował taki wiatraczek to daj znać, myślę że bym znalazł coś co by sie nadało
EX:Probe 2.2 GT red perla
EX: Firebird 3.1 white
EX: W140 Coupe 6.0 black/red perla
Jest: Trans AM 5.0 black w trakcie odbudowy...
komputerowy może być za mały 
może taki ,od żuka czy nysy jak miały do nagrzewnic
były metalowe
poza tym pomysł ok - dawno temu zdaje sie w rajdach samochodowych stosowano takie rozwiązania do chłodzenia kolektora ssącego,komory silnikowej itp. w celu obniżenia temp. silnika i jego elementów itd.
Pzdr. & c ya..

może taki ,od żuka czy nysy jak miały do nagrzewnic

poza tym pomysł ok - dawno temu zdaje sie w rajdach samochodowych stosowano takie rozwiązania do chłodzenia kolektora ssącego,komory silnikowej itp. w celu obniżenia temp. silnika i jego elementów itd.
Pzdr. & c ya..

- Eli
nie obraz sie, ale nie trawie takiego podejscia... wlasnie cala zabawa w tuning polega na tym zeby wysilic szare komorki i probowac az sie dojdzie do celu... montowac wiatraczki, docianc ekrany, dorabiac doloty zimnego powietrza, liczyc myslec rysowac, ciac, spawac... a nie oddac auto do vtg i przyjsc zaplacic... im wiecej zrobisz sam tym wiecej z tego radosci i bardziej jestes pewien ze to bedzie dzialac zawsze 

- Sqad
- Samochód: Mazda RX8 Renesis '06
- Galeria: viewtopic.php?t=6231
- Kontakt:
- Lukask
- Samochód: Bardzo szybki :P
- Galeria: viewtopic.php?t=6860
- Kontakt:
- Lisiu
- Klubowicz
- Samochód: Corvette C4 LT1
- Galeria: viewtopic.php?t=6117
VTG wcale nie jest takie super jak wszyscy uważają...
Poczytałem trochę na forum f-body jak traktują szarego klienta który nie zostawia u nich co najmniej kilkudziesięciu tysięcy...
Poczytałem trochę na forum f-body jak traktują szarego klienta który nie zostawia u nich co najmniej kilkudziesięciu tysięcy...
EX:Probe 2.2 GT red perla
- sziaba
- Samochód: Skoda Octavia Scout
- Galeria: viewtopic.php?t=13751
-
- Galeria: viewtopic.php?t=6696
- Lukask
- Kontakt:
Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......
Kocur jak tam projekt ?? Czy auto jest w końcu wystrojone i co się z nim dzieje ?
- Kocureq
- Klubowicz
Ztuningowałem akumulator, nie lata teraz po całym bagażniku, założyłem tuningowe reflektory euro z Allegro coby było coś widać jak się jeździ, okazało się, że felgi 16" jednak wchodzą na te hamulce (ale jest chyba milimetr miejsca między zaciskiem a felgą). Ostatnio stuningował mi się hallotron i zamiast odpalać to bucha kłębami nieprzepalonej benzyny, a instalacja alarmowa w garażu coś woła, że "za duże stężenie spalin, proszę opuścić garaż"
A i tłumik się wypalił doszczętnie i wyciszka pogięła od strzałów w wydechu, to teraz podzwania metalicznie.
A poważnie, to w zeszłym roku kupiliśmy z fiszą mieszkanie i dopadł remont by Daria i kryzys, przez co nie mam kasy na inwestowanie w auto (w parę innych rzeczy też
). Co prawda różni tacy owacy chcieli mnie namówić, żebym sprzedał, bo dobre ceny, wysoki kurs euro itp. ale nie sprzedam i jak się odkuję to co nieco mam zamiar zamontować. Tyle, że obecnie jestem na etapie jeżdżenia w trasy kucem 1,5 LPG :/

A poważnie, to w zeszłym roku kupiliśmy z fiszą mieszkanie i dopadł remont by Daria i kryzys, przez co nie mam kasy na inwestowanie w auto (w parę innych rzeczy też

- fishy
- Samochód: PROBE '95 2.5V6
- Galeria: viewtopic.php?t=19244
Oj, bo się Fisza i Kuc obrażą na Kocura i nie będą mu "kity" wozić. Wtedy będziesz musiał zmienić środki lokomocji...kocureq pisze:Tyle, że obecnie jestem na etapie jeżdżenia w trasy kucem 1,5 LPG :/
Są godziny, które liczą się podwójnie, i lata niewarte jednego dnia.
Krzysztof Teodor Toeplitz
Krzysztof Teodor Toeplitz
- Kędziorek
- Galeria: viewtopic.php?t=8098
- Kontakt:
Ty się ciesz, bo ja latam Puntem 1.1kocureq pisze:jestem na etapie jeżdżenia w trasy kucem 1,5 LPG :/

- Lukask
- Kontakt:
Najważniejsze, że się go nie wyzbyłeś