Robił mi z tym ogrzewaniem autoelektryk jakieś pół roku temu i działało ale mi się wydaje że cykało gdzieś nad bezpiecznikami w kabinie. Ale może się mylę.
A nie wiesz Robert może jak jest zrealizowane podtrzymanie napięcia na ten przekaźnik? Bo po wciśnięciu przycisku przekaźnik zasterowuje i trzyma. Jak się wyłączy stacyjkę to znowu trzeba zasterować przyciskiem bo po wyłączeniu stacyjki rozłącza przekaźnik. Tak mi to działało ale się spinkoliło.

To jest jakiś specjalny przekaźnik że po zasterowaniu cewki sam trzyma czy może jakiś inny moduł tym steruje jeszcze oprócz przekaźnika?
Z tego co analizuje schemat to widzę, że za całe sterowanie i podtrzymanie przekaźnika odpowiada przełącznik od załączania ogrzewania szyby. Z przełącznika lecieć ma plus na wtyczkę c200 a potem na c418 na cewkę na przekaźniku?
Czyli wynika z tego, że w sumie jak mam spierniczony ten przekaźnik to mogę zastosować jakiś normalny 12V z innego samochodu. O ile oczywiście po przyciśnięciu przycisku dostanę plusa na przekaźnik (styk 663)?
Dobrze myślę?
P.S. Tak z ciekawości jeszcze zapytam, po co leci plus z przycisku sterowania ogrzewaniem na PCM? Co PCM ma do ogrzewania tylnej szyby?