Chciałem zaprezentować pierwszą fotkę mojego Probka, co prawda warunki nie sprzyjały (-15 st. C) i nie wygląda zbyt okazale, ale ocenę pozostawiam forumowiczom.

niebawem wrzucę kolejne.

Raczej chodziło mi o ocenę prezentacji samochodu na zdjęciach, niż ocenę całego samochodu.jarsonik pisze:ładne vinyle na masce. Powiedz coś więcej o tym probku, jakies zdjęci awnetrza pokaż, bo tak to ni ema co oceniać.
powiem tak, "wygląda zdrowo", ale niestety nie mam kanału, żeby wjechać i obejrzeć od spodu dokładniej, a przy temperaturze jaka obecnie panuje, położyć się pod samochodem to nie wchodzi w grę. w razie czego dostałem gratis zdrową drugą pakę z silnikiem, więc będzie z czego wycinaćresko pisze:auto wygląda na pierwszy rzut oka dobrze a jak sytuacja z progami i podłogą?ja też niedawno kupiłem probe gt z 92 roku i parę rzeczy muszę zrobić,już auto stoi rozebrane w garażu do wymiany progi oba,drzwi,kawałek podłogi przy progach ale co tam zrobi się.
Dziękuje bardzo. Lakierek niby odświeżany, więc się okaże jak ktoś to zrobił. Odnośnie felek, to te są z zimówkami, a w zimie wiadomo jak chemia drogowa na alusy wpływa. Na wiosnę zobaczymy co można z nimi zrobić. Na drugich felciach mam letnie i tam dekielki są ładne srebrne.pusher1 pisze:Witam posiadacza słusznej generacji..Ładny probekLakierek widać że utrzymany..Jedynie to bym tylko odnowił troche fele zwłaszcza dekielki...Pozatym super się prezentuje
Życze powodzenia i wytrwałości przy pracach.pozdrawiam
W moim przypadku zakupiłem Probka, ponieważ gdy zobaczyłem te autka, to jakby miłość od pierwszego wejrzenia. One są po prostu piękne i takie inne od obecnie produkowanej masówy. Pierwsza generacja podoba mi się bardziej ze względu na swoją drapieżność - ocena subiektywna. Kupując zdawałem sobie sprawę, że można różnie trafić ze stanem po poprzednim właścicielu. W chwili obecnej rudą widać przy kielichach, ale liczę ze w większym stopniu uda mi się ją pogonić. Wracając do progów, to w zapasowej budzie ma zdjęte plastiki a co za tym idzie widać ich stan, dlatego stwierdziłem, że wyglądają dobrze.resko pisze:musisz wiedzieć jedno,że kupując samochód 19 letni to na pewno coś w nim trzeba zrobić,pytanie czy chcesz nim pojeździć z rok lub dwa czy chcesz go mieć dłużej,np.ja chcę mieć swoje probe tak długo jak się da może do końca życia![]()
Na szczęście mam kolegę lakiernika, który służy radą, więc myślę że pomoże mi wygonić rudzielca. Jeśli sam nie będę dawał rady, no cóż, będzie on musiał się tym zając własnoręcznie. Kilka dni temu za jego namową testowałem wyzbywanie się rudej z obejm do tempomatu, a oto wynik:resko pisze:Jak kielichy wziął rudy to niedobrze,nie chcę cię straszyć ale myślę,że na 99% progi też są pordzewiałe i tylne błotniki od środka dobrze musisz go przepatrzeć,żeby wyeliminować całą rdzę podam ci link do forum może cię trochę zainteresuje ja tam nieraz siedzę i przeglądam,wejdź tam na fotorelacje i zobacz co chłopaki robią ze starych aut,powiem ci,że lubię to oglądać trochę to człowieka podbudowuje a i można się wiele dowiedzieć.Daj znać czy spodobało ci się to http://www.lakierowanko.info/index.php
oczywiście, żadna tajemnica. najpierw piaskowanie, później ocynk. jak widać na zdjęciu obejmy wyglądają jak nowe. niestety w ten sposób można odświeżyć tylko elementy całkowicie z metalu.Eli pisze:Zdradzisz jaka to metoda ?
Dzięki. Jak będzie cieplej, postaram się wpaść na jakiś spocik.Prezes1986 pisze:Fajna jedyneczka oby jak najdłużej jeździła.Muszę kiedyś na jakimś spociku oblukac
. Fajnie że jeszcze jeden ziomal z lubelskiego i do tego z I GEN. Trzymaj się i powodzenia w pracach
Czyżby ukradli opcje "EDYTUJ" ???resko pisze:ciekawe czy będziesz mógł wyciąć progi jakby co?powiem ci,że ja u siebie będę dorabiał z nowej blachy bo ciężko znaleźć dobre używane,a progi i tak są zasłonięte przez plastiki
-- dodano 2010-01-26 15:24 --
-- dodano 2010-01-26 15:28 --
-- dodano 2010-01-26 15:30 --