Ja sie powtórzę po raz kolejny w tym temacie ,że nie tam gdzie macie dziury szukacie
U mnie vris 1 po odpaleniu otwarty,a vris 2 zamkniety,daje w palnik v1 sie zamyka,po czym wkrótce v2 sie otwiera i wkrótce zamyka - auto nie miało żadnego zamulacza i rwało bardzo dobrze,tak samo testowałem w innych probe i mx 6 - identyko i bez żadnych przymulaszczych reakcji,autka przyspieszały bardzo dobrze.
Na postoju vrisy tez działają tylko trza konkretnie dac w palnik ale juz mówie,że szkoda silnika na takie katowanie i sobie udowadnianie i lepiej w czasie jazdy sprawdzać czy to na papierki czy na sznurki czy na żarówki czy diody

Jesli auto ma muła zacząłbym,od osprzętu elektrycznego (np. tps,selonoidy) poprzez nawet filtr powietrza i paliwa oraz pompę paliwa

Posprawdzać błędy,ustawienie zapłonu - wielu ludzi nawet sobie tym głowy nie zawraca,bo chodzi,a jak chodzi to jest dobrze - i tu można sie pomylić,bo i kopułka ważna,palec,kable,a i świece czy moduł - tak ,tak w jednym probiaku miałem lipny moduł i osprzęt zapłonowy i to auto mogę powiedzieć,że było tak zamulone,że poezja

Jak dla mnie vris działaja w takiej sekwencji jak podałem i tak jest poprawnie - sprawdzałem na kilku autach w przeróżnych rocznikach i zawsze było tak samo - dlatego dla mnie teoria,że mają działac inaczej nie ma pokrycia realnego,bo nierealne jest by tyle silników KL,a konkretnie ich sterowników,których było kilka rodzaji miało te same błędy itd.
pzdr.