Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
jak nie szpilki to nakretki !!!
jak nie szpilki to nakretki !!!
W jednym z postow pisalem o zerwanym gwincie na szpilkach. Szpilki sobie zamowilem w Fordzie po 15,50 zl. natomiast nie wiem czy zamawiac oryginalne nakretki ktore kosztuja po 30-pare zlotych za sztuke, pytanie czy ktos wie o nakretkach ktore pasuje z innego pojazdu.
A czy to jest 1gen czy 2gen??? Skontaktuj się z Busterem. Ma możliwość załatwienia nakretek po ok. 5 zł. My mamy 1 gen. Nie wiem czy nakrętki z 1gen. podejdą do 2.
Probe 2.2 GL 89'
Se Enzo Ferrari sarebbe dell'opinione che una macchina è solo una macchina, non costruisca Ferrari. E Ferrari è non una macchina solo. È opera d'arte!
Se Enzo Ferrari sarebbe dell'opinione che una macchina è solo una macchina, non costruisca Ferrari. E Ferrari è non una macchina solo. È opera d'arte!
-
- Galeria: viewtopic.php?t=7505
- Kontakt:
za 5 zł/szt.kollek pisze:A czy to jest 1gen czy 2gen??? Skontaktuj się z Busterem. Ma możliwość załatwienia nakretek po ok. 5 zł. My mamy 1 gen. Nie wiem czy nakrętki z 1gen. podejdą do 2.

To wyżej dotyczy nowych ze sklepu ale jeśli chodzi ci o nakrętki oryginalne-używane to zwracam honor.
Szczerze mówiąc nie wiem o jakie chodzi. Muszę pogadać z Busterem.
No pięknie Bienias - od razu widać że pracujesz w firmie zajmującej się stalą

No pięknie Bienias - od razu widać że pracujesz w firmie zajmującej się stalą

Probe 2.2 GL 89'
- derek
- Samochód: Probe 2.0 16V
- Galeria: viewtopic.php?t=14135
Re: jak nie szpilki to nakretki !!!
wymienilem wczoraj opony i debile rozwalili mi pneumatykiem 2 oryginalne nakrętki w dwoch kołach, gosc przy dokrecaniu mówi "o ale one juz zjechane byly" ...dziwne ze poltora roku wielokrtotnie odkrecalem kola zwyklym krzyżakiem i wszystko bylo OK....jeżdze teraz na 4 nakretkach w tylnych kolach
Ktos wie gdzie we Wrocku mozna je kupić?
a dzisiaj jeszcze zauważylem ze gwint na tych 2 szpilkach tez zjechali, k...a jakbym wiedział to bym im nie zaplacil ze ta robote, koles krzywo nakladal nakrętki do pneumatyka i jechal nim potem na maksa, dzisiaj zeby odkrecic koło i zobaczyc pozostale szpilki musialem założyć metrowa przedłużkę na klucz. przestrzegam przed PERFECT-SERVICE na ul.Opolskiej we Wrocku
Ktos wie gdzie we Wrocku mozna je kupić?
a dzisiaj jeszcze zauważylem ze gwint na tych 2 szpilkach tez zjechali, k...a jakbym wiedział to bym im nie zaplacil ze ta robote, koles krzywo nakladal nakrętki do pneumatyka i jechal nim potem na maksa, dzisiaj zeby odkrecic koło i zobaczyc pozostale szpilki musialem założyć metrowa przedłużkę na klucz. przestrzegam przed PERFECT-SERVICE na ul.Opolskiej we Wrocku
Ostatnio zmieniony 2010-03-31 21:18 przez derek, łącznie zmieniany 1 raz.
Probe 2.0 , rocznik`95 (wg VIN `94), wersja HIGHLIGHT
-
- Samochód: była skoda superb
derek spokojnie na 4 nakrętkach można jeszcze śmigać. znam takich co pomykają na 3 i mówią że to wystarczy!!!
wszyscy mają PROBE. miałem i ja:(:( 2.0 16v,94r.
- matix84
- Samochód: był Ford Probe II, 2,5 V6 '94 163KM
- Galeria: viewtopic.php?t=16857
- Kontakt:
Nie po to piasty i koła zostały zaprojektowane na 5 nakrętek, żeby jeździć na 3
Jak sam się rozwalisz to Twój problem, gorzej gdy rozwalisz jeszcze kogoś innego.

