z tego co ja wiem to jest sporo speców od klimy którzy przyjmują taką taktykę że mówią delikwentowi że tak sprawnie nabiją mu nowym czynnikiem że nie ucieknie, a w rzeczywistości nabijają starym tylko nie chcą się do tego przyzynać, bo przecież tego robić nie wolnoMaxxum pisze:Jesteś pewny że miałeś R12 w tych instalacjach, stosowano różne czynniki starego typu. Z wieloma ludźmi rozmawiałem i wszyscy potwierdzili że nowy czynnik ucieka. Czytałem wiele na ten temat w różnych publikacjach i to samo pisze.S_H_A_D_O_W pisze:Maxxum piszesz ze wielokrotnie to sprawdzano, w moim Audi klima starego typu latala na nowym czynniku do momentu kolizji czyli 6 lat, w obecnym probku, mam tez stary typ i 5 rok smiga.
Kiedyś jeden gostek zarzekał się, że jak mi uzupełni nowym czynnikiem to nic nie zwieje. Twierdził, że nie miał jeszcze takiego przypadku. Potem okazało się, że kumpel u niego uzupełniał i trzymało 2 miesiące.
Być może miałeś szczęście że Ci działa klima na nowym czynniku, ale ten czynnik ma inną lotność i jest bardzo duża możliwość że się uleci w szybkim tempie.
No nic - pożyjemy i zweryfikujemy powyższe.

to może być też wytłumaczenie tych przypadków pod tytułem "mam nabite nowym i jakoś śmiga"