Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Dokladnie, jesli na przewodzi pojawil sie tlusty slad to jest to nieszczelnosc i sam nic z tym nie zrobisz.
Dziura grubosci wlosa w klimie to juz duze dziursko.
W tylnej części sprężarki jest zawór bezpieczeństwa i jak mam gorący silnik i mocniej nacisnę na pedał gazu (ok 4000obr) to czasem z tego zaworu słychać dość głośne syknięcie i para spod auta. Nie wiem czy to gaz od klimy? Coraz słabiej chodzi. Skąd ten efekt?? Coś się zapchało??
W tylnej części sprężarki jest zawór bezpieczeństwa i jak mam gorący silnik i mocniej nacisnę na pedał gazu (ok 4000obr) to czasem z tego zaworu słychać dość głośne syknięcie i para spod auta. Nie wiem czy to gaz od klimy? Coraz słabiej chodzi. Skąd ten efekt?? Coś się zapchało??
Tak bo kompresor i reszta jest taka sama
Nie bo kółko pasowe,a zarazem sprzęgło na spręzarce w 2.0 ma inne odstawienie niż w 2.5 - wynika to z różnej konstrukcji silnikowej.
też Plug&Play nie będzie jesli nie posiadasz kółka,od sprężarki do wersji 2.0
Tak bo kompresor i reszta jest taka sama
Nie bo kółko pasowe,a zarazem sprzęgło na spręzarce w 2.0 ma inne odstawienie niż w 2.5 - wynika to z różnej konstrukcji silnikowej.
też Plug&Play nie będzie jesli nie posiadasz kółka,od sprężarki do wersji 2.0
Pzdr. & c ya..
i na odwrót mam kpl od 2.0 a jeżdże 2.5. Czyli wszystko pasi tylko trzeba kółko zmienić ?
klima w cale sie nie odzywa sie to znaczy na krutko sprawdzalem to dziala bylem u elektryka powiedzial ze panel sterowania jest spalony wymienilem na drugi dalej nic polecono mi sprawdzic przekaznik jest ok gaz jest nabity macie morze jakie pomysly zeby uruchomic loduwke
A ja mam takie pytanie. Ktory wentylator powinien zalaczac sie po wlaczeniu klimy??? Bo u mnie zalacza sie tylko ten od strony kierowcy. Mam klime nabita w nowy kompresor a np. jak autko nie jedzie to klima slabo chlodzi. Np w korku to wcale nieoplaca sie jej zalaczac. Gdy jade klima bardzo ladnie chlodzi.
Czy moze przy wlaczonej klimie powinny pracowac oba wentylatory???I tak z ogledzin to zauwazylem ze ten wentylator po stronie pazazera nigdy sie nie wlacza, bo jak autko sie przegrzewa to tez ten od strony kierowcy pracuje.
No nie pomogę ci ale jednak coś u ciebie nie zagrało.
Z pewnością coś jest u ciebie nie zgrane bo jeżeli są 2 wentylatory a jeden tylko pracuje to masz namieszane
Juz sie dowiedzialem. Przy klimie pracuje tylko jeden wentylator ten od kierowcy. Ten po lewej jest wentylatorem tgz. zapasowym ze wrazie przegrzewania sie ukladu chlodzenia mimo pracujacego jednego went. system nadal sie przegrzewa to zalaczany jest drugi went. Tak samo ten od strony pasazera w trybie awaryjnym pracuje caly czas.
Z tego co sie dowiedzialem u mnie w klimie najprawdopodobniej zapchana jest nagrzewnica klimatyzacji.
Kompresor ma w kółku pasowym elektromagnes ;/ jeśli nie podane jest napięcie na przewód elektromagnesu to kompresor nie pompuje. Więc wystarczy wyjąć ten przewód i nie będzie na pewno pracował. chyba ze ci się zepsuł tak że zablokował się ten elektromagnes ;/ to tylko zostaje złożyć krótszy pasek.
Dziś Probe 2.0 16V 96r
Kiedyś Probe 2.2 GL 90r
Niech gra muzyka i gaz do dechy
Komu w drogę temu pedał w podłogę :]
niet - sprężarka jest na stałe przykręcona do bloku napinasz pasek alternatorem na alternatorze luzujesz jedna śrubę i taką długą się kręci żeby go napiąć - dodam że lubi ona pękać i pasek zaczyna piszczeć mnie raz pękła. pozdro
Dziś Probe 2.0 16V 96r
Kiedyś Probe 2.2 GL 90r
Niech gra muzyka i gaz do dechy
Komu w drogę temu pedał w podłogę :]