Jak sam się rozwalisz to Twój problem, gorzej gdy rozwalisz jeszcze kogoś innego.
Klima Systems - Chłodnictwo, Klimatyzacja, Wentylacja, Elektryka, Automatyka
www.klima-systems.pl
www.klima-systems.pl
-
- Samochód: była skoda superb
ja śmigam z kompletem nakrętek ale chodziło mi o to że znam delikwentów co mają braki i nie biorą do bani
wszyscy mają PROBE. miałem i ja:(:( 2.0 16v,94r.
- Prezes
- Klubowicz
- Samochód: Probe 2.2 GT 92r.
- Galeria: viewtopic.php?t=15588
A potem jakieś luzy, drgania podczas hamowania i nie wiadomo skąd. Przy takich prędkościach jakie Probki rozwijają to nawet bez jednej śruby bym się nie odważył na drogę wyjechac.
„Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem.”
- Bendek
- Galeria: viewtopic.php?t=14998
Ja i mój brat awaryjnie wróciliśmy z Poznania do domu na dwóch z czterech szpilek....
Prędkość max 60 i śmierć w oczach...
Tak jak Prezes pisze....jazda nawet bez jednej ze szpilek to dla mnie głupota!!
Poza tym szpilki bardzo łatwo wymienić i można kupić używki za grosze jeśli kogoś nie stać.....
Prędkość max 60 i śmierć w oczach...

Tak jak Prezes pisze....jazda nawet bez jednej ze szpilek to dla mnie głupota!!
Poza tym szpilki bardzo łatwo wymienić i można kupić używki za grosze jeśli kogoś nie stać.....
PROBE I 2,2 Turbo black 91r.
- derek
- Samochód: Probe 2.0 16V
- Galeria: viewtopic.php?t=14135
Powiem wam ze jak ustawialem zbieznosc to w tylnym kole które bylo na 4 nakrętkach był minimalnie przekroczony kąt zbieżnosci (na wykresie było na czerwono) ..więc brak jednej śrubki robi już róznice
Probe 2.0 , rocznik`95 (wg VIN `94), wersja HIGHLIGHT
- Pawlo1989
- Galeria: viewtopic.php?t=23748
-- oryginalny post 2016-07-25 12:39 --
Witam, mam pytanko odnośnie nakrętek do felg aluminiowych od mazdy rx-8 poniewaz kupilem takie felgi ale nie wiem czy nakrętki na do tych felg musze szukać do rx-x (czy będą pasować na gwinty w probeku) czy szukać po prostu do probe?
-- dodano 2016-07-25 12:40 --
rx-8
Witam, mam pytanko odnośnie nakrętek do felg aluminiowych od mazdy rx-8 poniewaz kupilem takie felgi ale nie wiem czy nakrętki na do tych felg musze szukać do rx-x (czy będą pasować na gwinty w probeku) czy szukać po prostu do probe?
-- dodano 2016-07-25 12:40 --
rx-8

O4L / PROBE IMMORTAL / PawloVeli'89
- KrecioPL
- Klubowicz
- Samochód: Był: Probe II 2.5 V6 '97 || Jest: cokolwiek byle jeździć :)
- Galeria: viewtopic.php?t=21787
Poza tym, kolego Pawlo, NIE DUBLUJ PYTAŃ w różnych tematach. Może się to skończyć ostrzeżeniem od moderatora.
Bo w Biblii nie ma napisane aby nie cisnąc gazu do dechy
- vitek
- Klubowicz
- Galeria: viewtopic.php?t=13010
Kolego Pawlo1989, OSTRZEGAM ! , nie dubluj pytań w różnych tematach
Zapytałeś raz, to wystarczy, czekaj cierpliwie, na pewno ktoś Ci odpowie.

był Ford Probe 2.0 16V - '96 Grey Green Metallic
jest Mondeo MK3 2.0 16V 145 KM ATX
jest Mondeo MK3 2.0 16V 145 KM ATX