Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
mi sie rozpadl z tylu to tylko strasznie strzelalo, ale jedzdzilem tak dalej jakies dobre 2 tkm. i dopiero potem zmienilem.
troche to stukanie przeszkadzalo ale...
"Byłoby lepiej, gdyby ludzie bardziej przypominali zwierzęta (...) i w większym stopniu kierowali się instynktem; czyniąc coś, nie powinni być aż tak dalece świadomi tego, co robią."
"Strach i głupota zawsze leży u podstaw większości ludzkich działań."
witka, ja ide do pierwszego lepszego sklepu i odrazu mówie ze do mazdy 626 GE 94/96 i nawet nie patrze i biore na 100% pasuje, zawieszenie, hamulce i tym podobne, duzo rzeczy wymieniłem i wszystko od mazdy 626, a do probe jak sie pytałem to nie mieli, a tu nawet od ręki mają a jak nie to na drugi dzień rano juz jest
malin pisze:Ja dzis bylem u mechanika i probowal mi tlumaczyc, ze tylne zawieszenie nie jest od Mazdy:) pokazal mi, ze mam sprarcialem gumy w lacznikach i caly drazek stabilizatora chodzi luzno (w to mu wierze bo sam ruszalem). Powiedzial, ze w sumie sa 3 takie laczniki na strone, moje pytanie czy wszystkie 3 sa takie same?
3 łączniki na stronę Ja mam po jednym i w 100% zawieszenie jest żywcem z Mazdy 626GE przeniesione. Radzę zmienić w pierwszej kolejności mechanika.
Ja łączniki sam pod domem z tyłu wymieniłem. Szlifierka z tarczą do cięcia. Ściąłem nakrętki, wyjąłem łączniki, wstawiłem nowe z allegro 22zł sztuka, jest super
Nie ma się co dziwić Mazda chcąc pełną gębą wkroczyc na początku lat 90tych na amerykański rynek musiała Fordowi coś ofiarować w zamian.. i była to technologia z której słynie Probe.
Nie tylko klocki i zawiecha jest z mazdy ale również jednostki napędowe (produkowane wprawdzie przez Forda ale na patentach mazdy) proponuje zrobić porównanie z 626 można się ostro ździwić rodzinnym sedanem.
Pozdrawiam.
a ja jak dowiedziałem się, że nei przyniósł mnie bocian
2,5 V6 Generation two. 93r. Czarna perełka
Piliście, to kto u was prowadzi samochód?? cruise control. hahahah
MISIEK: "żałuję tego, że tak Cię usunąłem.."
Witam,
odświeżam temat, mam problem z łącznikiem stabilizatora... konkretnie taki:
Jako że kompletnie nie znam się na sprawie, mam pytanie czy łącznik będzie do wymiany, czy da się go jakoś naprawić? Da się to zrobić samemu czy raczej jechać do warsztatu? Ten łącznik wchodzi po prostu na wcisk czy coś jeszcze ma go trzymać?
Pozdrawiam!
Krzysiek
a teraz moje pytanie: czy można gdzieś kupić tylny stabilizator do probe II gen. z 95r. z silnikiem 2.0???? byłem w kilku sklepach i albo mówili że tego już się nie kupi albo że mogą załetwić z serwisu za jedyne 700 pln. trochę poczytałem i gdzieś było napisany że można go dostać za jakieś 50 pln. zna ktoś taki sklep??
Ostatnio zmieniony 2010-06-19 16:47 przez kocurro, łącznie zmieniany 1 raz.
kocurro pisze:a teraz moje pytanie: czy można gdzieś kupić tylny stabilizetor do probe II gen. z 95r. z silnikiem 2.0???? byłem w kilku sklepach i albo mówili że tego już się nie kupi albo że mogą załetwić z serwisu za jedyne 700 pln. trochę poczytałem i gdzieś było napisany że można go dostać za jakieś 50 pln. zna ktoś taki sklep??
Witam
Jestem jakze szczeslliwym posiadaczem probstera 16v 2.0 93r wer USA poszukuję gum stabilizatora na tył Ø 12 mam z tym mały problemik będzie pasowało coś z Mazdy ? Dzięki za podpowiedzi
Pozdrawiam