-- oryginalny post 2011-01-15 02:55 --
Aktualizacja (teraz tak jak trzeba)
-- dodano 2012-05-29 22:29 --
Majówkowa sesja z Łukaszem
Kilka fotek na smaka:
Reszta materiału tu:
CAŁA SESJA
-- dodano 2013-05-08 14:59 --
Wytrzymałem( a w zasadzie jak się okazuje wytrzymaliśmy- wraz z moją drugą połówką, która okazało się cierpiała tak samo mocno) trochę bez Probka, ale no cóż... zew wrócił. Szczególnie mocno po zlocie.
Nie miałem nawet kiedy się pochwalić(zakup z 27.04.2013):
Historia kołem się toczy- '89 GT w tej samej golaśnej wersji wyposażeniowej czyli tempomat+szyber+klima, ale okna z Korbotronickiem

jak moje pierwsze własne Prb, którym zbytnio się nie nacieszyłem. Przejechaliśmy już 500 mil(sekwencja umożliwia jeżdżenie w ludzkich cenach) jak na razie poza przegniłymi przewodami hamulcowymi nie dostaliśmy po twarzy żadnym zaskoczeniem.
Dzięki ogromnej pomocy Lukasza udało się już:
-wymienić magiel, cieknącą rurkę i podpiąć (chyba) elektrozawór
-wymienić klocki przód i rozruszać zaciski
-wychrzanić tonę kabli od pseudo car audio
-wymienić lub dodać masę detali, które nadgryzł ząb czasu lub poprzednich właścicieli.
Do zrobienia zostało jeszcze mnóstwo rzeczy m.in.:
-wymiana przewodów hamulcowych(zaraz)
-sprawdzenie kompa od wspomagania(wsp. jest, ale ciężko to zauważyć na parkingu)
-wymiana płynów i filtrów
-wymiana tarcz i klocków tył
-wymiana linki ręcznego
-wymiana rozrusznika
-wymiana świec i przewodów WN(może od razu kopułka palec)
-prawy sworzeń ma luz
-ogarnięcie nawiewu(chodzi na 2 biegach tylko)
-zrobienie porządku z wycieraczkami(chodzą po 2/3 szyby i robią to strasznie nerwowo

)
-porządek z kilkoma sprawami elektrycznymi, które są poprowadzone poza wiązkami(np. wentylator)
-wymiana tego obleśnego zderzaka z przodu na prawowity z '89 + od razu mam nadzieję na trochę poprawek lakierniczych
-wymienić linkę prędkościomierza, bo zdaje się troszkę przekłamywać
-wymienić zamki w drzwiach, bo jak padnie pilot to będę wbijał przez bagażnik
-ogarnięcie fabrycznej zwężki do turbo, bo tam, gdzie wg forum ma być nic nie ma
-noszę się z zamiarem wrzucenia qresko red inside
-marzy mi się działająca klima
-no i oczywiście podłoga, ale jest o tyle fajnie, że jest co z czym spawać i nawet jest co czyścić i na co kłaść zabezpieczenie
Będę aktualizował na bieżąco i zrobię jakiś dziennik kosztów(chcę być zmotywowany)