-- oryginalny post 2015-02-10 17:59 --
W moim probe jest zatrzaśnięty schowek, gdy go kupiłem tak już było, przydałoby się go w końcu naprawić, ale jak go otworzyć

ktoś miał już podobną sytuację
Wkładam kluczyk, wkładka nie obraca się... . Nie mam pomysłu jak to bezinwazyjnie otworzyć.
Nie ukrywam, że bardziej od względów praktycznych ciekawi mnie zawartość schowka

może znajdę 5zł
-- dodano 2015-02-13 19:15 --
Nijaki Zolak powiedział, że da się otworzyć zatrzaśnięty schowek śrubokrętem, ale już nie zdradził tajemnicy jak to zrobić

więc żaden pożytek z takiej informacji
Gdy otwiera się pierwszy raz taki schowek, najlepiej jest wsunąć się pod deskę po stronie pasażera (plecami leżąc na progu a głowa na dywaniku) wtedy widać wszystko

pod klamką schowka widać cały mechanizm, wystarczy czymś długim, cienkim i twardym nacisnąć zapadkę koloru złotego, aby zwolnić zatrzask zamka
Gdy robi się to już kolejny raz, to będziecie pamiętać w którym mniej więcej miejscu jest zapadka i nie trzeba się już tarzać po podłodze

wystarczy siedząc na fotelu wsunąć pręcik pod klamkę (centymetr od jej początku w prawą stronę) i nacisnąć w dół owym pręcikiem i powinno się otworzyć.
Jutro zrobię fotki i wrzucę żeby to zobrazować