Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
filtr paliwa
- jagger
- Galeria: viewtopic.php?t=5666
filtr paliwa
wiem ze to moze glupie, ale ktory to filtr paliwa i jak go sie czysci??
pozdro
pozdro
probe 2,5l v6 24v 1994

- jagger
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5520
Pompka hamulcowa wyznaczy Ci azymut. Patrz pod nią - lekko w kierunku silnika - dokładnie pod tym czarnym kolankiem dolotu. Metalowa poszka - czarna lub szara jak konserwa. ze środka wieczka wychodzi rurka w kierunku silnika.
Mówię bo wiem, a nie wiem bo mówię.....
GG: nie używam
(mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)
GG: nie używam
(mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)
- P.I.M.P.O.
- Samochód: brak
:]
dokladnie pod puszka filtra powietrza - i jest to zwykly fordowski filtr - nie zaden mazdowski. Ostatnio zmienialem wszystkie i dali mi jakas malizne od 626 - po czym mam juz prawidlowy 

/Roofio Probe II 1995 USA
Żeby wymienić dostęp musisz miec najlepiej do niego z dwu stron. Zdejmij przednie koło koło kierowcy , odkręć plastykową osłonę ( od tej stony najlepiej ściąga się przewody z filtra szczególnie przewód doprowadzający paliwo bo od komory silnika toś kiepsko mi szło i musiałem tak zrobić jak opisuje), z kolei od strony komory silnika dostaniesz się do obudowy filtr i ja odkręcasz i wtedy filtr jest lużno zawieszony i możesz zdejmować przewody z niago do strony nadkola ( tak jak opisałem). Jak zdejmiesz przewody to zaciśnij ja czymś zanim założysz nowy filtr żebyś w ukłodzie nie miał za dużo powietrza potem , a i jeszcze jedno jak zakładasz nowy filtr napełnij go poliwem przed założeniem.
- jagger
- jedrek2006
- Galeria: viewtopic.php?t=7993
zalozylem filtr paliwa
....::::FORD PROBE 2.0 16V USA WERSION::::....
MAŁOPOLSKI TUNNING KLUB
............:::::WWW.MTK-KLUB.PL::::::..........
MAŁOPOLSKI TUNNING KLUB
- Ronin
- Galeria: viewtopic.php?t=7575
- jedrek2006
- Galeria: viewtopic.php?t=7993
pytam sie dlatego ze moj byl dwa razy szerszy filterek i przed chwila jak jechalem to jakby paliwa mu brakowalo ale przekrecilem go i narazie ok.
ale inna jazda panowie teraz to git. i napewno malo znowu bedzie palil.
tamten filter jak dmuchalem to z drugiej strony wogole powietrze nie wychodzilo.
ale inna jazda panowie teraz to git. i napewno malo znowu bedzie palil.
tamten filter jak dmuchalem to z drugiej strony wogole powietrze nie wychodzilo.
....::::FORD PROBE 2.0 16V USA WERSION::::....
MAŁOPOLSKI TUNNING KLUB
MAŁOPOLSKI TUNNING KLUB
filtr paliwa
W sklepie mi powiedzieli że nie ma w sprzedaży filtrów paliwa do forda probe 2.0 94r. Że ma on jakiś filtr paliwa z osuszaczem i ford nie serwisuje tego typu rzeczy! Nie znam się na tym kompletnie, może mi powiecie jaki filtr powinienem kupić????
- Ronin
Jaki osuszacz? Kompletnie ich pokręciło w tym sklepie? Ja kupiłem filtr paliwa zaraz jak przywiozłem auto, kosztował mnie ok. 40 zł. Dostałem prawie od ręki. Jak wymieniałem to nie widziałem żadnego osuszacza chyba że jest zabudowany w środku ale wątpię. Zmień sklep i kup w sklepach z częściami do Mazd, tudzież japońców. A sprzedającemu powiedz żeby zaczął handlować ziemniakami lub niech poszerzy swoje kompetencje 

Probe 2.5 V6 MTX USA 97r
Young men - enjoy with Your youth...

filtr paliwa
Dzięki! Popieram cię w 100%!
- Ronin
Re: :]
Dopiero teraz doczytałem co Roofio napisał - ja mam mazdowski i też jest ok.roofio pisze:dokladnie pod puszka filtra powietrza - i jest to zwykly fordowski filtr - nie zaden mazdowski. Ostatnio zmienialem wszystkie i dali mi jakas malizne od 626 - po czym mam juz prawidlowy
Probe 2.5 V6 MTX USA 97r

- bes_pieczniq
- Galeria: viewtopic.php?t=16665
Re: Muli na niskich obrotach
witam! takie pytanko... chcialbym sobie przeczyscic wtryski tym sodkiem o ktorym tu piszecie ale najpierw chcialbym wymienic filtr paliwa bo po co mam czyscic tym srodkiem filtr:P wole zamontowac nowy... i tu moje pytanie... patrze pod maske i za cholere nie moge znaleźć filtr paliwa :/ moze mi ktos podpowiedziec gdzie go szukac? wiem ze moze sie to wydawac smieszne no ale nie moja wina ze nie potrafie go zlokalizować :/
byl Fiat 126p najszybszy w miescie 
bylo Renault 19 LPG
byl Opel Omega 2.0 lpg z palety chwilowych
był 2.5 V6 II gen '93 czarny z palety groźnych
bylo BMW e36 325 z palety diesli
jest 2,5 V6 II gen '94 czerwony z palety szybkich

bylo Renault 19 LPG

byl Opel Omega 2.0 lpg z palety chwilowych

był 2.5 V6 II gen '93 czarny z palety groźnych

bylo BMW e36 325 z palety diesli

jest 2,5 V6 II gen '94 czerwony z palety szybkich

Re: zalozylem filtr paliwa
A sprawdzałeś pod podłogą ?? tzn podwozie samochodu??
- jarsonik
- Samochód: brak
- Galeria: viewtopic.php?t=13697
Re: Muli na niskich obrotach
jak przeczytasz watek to się dowiesz jak zlokalizowac filtr. Po co mamy pisac dwa razy to samo na jednej stronie?? Wysil sie trochę i przejżyj to co już jest napisane.bes_pieczniq pisze:witam! takie pytanko... chcialbym sobie przeczyscic wtryski tym sodkiem o ktorym tu piszecie ale najpierw chcialbym wymienic filtr paliwa bo po co mam czyscic tym srodkiem filtr:P wole zamontowac nowy... i tu moje pytanie... patrze pod maske i za cholere nie moge znaleźć filtr paliwa :/ moze mi ktos podpowiedziec gdzie go szukac? wiem ze moze sie to wydawac smieszne no ale nie moja wina ze nie potrafie go zlokalizować :/
2,5 V6 Generation two. 93r. Czarna perełka
Piliście, to kto u was prowadzi samochód?? cruise control. hahahah
MISIEK: "żałuję tego, że tak Cię usunąłem.."
Piliście, to kto u was prowadzi samochód?? cruise control. hahahah
MISIEK: "żałuję tego, że tak Cię usunąłem.."
- Kocureq
- Klubowicz
- Samochód: Patrol Y60 1991, Audi A4 2023
- Galeria: viewtopic.php?t=10333
Re: filtr paliwa
Spokojnie, bes_pieczniq to napisał w zupełnie innym wątku tylko przekleiłem
Można poznać po innym temacie posta.

-
- Samochód: Blue SE`95 2,0 ; Legacy Turbo 92
Tak z innej beczki dodam ze im brudnieszy filtr tym lepiej czyści 

Pozdr
Kowal-szeryf
Kowal-szeryf
Witam, jestem szczesliwym włascicielem probka 93 II gen, pod maska mam natomiast silnik od mazdy 626 2,0 136 KM poniewaz oryginał niestety sie "stopil", dodatkowo mam instalacje gazowa, dosc stara i bez sekwencji. Mam problem mianowicie chce zaoszczędzic ale w zimne dni nie ma szans odpalenia probe na gazie, musze pojezdzic na benie i to ok 8-10 km zeby silnik zaczal palic gaz, jezeli wlaczylbym gaz za szybko to dojezdzajac do krzyzowki i wduszajac sprzeglo samochod spada na obrotach i gasnie w ulamku senkundy. Nie o tym mialem pisac ale to juz szczegol...kiedy odpalam na benzynie i jade to po ok 200 metrach duszac gaz samochod nie daje odzewu i moznaby rzec "tocze się",trwa to co prawda kilka sekund, ale pomimo wszystko bardzo mnie to frustruje bo chce zeby moj probcio chodzil bez zarzutów. Co mam zrobic zeby to zwalczyc i czy macie jakies sugestie w sprawie tak późnego załapania gazu w tym samochodzie?? PROSZE O ODPOWIEDZ!
-
- Samochód: Ford Probe II EURO - 93, 2.5 V6
- Galeria: viewtopic.php?t=18604
A do gazownika czasami byś nie chciał się pofatygować? Bo to ewidentnie jest problem z gazownią a nie samym silnikiem, parownik, filtry...trzeba się wreszcie wybrać ^^